Seuraava kotiottelu

19.06.2021

18:00
Fera
Pesa_Ysit_Lappeenranta

kotiottelu

03.07.2021

18:00
Fera
Kempeleen_Kiri

kotiottelu

06.07.2021

18:00
Fera
Lapuan_Virkia

kotiottelu

14.07.2021

18:00
Fera
Mynamaen_Vesa

kotiottelu

23.07.2021

18:00
Fera
Roihu_Helsinki

kotiottelu

30.07.2021

18:00
Fera
Pesakarhut_Pori

kotiottelu

01.08.2021

17:00
Fera
Siilinjarven_Pesis

kotiottelu

11.08.2021

18:00
Fera
Hyvinkaan_Tahko

kotiottelu

13.08.2021

18:00
Fera
Kirittaret_Jyvaskyla

kotiottelu

15.08.2021

17:00
Fera
Manse_PP_Tampere

kotiottelu

21.08.2021

15:00
Fera
Joensuun_Maila

Suurleiri perutaan kesältä 2021 – D-ikäisten lopputurnaus jo valmistelussa!

Jaa sisältö:

Raumalla, Eurajoella ja Laitilassa järjestettäväksi tarkoitettu pesäpallon Suurleiri perutaan toisena vuonna peräkkäin. Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) on ottanut asiaan kantaa torstaina ja perustaa ratkaisunsa terveysviranomaisten näkemykseen. Kolmen muun valtakunnallisen leirin järjestelyjä jatketaan normaalisti.

Viranomaisten näkemys on yksiselitteinen. Suurleirin terveysturvalliseen järjestämiseen liittyy vallitsevassa pandemiatilanteessa epävarmuuksia, joita ei pystytä täysin häivyttämään.

– Harmittaa aivan vietävästi. Lasten ja nuorten liikuntaharrastukset ovat kärsineet jo kohtuuttoman paljon pandemian vaikutuksista. Pesäpalloliiton toiminnassa ensisijaisia prioriteetteja ovat aina vastuullisuus ja terveysturvallisuus. Silti päättäjien tulisi pikaisesti terävöittää tiekartta ulos poikkeusajasta ajatellen lapsia ja nuoria. Voin vain arvailla sitä epävarmuutta, mitä lasten ja nuorten toimintaa järjestävät ihmiset tällä hetkellä kokevat, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari huolestuu.

Suurleirin järjestelyorganisaatio teki kaikkensa ja piti toivoa yllä tähän päivään saakka tapahtuman toteuttamiseksi.

– Meillä Raumalla sekä Eurajoella ja Laitilassa leiriä valmisteltiin aktiivisesti. Kaikki oli hyvällä mallilla ja monenlaisia lisävarotoimenpiteitä teimme terveysturvallisuuden takaamiseksi. Koko organisaatio oli 100-prosenttisesti sitoutunut leirin toteuttamiseen. ATTR päätyi kuitenkin tällaiseen ratkaisuun kuultuaan terveysviranomaisia ja sen myötä Rauman kaupunki, joka vastaa kaikista majoituspaikoista, ruokailusta ja liikuntapaikoista. Harmitus on suuri niin lasten ja nuorten kuin leirin tekijöiden puolesta, Suurleirin johtaja Daniela Tanhua toteaa.

Pesäpalloliitto on jo aloittanut valmistelun D-poikien ja D-tyttöjen valtakunnallisten lopputurnausten järjestämiseksi. Asiasta tiedotetaan lisää lähiaikoina.

Muiden leirien järjestelyt etenevät

Kajaanin Naperoleirin, Loimaan Tenavaleirin ja Kuopion-Siilinjärven Nuorisoleirin järjestelyt jatkuvat normaalisti. Leiriorganisaatiot toimivat tiiviissä vuorovaikutuksessa terveysviranomaisten kanssa ja varmistavat parhaillaan majoittumiseen liittyviä asioita. Tekemistä määrittää kaikkien ihmisten terveysturvallisuus.

Leirijoukkueita tiedotetaan erikseen

Pesäpalloliitto tiedotti ennen leiri-ilmoittautumisen alkua ilmoittautumisehdoista (pdf), joita leireillä sovelletaan. Suurleirin osalta Pesäpalloliiton johtokunta on tehnyt päätöksen palauttaa kahden leiripassin hinta ilmoittautuneille joukkueille.

Suurleirille ilmoittautuneita joukkueita tiedotetaan erikseen passimaksujen palautuksista.

Juhlavuoden Suurleiri Hyvinkäällä

Suurleirillä on pesäpalloleireistä pisin historia. Ensimmäinen erillinen Suurleiri järjestettiin Porissa 1972, ja jokavuotinen perinne jatkui katkeamatta pandemia-ajan pakottamiin peruutuksiin 2020–21 saakka.

Pesäpallon juhlavuoden 2022 Suurleiri järjestetään Hyvinkäällä ja kesän 2023 Suurleiri Joensuussa. Pesäpalloliitto käsittelee myöhemmin leirien järjestelyoikeuksien myöntämistä vuodelle 2024.

© Fera 2021

Lyttylän Liikenne
Kongsberg
Rauman Satama
Rauman kaupunki
Lähitapiola
Pyörä Nurmi
OP Länsi-Suomi
Suomen Sairaalatukku
Oras
Konttorimix Oy
Topteam
Velec Oy
TVO
Gutz
Rauman Tehopakkaus
Mr Jones
Euroports
Ravintola Kapteenin Huone
Sata-Seri oy
Keula
Satasairaala
Kaiku HR
Posiva
Rauman Juku Oy
Cafe Sali
Rauman Lukko
Kuntomax
Hotelli Vanha Rauma
Raumaster
FresCo
Wanhan Rauman Kellari
Timantti Nieminen
Kivikylän
RTK-palvelu
Olvi
Alfa Laval
Ermail Oy
Noname
Rauman Pihapojat
KollanPojat
K3Oy
Karhu
Rauman Sammutin
Jalonen Yhtiöt
Lääkärikeskus Minerva
RaumHair