Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

24.1.2020

Satasairaalan otteluennakko: Toisen voittoputki katkeaa tänään kauden ensimmäisessä Satakunnan derbyssä

Jaa sisältö:

Kauden ensimmäiseen Pori–Fera-paikalliskamppailuun lähdetään mielenkiintoisista asetelmista: Fera on poistunut kahdesta edellisestä ottelustaan voittajana, kun taas porilaiset eivät ole ensimmäisessä viidessä ottelussaan menettänyt vielä pistettäkään. Toisen voittoputki katkeaa siis tänään väistämättä ja raumalaisleirissä ollaan vuorenvarmoja, että suurin pistepotti matkaa tänään Raumalle.

– Onhan Pori aina vaarallinen vastustaja, mutta ei sen vaarallisempia kuin viime vuonna. Viime kesänäkin otimme porilaisista pari voittoa, Feran joukkueenjohtaja Jarkko Nieminen muistuttaa.

Paikallispeleissä on aina oma tunnelmansa. Pelaajat ovat toisilleen erittäin tuttuja ja 50 kilometrin välimatka ei ole vierasjoukkueen fanienkaan näkökulmasta liian pitkä. Satakunnan derbyissä katsomosta löytyykin aina kosolti molempien joukkueiden kannattajia.

Pelireissujen käytännön järjestelyistä vastaava Nieminen ei näe kuitenkaan suurta eroa paikallisotteluissa, ainakaan omasta näkökulmastaan.

– Mynämäki, Pori, Lappajärvi, kaikki vierasmatkat ovat aika lailla samanlaisia joukkueenjohtajan näkökulmasta.

– Yleisöähän Porissa aina on paljon ja sillä on takuulla pelaajille vaikutusta. Joukkueenjohtajalle ei niinkään, Nieminen naurahtaa.

Sarjaa johtava Pori keikkuu korkeilla sijoilla myös lyöjä-, etenijä- ja kärkilyöntitilastoissa. Etenkin Susanna Puisto ja Milla Lindström ovat niin sanottuja ”merkattuja pelaajia”, jotka Feran tulee pystyä pysäyttämään. Sunnuntaisessa Mynämäki-ottelussa Feran sisäpeli alkoi loksahdella uomiinsa, kun pelinjohtajakaksikko Ojalan ja Felinin teesit sovittujen asioiden noudattamisesta alkoivat konkretisoitumaan oikeina lyöntiratkaisuina ja mikäli sama trendi jatkuu Porissa, raumalaiset laittavat emännät tänään ahtaalle.

Porilaishistoriaa omaavat Tilda Tuomi, Meea Lehtinen ja Eveliina Kesti muistetaan Porin pesäpallostadionilla taatusti, eivätkä Feran pelaajatkaan taatusti tuppisuina tule pysymään. Nieminen ei kuitenkaan Feran vaihtopenkillä liiemmin ”trash-talkiin” innostu.

– Tokihan joskus jotain tulee sanottua katsojille ja pelaajille, mutta en kuitenkaan halua liikaa huudella, ettei tule tuomareilta huomautuksia.

 

Pori–Fera-ottelu alkaa kello 18. Otteluselostus on kuultavissa ilmaiseksi osoitteessa radiodynamo.fi.

 

 

 

© Fera 2020

Pyörä Nurmi
Tallbo Ravintolat
Lyttylän Liikenne
Alfa Laval
Sata-Seri oy
Marva Media
Rauman Satama
Hovi Sale
Rauman Tehopakkaus
Posiva
Rauman Offsetpaino
Rauman kaupunki
Remonttirauma
Lähitapiola
Työvaatetalo
Lääkärikeskus Minerva
Noname
Friski
Hotelli Vanha Rauma
TVO
Karhu
Rauman Pihapojat
Euroports
Velec Oy
Jalonen Yhtiöt
Satasairaala
Suomen Sairaalatukku
KollanPojat
Hollming
Wanhan Rauman Kellari
RTK-palvelu
Fazer
OP Länsi-Suomi
S-keula
Kongsberg
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Topteam
Rauman Lukko
Timantti Nieminen
Kivikylän
FresCo