Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

21.10.2019

Satasairaalan otteluennakko: Toisen voittoputki katkeaa tänään kauden ensimmäisessä Satakunnan derbyssä

Jaa sisältö:

Kauden ensimmäiseen Pori–Fera-paikalliskamppailuun lähdetään mielenkiintoisista asetelmista: Fera on poistunut kahdesta edellisestä ottelustaan voittajana, kun taas porilaiset eivät ole ensimmäisessä viidessä ottelussaan menettänyt vielä pistettäkään. Toisen voittoputki katkeaa siis tänään väistämättä ja raumalaisleirissä ollaan vuorenvarmoja, että suurin pistepotti matkaa tänään Raumalle.

– Onhan Pori aina vaarallinen vastustaja, mutta ei sen vaarallisempia kuin viime vuonna. Viime kesänäkin otimme porilaisista pari voittoa, Feran joukkueenjohtaja Jarkko Nieminen muistuttaa.

Paikallispeleissä on aina oma tunnelmansa. Pelaajat ovat toisilleen erittäin tuttuja ja 50 kilometrin välimatka ei ole vierasjoukkueen fanienkaan näkökulmasta liian pitkä. Satakunnan derbyissä katsomosta löytyykin aina kosolti molempien joukkueiden kannattajia.

Pelireissujen käytännön järjestelyistä vastaava Nieminen ei näe kuitenkaan suurta eroa paikallisotteluissa, ainakaan omasta näkökulmastaan.

– Mynämäki, Pori, Lappajärvi, kaikki vierasmatkat ovat aika lailla samanlaisia joukkueenjohtajan näkökulmasta.

– Yleisöähän Porissa aina on paljon ja sillä on takuulla pelaajille vaikutusta. Joukkueenjohtajalle ei niinkään, Nieminen naurahtaa.

Sarjaa johtava Pori keikkuu korkeilla sijoilla myös lyöjä-, etenijä- ja kärkilyöntitilastoissa. Etenkin Susanna Puisto ja Milla Lindström ovat niin sanottuja ”merkattuja pelaajia”, jotka Feran tulee pystyä pysäyttämään. Sunnuntaisessa Mynämäki-ottelussa Feran sisäpeli alkoi loksahdella uomiinsa, kun pelinjohtajakaksikko Ojalan ja Felinin teesit sovittujen asioiden noudattamisesta alkoivat konkretisoitumaan oikeina lyöntiratkaisuina ja mikäli sama trendi jatkuu Porissa, raumalaiset laittavat emännät tänään ahtaalle.

Porilaishistoriaa omaavat Tilda Tuomi, Meea Lehtinen ja Eveliina Kesti muistetaan Porin pesäpallostadionilla taatusti, eivätkä Feran pelaajatkaan taatusti tuppisuina tule pysymään. Nieminen ei kuitenkaan Feran vaihtopenkillä liiemmin ”trash-talkiin” innostu.

– Tokihan joskus jotain tulee sanottua katsojille ja pelaajille, mutta en kuitenkaan halua liikaa huudella, ettei tule tuomareilta huomautuksia.

 

Pori–Fera-ottelu alkaa kello 18. Otteluselostus on kuultavissa ilmaiseksi osoitteessa radiodynamo.fi.

 

 

 

© Fera 2019

Topteam
Hovi Sale
Friski
Tallbo Ravintolat
Rauman Satama
Marva Media
Velec Oy
Suomen Sairaalatukku
Noname
Karhu
KollanPojat
Kivikylän
Euroports
Työvaatetalo
FresCo
TVO
Posiva
Pyörä Nurmi
Hollming
S-keula
Rauman kaupunki
Rauman Offsetpaino
Satasairaala
Lähitapiola
Sata-Seri oy
Lyttylän Liikenne
Kongsberg
OP Länsi-Suomi
Timantti Nieminen
Alfa Laval
Fazer
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Rauman Lukko
Hotelli Vanha Rauma
RTK-palvelu
Rauman Tehopakkaus
Lääkärikeskus Minerva
Rauman Pihapojat
Jalonen Yhtiöt
Wanhan Rauman Kellari
Remonttirauma