Seuraava kotiottelu

27.04.2019

14:00
Fera
Manse_PP_Tampere

Tuomen välilyönti supervuorossa sinetöi Feran kauden avausvoiton!

Jaa sisältö:

Kivikovan vastuksen antanut Hyvinkään Tahko otti ensimmäisen sarjapisteensä pääsarjatasolla 20 vuoden tauon jälkeen.

 

Fera nappasi kauden toisesta kotipelistään kaksi pistettä, mutta se kolmaskin oli vain yhden lyönnin päässä. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue oli jo jaksovoitossa kiinni, mutta Hyvinkään ykköspalkitun Pauliina Harisen kunnari ajolähtöön vei vierailijat 1–4-johtoon, jotka jäivätkin jakson loppulukemiksi. Avausjakson ainoan Feran juoksun löi kokoonpanoon nostettu Janika Lipsula ja juoksun toi Tilda Tuomi.

Raumalaisten toiseksi parhaana palkittu Lipsula aloitti juoksujuhlat myös toisella jaksolla, kun kotiin juoksi ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla Kati Tanhua. Tahko tasoitti lukemat välittömästi seuraavalla lyöntivuorollaan, mutta jakson ehdottomasti sankariksi nousi Tinja Töyrylä, joka kahden palon tilanteessa onnistui kotiuttamaan Krista Fominin loistavalla kupperillaan. 2–1-juoksuin jaksovoitto, ja samalla kauden ensimmäinen sarjapiste, oli varmistettu.

Töyrylän loistosuorituksesta voimaantunut Fera piti Hyvinkään lyöjät kurissa supervuoroparissa, eikä Tahko saanut tilannetta rakennettua ykköspesää pidemmälle. Lopullisen niitin ottelulle löi Tilda Tuomi, jonka välilyönti painui vastustamattomasti kolmoskoppari Emmi Hytösen eteen.Juoksun toi jälleen Kati Tanhua.

 

Kotijoukkueen ulkopeliryhmitys oli keskiviikon ottelussa hieman muuttunut, sillä koppariparina nähtiin Fomin ja Töyrylä. Miia Tervonen puolestaan oli vaihtanut ylleen jokeripaidan. Ulkovuorot sujuivat kuitenkin vallan mallikkaasti ja onnistumisia nähtiin laajalta rintamalta. Etenkin Niina Nukarinen ja Karoliina Koski pääsivät väläyttämään useampaan otteeseen kovaa heittovoimaansa.

Feran ulkopelin maestrona kuitenkin hääri jälleen Venla Tanhua, joka palkittiinkin Feran parhaana pelaajana. Taktiset väärät onnistuivat sekoittamaan Hyvinkään peliä kriittisillä hetkillä ja Tanhuan nopea tahti ei antanut lyöjille ja etenijöille liikaa aikaa valmistautua suorituksiin. 

 

Voitto oli Feralle maittava, mutta katsojan näkökulmasta myös erittäin näyttävä. Laadukkaita suorituksia nähtiin puolin ja toisin läpi ottelun ja raumalaisille tuttu Antti Yli-Saunamäen johdolla Hyvinkää pommitti kovalla prosentilla kolmosluukkua ja -rajaa – sitä helpointa paikkaa, josta Topteam-Areenalla voi pallon lyödä läpi. Hyvinkää voittikin ottelun kolmostilanteet niukasti lukemin 12–11 ja tekikin ottelussa yhden juoksun kotijoukkuetta enemmän.

 

Topteam-Areenalla pelataan seuraavan kerran heti ylihuomenna perjantaina, kun vastaan asettuu Lappeenrannan Pesä-Ysit. 

 

Palkitut:

Fera: Venla Tanhua I, Janika Lipsula II
Hyvinkää: Pauliina Harinen I, Anni Heikkilä II

© Fera 2019

Velec Oy
Lähitapiola
Noname
RTK-palvelu
Alfa Laval
Hotelli Vanha Rauma
Hollming
Hovi Sale
Friski
Topteam
Rauman kaupunki
Euroports
Rauman Lukko
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Lyttylän Liikenne
FresCo
Rauman Tehopakkaus
Rauman Pihapojat
Wanhan Rauman Kellari
Rauman Satama
Karhu
Timantti Nieminen
Suomen Sairaalatukku
OP Länsi-Suomi
Posiva
Tallbo Ravintolat
S-keula
Jalonen Yhtiöt
Lääkärikeskus Minerva
Rauman Offsetpaino
Marjatila Laaksonen
Kontion Kahvilat
Fazer
Marva Media
KollanPojat
Kivikylän
Sata-Seri oy
Remonttirauma
TVO
Pyörä Nurmi
Rolls Royce