Seuraava kotiottelu

22.08.2019

17:30
Fera_B
Lapuan_Virkia

Satasairaalan otteluennakko: Paineet ovat Virkiän niskassa puolivälierissä – ”Nyt pitää olla valmiustilassa monen asian suhteen”

Jaa sisältö:

Feran pudotuspeliurakka alkaa sunnuntaina vierasottelulla Lapualla. Toiseksi runkosarjassa sijoittunut Virkiä sai puolivälieräsarjassa kotiedun, minkä johdosta sunnuntaisen 1. osaottelun lisäksi Etelä-Pohjanmaalla pelataan varmuudella ainakin ensi perjantainakin. Lapua on tunnetusti vaikea pelipaikka vierasjoukkueelle, mutta pientä helpotusta raumalaisittain tuo se, että sunnuntaina Raumalta starttaa Lapuaa kohti joukkueen bussin lisäksi myös joukko Feran kannattajia.

– Seura tarjoaa ottelutapahtumatalkoolaisille ja joukkueiden toimihenkilöille vieraspelireissun Lapualle. Se on kiitos tärkeästä ja väsymättömästä työstä Feran hyväksi, mutta samalla myös näytämme tukemme edustusjoukkueellemme, Feran puheenjohtaja Sanna-Leena Jokinen sanoo.

– Rumpuryhmäksi me emme silti taida ihan taipua, hän naurahtaa.

Lapua on kaikilla mittareilla selkeä ennakkosuosikki puolivälierissä. Jokinen uskoo, että se voi olla Feralle jopa hyödyksi.

– Tämä kausi on ollut aika haastava meille, mutta välähdyksiä joukkueen oikeista taidoista ja potentiaalista olemme nähneet, viimeksi Lappeenrantaa vastaan runkosarjan päätöskierroksella. Kaikki paineet ovat nyt Virkiän niskassa, meiltä kukaan ei odota mitään. Siitä olen varma, että otteluvoitoin 3–0 ei kumpikaan joukkue tätä sarjaa tule katkaisemaan.

– Viime Liigakaudellahan HPK nousi aina mestaruuteen asti runkosarjan viidenneltä sijalta. Vaikka me olimmekin seitsemänsiä, kaikki on mahdollista, hän muistuttaa.

Sunnuntaina vastaan asettuu mm. tämän kauden lyöjäkuningattareksi kruunattu Janette Lepistö sekä raumalaisille erittäin tuttu Jenna Kammi-Rahnasto. Sillä ei ole Jokisen mukaan merkitystä, mikä nimi vastustajan selässä lukee ja kuinka korkealla hän on missäkin tilastossa.

– Pudotuspelit ovat oma maailmansa, kuten pelaajatkin tietävät. Ulkopelimme on ollut pääosin loistavaa koko kauden ajan, joten innolla odotan näkeväni komeita kiinniottoja ja kärkipaloja Lapuasta Feran pelaajilta sunnuntain pelissäkin.

Seura haluaakin antaa tärkeään sarjaan valmistautuvalle joukkueelle täyden työrauhan.

– Nyt annetaan pelaajille ja pelinjohdolle tilaa hengittää ja valmistautua otteluihin parhaaksi katsomallaan tavalla.

– Feran toimistollahan vallitsee pudotuspelien aikana tietty hektisyys, kun ei esimerkiksi vielä voida tietää, pelataanko Raumalla ensi sunnuntaina vai ei. Siksi tässä pitää nyt olla valmiustilassa monen asian suhteen ja pitää puhelin sormien ulottuvilla koko ajan, Jokinen kertoo.

Jokinen luottaa täysin siihen, että raumalaisjoukkue löytää kesän ratkaisuhetkillä pelissään tasaisuuden ja varmuuden.

– Toivon, että raumalainen pesäpalloväkikin luottaa meidän tekemiseemme ja näkee joukkueemme potentiaalin. Tästä eteenpäin kaikki ottelut ovat voitettuja otteluita.

Lapua–Fera-ottelu alkaa sunnuntaina 11. elokuuta kello 16. Ottelun suora selostus kuultavissa 15.45 alkaen osoitteessa radiodynamo.fi.

© Fera 2019

Rauman Tehopakkaus
KollanPojat
Noname
Lähitapiola
Pyörä Nurmi
Rauman Lukko
Rauman Pihapojat
TVO
Lääkärikeskus Minerva
Rauman kaupunki
Lyttylän Liikenne
Satasairaala
Wanhan Rauman Kellari
Rauman Offsetpaino
Karhu
Suomen Sairaalatukku
Hovi Sale
Alfa Laval
Topteam
OP Länsi-Suomi
Velec Oy
Rauman Satama
Työvaatetalo
Hotelli Vanha Rauma
Tallbo Ravintolat
Posiva
Euroports
Fazer
RTK-palvelu
Kongsberg
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Hollming
Timantti Nieminen
Sata-Seri oy
S-keula
Friski
Remonttirauma
FresCo
Kivikylän
Marva Media
Jalonen Yhtiöt