Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

24.1.2020

Satasairaalan otteluennakko: Sarjajumbo Lappajärvi emännöi Feraa keskiviikkona

Jaa sisältö:

Jos sunnuntaina vastassa oli se vastustajista pahin, keskiviikkon emäntäjoukkue Lappajärvi löytyykin sarjataulukon toisesta päästä – pohjalta.

– Meidän täytyy jatkaa siitä, mihin Jyväskylää vastaan jäimme. Ihan sama, mikä joukkue on vastassa, Feran Laura Pohjola tuumii.

Kirittäriä vastaan komeasti taistellut Fera kohtaa ylihuomenna tilastojen valossa toistaiseksi heikoimman vastustajansa, mutta koska pesäpallojoukkue on juuri niin vahva kuin mitä se on henkisellä tasolla, Pohjola tietää, että ali- tai ylisuorittamiseen ei ole varaa.

– Sanoisin, että keskiviikon pelissä tullaan mittaamaan, missä meidän oman pelin rutiinitaso on. Juuri se rutiininomaisuus on kaiken A ja O, eikä yhteenkään otteluun saisi valmistautua vastustaja edellä. 

– Kun peliä ajatellaan vastustajan kautta, juuri silloin syntyvät kontrastit ja vastakkainasettelut, jotka voivat käydä kalliiksi.

Lappajärven pistesaldo on kolmen pelin jälkeen pyöreä nolla, kun taas Feralla on ennen keskiviikon kierrosta kasassa yhtä monta pelattua peliä kuin sarjapistettäkin, eli neljä.

Feran kokoonpano on elänyt alkukauden mittaan niin sisä- kuin ulkopelinkin osalta. Pohjola onkin ehtinyt jo neljässä ottelussa pelaamaan niin siepparin, kolmosvahdin kuin kolmospolttajankin tonttia. Eikä se kuulema naista haittaa.

– On tässä uran varrella tullut pelattua varmaan kaikilla pelipaikoilla. Sillä numerolla ja pelipaikalla pelataan, mihin määrätään.

 

Muun muassa Ella Mäkelän ja Riina Rantalan edustama Lappajärvi on kotiyleisönsä edessä kovan paikan edessä, sillä Lavettaret mieluusti ojentaisivat sarjajumbon viitan sarjanousija Mynämäelle. Jos Fera saa aikaan keskiviikkona ”muhoslaisen hurlumhein”, kuten pelinjohtaja Toni Ojala Jyväskylä-peli jälkeen asian ilmaisi, kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto voi olla erittäinkin lähellä.

Mutta mikä tai mitä tuo ”muhoslainen hurlumhei” sitten on? Kai syntyperäinen muhoslainen osaa sen selittää?

– Ei kukaan ole minullekaan kertonut, mitä se tarkoittaa. Kaikki siitä vaan puhuvat, Pohjola nauraa.

– Ehkä se tulee siitä, kuinka me muhoslaiset olemme rentoja ja rempseitä. Ja onhan historiallakin iso osuutensa asiaan. Muhoslainen pesäpallohulluus on alkujaan lähtöisin ihmisistä, joista aika on jo jättänyt.

 

Lappajärvi–Fera-ottelu alkaa keskiviikkona 22.5. kello 18. Otteluselostusta voi kuunnella suorana osoitteessa radiodynamo.fi.

© Fera 2020

Euroports
TVO
FresCo
Satasairaala
Fazer
Velec Oy
Pyörä Nurmi
Hotelli Vanha Rauma
Tallbo Ravintolat
Suomen Sairaalatukku
Rauman kaupunki
Lyttylän Liikenne
Työvaatetalo
Wanhan Rauman Kellari
Rauman Tehopakkaus
Karhu
Topteam
Sata-Seri oy
Timantti Nieminen
OP Länsi-Suomi
Marva Media
Posiva
Alfa Laval
Friski
Lähitapiola
Jalonen Yhtiöt
Hovi Sale
RTK-palvelu
KollanPojat
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Rauman Offsetpaino
Hollming
Kongsberg
S-keula
Noname
Remonttirauma
Lääkärikeskus Minerva
Rauman Lukko
Rauman Satama
Kivikylän
Rauman Pihapojat