Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

7.12.2019

Satasairaalan otteluraportti: Porille pinnat, tuomarikaksikko kuuli kunniansa: ”On se kumma, kun lyöntiä ei voida uusia”

Jaa sisältö:

Pesäkarhut vei neljännenkin Satakunnan derbyn ja näin ollen vankisti paikkaansa sarjakärkenä. Keskiviikon täysi ottelukierros tiesi myös sitä, että kun Fera jäi kotikentällään pisteittä ja Hyvinkää voitti Mynämäen, raumalaiset putosivat sarjataulukossa seitsemänneksi. Loppulukemat merkattiin porilaisille 0–2 (1–6, 0–1).

– Avausjakso oli meiltä huonoa peliä sekä sisällä että ulkona – annettiin kaverille paljon tilanteita. Semmoiset pitää karsia pois, mutta ensimmäisellä jaksolla ei ollut epäselvää, kumpi oli parempi, Feran pelinjohtaja Toni Ojala myöntää.

– Ja jos ei ole etenijöitä kentällä, vaikea sitä omaa sisäpeliä on rakentaa.

Tilastot kertovatkin karua totuuttaan: avausjaksolla Fera onnistui luomaan vain kaksi kolmostilannetta, toisella jaksolla viisi. Pesäkarhujen vastaava lukema koko ottelun osalta oli 14.

– Olen tyytyväinen, että toisella jaksolla tällaista kärkijoukkuetta vastaan sentään pystyimme pitämään pelin nollissa pitkään. Se oli meillä anteeksiantamatonta, että teimme niin paljon ykköspaloja – laskin, että yhdeksän kappaletta taidettiin tehdä, Ojala puuskahtaa.

– Jos tässä aiotaan pitkälle loppukesään pelata, niin kuin olisi tarkoitus, näitä virheitä pitää vaan karsia pois. Sunnuntaina Lappeenrantaa vastaan pitää olla sekä kroppa että pää mukana pelissä.

Vaikka porilaiset kiistatta vahvempia olivatkin, Ojalaa jäi erityisesti yksi tilanne kaivelemaan: avausjaksolla Pesäkarhujen Emilia Linna löi etutilanteessa kakkosrajaleikkurin, jonka tuomaristo vihelsi aluksi laittomaksi. Jäljen tarkastamisen ja lyhyen tuomarikokouksen jälkeen lyönti tuomittiinkin lailliseksi ja pelituomari Tero Heikkilän päätöksellä jokainen etenijä, Linna mukaan lukien, etenivät yhden pesän eteenpäin.

– Vastustaja oli kova, mutta niin olivat tuomariston ratkaisutkin. Se ei paljoa lämmitä, jos tuomari tulee pelin jälkeen sanomaan, että ”se oli virhe”, kun kaveri saikin juoksun lopulta sen tilanteen myötä. On se kumma, kun sitä lyöntiä ei voida uusia virheellisen vihellyksen jälkeen, Feran viuhkamies ripitti lehdistötilaisuudessa kaksikkoa Heikkilä–Laukkanen.

 

Ottelun tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/onlineottelu.py?data=30-2-0&id=33805t

 

Palkitut:

Amarillon kuumin pelaaja: Kati Tanhua
Ruudun tähtipalkinto (kentän paras ulkopelaaja): Noora Matikka

Fera: Niina Nukarinen I, Venla Tanhua II
Pori: Susanna Puisto I, Emilia Itävalo II

© Fera 2019

Friski
KollanPojat
Satasairaala
OP Länsi-Suomi
Työvaatetalo
Hotelli Vanha Rauma
TVO
Hovi Sale
Karhu
Kongsberg
Lähitapiola
Pyörä Nurmi
Remonttirauma
Tallbo Ravintolat
RTK-palvelu
Timantti Nieminen
Lääkärikeskus Minerva
Rauman Tehopakkaus
Rauman Pihapojat
Rauman Satama
Noname
Topteam
Posiva
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Hollming
Sata-Seri oy
Wanhan Rauman Kellari
S-keula
Marva Media
FresCo
Velec Oy
Jalonen Yhtiöt
Rauman Lukko
Alfa Laval
Rauman Offsetpaino
Suomen Sairaalatukku
Kivikylän
Lyttylän Liikenne
Fazer
Rauman kaupunki
Euroports