Seuraava kotiottelu

22.08.2019

17:30
Fera_B
Lapuan_Virkia

Satasairaalan otteluennakko: Taas mennään – perjantaina luvassa Satakunnan derby vol. 2

Jaa sisältö:

Feran ja Pesäkarhujen väliset paikalliskamppailut ovat naispesäpalloilussa jo käsite. Tällä kaudella Satakunnan derbyjä tarjoillaan länsirannikon pesisfaneille yhteensä neljä kappaletta ja huomenna perjantaina on luvassa ottelu numero kaksi.

Lyhyt välimatka tietää lyhyiden pelireissujen lisäksi myös vilkasta pelaajaliikennettä seurojen välillä. Viime kaudella Raumalle siirtynyt Tilda Tuomi on yksi Feran porilaisista pelaajista. Painavista takakenttälyönneistään ja pystymailatekniikastaan tuttu Tuomi on omaksunut tälle kesää uuden roolin.

– Etenemisrooli ei ole entuudestaan kovinkaan tuttu, enemmän olen tottunut juuri vaihtamaan. Mutta siihen nähden alkukausi on mennyt ihan hyvin, Tuomi pohtii.

Pori on vuosi toisensa jälkeen yksi suurimmista mestarisuosikeista, mutta voittamaton joukkue Pesäkarhutkaan ei ole. Kauden ensimmäinen kohtaaminen pari viikkoa sitten päättyi porilaisten 2–0-voittoon. Tuomella on selkeä näkemys, miten peli saataisiin käännettyä perjantaina kotijoukkueen eduksi.

– Tärkeintä on pelata Milla Lindström kärjestä pois. Hän on niin nopea, että tuo juoksun melkein millä tahansa lyönnillä. Ulkopelimme kyllä muutoin kestää aika hyvin vastustajan paineistuksen.

– Sisäpeliä meidän täytyy edelleen parantaa. Siinä jos onnistumme, pelistä tulee tiukka.

Fera saa perjantain otteluun Topteam-Areenan kotiyleisön taakseen ja Tuomen mukaan sillä on myös suuri merkitys. Porilaiset elävät kotiareenallaan äänekkäästä kannustuksesta ja sitä ei ole perjantaina tarjolla Raumalla.

– Onhan se yhä outoa pelata Porissa, vanhalla kotikentällä, vierasjoukkueen edustajana, sillä yleisö elää niin vahvasti pelissä mukana ja tuo lisäbuustia myös pelaajille.

– Ei se pelaaminen Pesäkarhuja vastaan kuitenkaan sen kummempaa ole kuin muitakaan joukkueita vastaan. Ja tällä kertaa pelataan meidän maaperällämme, meidän pillimme mukaan.

 

Fera–Pori-ottelu alkaa perjantaina 7. kesäkuuta kello 18. Topteam-Areenan portit avautuvat kello 17.

 

© Fera 2019

OP Länsi-Suomi
Suomen Sairaalatukku
Rauman Satama
Sata-Seri oy
Wanhan Rauman Kellari
Timantti Nieminen
Jalonen Yhtiöt
Remonttirauma
Lääkärikeskus Minerva
Hovi Sale
Työvaatetalo
Marva Media
Noname
Tallbo Ravintolat
Karhu
TVO
Topteam
Lyttylän Liikenne
Euroports
Hollming
S-keula
Rauman Pihapojat
Hotelli Vanha Rauma
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Pyörä Nurmi
Kongsberg
Posiva
Alfa Laval
FresCo
Friski
Rauman Offsetpaino
KollanPojat
Rauman Lukko
Kivikylän
Rauman kaupunki
Velec Oy
RTK-palvelu
Fazer
Lähitapiola
Rauman Tehopakkaus
Satasairaala