Seuraava kotiottelu

02.06.2021

18:00
Fera
Manse_PP_Tampere

kotiottelu

11.06.2021

18:00
Fera
Mynamaen_Vesa

Superpesiskauden alku siirtyy – ensimmäiset ottelut pelataan 28. toukokuuta!

Jaa sisältö:

Pesäpalloliitto on tehnyt päätöksen siirtää superpesiskauden alkua kolmella viikolla. Miesten ja naisten Superpesiksen avausottelut pelataan toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Suunnitellut runkosarjan ottelumäärät ja pudotuspelien rakenne pysyvät ennallaan.

Vaikka Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan epidemian valtakunnallinen kasvu on toistaiseksi tasaantunut, tartuntoja todetaan edelleen hyvin runsaasti. Hallitus antoi eduskunnalle lakiesityksen liikkumisvapauden ja lähikontaktien väliaikaisesta rajoittamisesta viime viikolla.

– Toukokuun tilannetta ei kukaan pysty vielä tarkoin ennustamaan, mahdollisuus ainakin katsomorajoituksiin on olemassa. Pesäpalloliikkeessä on ajatuksena, ettei varsinkaan tyhjille katsomoille pelaaminen tule taloustilanteen kannalta kysymykseen, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta huomauttaa.

Pesäpalloliitto ja seurat haluavat toimia vastuullisesti huomioiden kaikki otteluiden toimijat sekä yleisön ja yhteistyökumppanit ottelutapahtumissa.

– Urheiluyhteisö on osoittanut pystyvänsä järjestämään tapahtumia vastuullisesti ja terveysturvallisesti. Odotammekin viranomaisilta päättäväisyyttä exit-strategian toimeenpanossa, kun epidemiatilanne sen sallii, Pitkäranta lisää.

Pesäpalloliitto seuraa jatkossakin tarkoin epidemian tilannekuvan kehittymistä ja viranomaisten tiedotusta. Siirrettyjen otteluiden pelipäivät julkaistaan 6.5.

– Superpesiksen runkosarjat pitenevät päättyviksi miesten osalta 24.8. ja naisten osalta 22.8. Pääsääntöisesti otteluohjelma pysyy muuttumattomana, mutta 7.-27.5. pelattaviksi tarkoitetut ottelut siirretään runkosarjan loppuun ja otteluohjelman sisälle. Seuraamme huhtikuun ajan myös muun muassa kesän tapahtumien toteutuspäätöksiä ja pyrimme saamaan siirrettäville otteluille parhaat mahdolliset päivät käyttöön, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen kertoo.

Muiden sarjojen osalta kilpailukauden aloitukseen ei tässä hetkessä tehdä muutoksia, mutta valmistelutyö eri skenaarioiden varalle jatkuu.

 

Lisätietoa: Petri Pitkäranta, toiminnanjohtaja, Suomen Pesäpalloliitto, 044 780 0600

© Fera 2021

Kongsberg
Rauman kaupunki
Mr Jones
KollanPojat
Posiva
Timantti Nieminen
Ravintola Kapteenin Huone
RTK-palvelu
Rauman Sammutin
Rauman Satama
Gutz
Kivikylän
Lähitapiola
Alfa Laval
Oras
Wanhan Rauman Kellari
Rauman Tehopakkaus
Raumaster
Noname
Olvi
OP Länsi-Suomi
TVO
RaumHair
Lääkärikeskus Minerva
Konttorimix Oy
Sata-Seri oy
Rauman Juku Oy
Ermail Oy
Lyttylän Liikenne
Hotelli Vanha Rauma
Suomen Sairaalatukku
Velec Oy
FresCo
Kuntomax
Kaiku HR
Euroports
K3Oy
Pyörä Nurmi
Topteam
Rauman Pihapojat
Cafe Sali
Rauman Lukko
Jalonen Yhtiöt
Keula
Satasairaala
Karhu