Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

7.12.2019

Satasairaalan otteluennakko & kapteenin välitilinpäätös: Pesä-Ysit-peli niputtaa Feran runkosarjan – ”Meidän kaikkien tulisi löysätä hieman kaulapantaa”

Jaa sisältö:

Ailahtelevainen. Se on adjektiivi, jota Feran pelaajat ovat tällä kaudella joutuneet käyttämään valitettavan usein, kun puhutaan raumalaisten pelisuorituksista. Täsmälleen samalla sanalla kapteeni Miia Tervonen kuvaa Feran koko mennyttä kautta.

– Koko runkosarjasta on jäänyt hieman ristiriitaiset tunteet; on ollut ylämäkiä ja sitten on ollut paljon alamäkiä. Emmekä ole tällä kaudella päässeet ”myllyttämään” vastustajaa laisinkaan – sisäpeli on koko kauden tökkinyt niin paljon, ettei juoksujuhlia ole nähty, Tervonen pohtii.

Kauden alussa Fera asetti tavoitteekseen runkosarjan viidennen sijan. Jo ennen sunnuntain ottelukierrosta on varmaa, että tuohon tavoitteeseen ei enää päästä. Kuudenneksi Fera voi vielä itsensä kammeta, mutta omissa käsissä sarjasijoitus ei siltikään olisi, vaikka Lappeenranta kaatuisikin puhtaasti, sillä kuudennella sijalla olevalla Hyvinkäällä on vielä ensi keskiviikkona yksi ottelu edessään.

– Viides sija oli täysin mahdollinen, mutta kun katsotaan, kenelle olemme pisteitä menettäneet, ne ovat juuri niitä joukkueita, keneltä olisi pitänyt pisteitä enemmän tulla: Mynämäki, Seinäjoki ja Kempele, näin muutama lueteltuna, Feran kokenut kapteeni sanoo.

– Nyt sunnuntaina meidän vihdoin pitää saada se oma peli kuntoon ja lyönnit uppoamaan tyhjiin kohtiin ulkokenttää. Jos näin käy, ei meillä pitäisi olla mitään hätää Pesä-Ysejä vastaan. Lappeenranta on kuitenkin tsempannut peliään viime aikoina, voittivathan he hetki sitten Lapuankin.

Juuri vierasjoukkueella onkin paljon kovemmat panokset sunnuntain ottelussa: mikään tahansa muu tulos kuin puhdas kolmen pisteen voitto ei Lappeenrannalle kelpaa, mikäli Pesä-Ysit haluaa säilyttää vielä edes teoreettiset mahdollisuudet selviytyä pudotuspeleihin.

Fera on jo oman puolivälieräpaikkansa varmistanut. Vastustaja tulee olemaan joko Lapua tai Jyväskylä, joten kevyestä playoff-startista on turha haaveilla. Tervonen myöntää spekuloineensa pudotuspelivastustajilla omassa päässään ja pitkän pohdinnan jälkeen hän kertoo, että kohtaisi kahdesta kovasta mielummin Jyväskylän.

– Lapualla yleisö on ehkä pahempi, Jyväskylässä katsojilta taas ei tule niin paljoa painetta. Kovia joukkueita kummatkin, joten on lopulta ihan sama, kumpi sieltä vastaan tulee.

Sunnuntaina pelataan kuitenkin vielä runkosarjaa, vaikka Feran viime pelien kantava mentaliteetti on ollut ”nämä ovat jo meidän pudotuspelejämme”. Yli 20 vuoden pelitaustaa vasten Tervosen on kuitenki helppo peilata, että playoff-ajatusmaailman sisäistäminen on todella vaikeaa runkosarjassa.

– Ajatuksena se on ollut mielestäni hyvä, että asennoidumme pudotuspeleihin jo nyt, mutta pelaajan on vaikea päästä siihen mielentilaan. Pitkissä sarjoissa tunnet vastustajan paremmin ja opit pieniä juttuja vastapuolen pelaajista sarjan edetessä.

– Olisihan se ollut hyvä, että edes yksittäisiä jaksovoittoja oltaisiin saatu enemmän tällä kaudella, mutta onneksi on vielä yksi runkosarjapeli jäljellä. Nyt meidän täytyy esiintyä iloisella asenteella, viimeistä kertaa runkosarjassa, kotiyleisön edessä.

Tervonen tunnistaa oman joukkueensa heikkouden: liiallisen varovaisuuden.

– Täytyisi löytää nöyryys omaa ja joukkueen tekemistä kohtaan, sillä saadaan mentaliteetti kuntoon. Virheitä tulee kaikille –  jos niitä ei tulisi, pelit eivät loppuisi koskaan, mutta kaikkeen ei tarvitse aina löytyä selitystä tai syytä. Meidän kaikkien pitäisi löysätä kaulapantaa ja tulla hieman vastaan.

Raumalaisten kapteeni tietää, että pudotuspeleihin on turha lähteä kumartelemaan ennakkosuosikin asemassa olevia joukkueita. Juuri siksi turhasta jännitteestä pitää päästä eroon ja nauttia pesäpallon pelaamisesta aidosti.

– Meillä on pelaajia, jotka eivät ole päässeet näitä pelejä pelaamaan – he eivät tiedä, mitä se todellisuudessa on, kun pelataan ainoastaan voitosta. Nyt pitäisi heittäytyä näihin peleihin ja nauttia näistä, sillä kaikki eivät näitä pelejä pääse koskaan urallaan pelaamaan. Syksy on pesäpalloilijan parasta aikaa; tätä varten koko pitkä talvi on tehty töitä.

– Voittaminen vaatii, että kaikki tekevät parhaansa. Jos se ei riitä, niin silloin on sallittua myöntää, että vastustaja oli parempi. Näin ei ole valitettavasti tällä kaudella kovin monesti vielä käynyt, Tervonen harmittelee.

 

Fera–Lappeenranta-ottelu alkaa huomenna sunnuntaina 4. elokuuta klo 17.00. Topteam-Areenan portit avautuvat tuntia ennen ottelua.

© Fera 2019

Työvaatetalo
Posiva
FresCo
Alfa Laval
Sata-Seri oy
Friski
Rauman Tehopakkaus
Lääkärikeskus Minerva
Rauman kaupunki
OP Länsi-Suomi
Rauman Lukko
Timantti Nieminen
Satasairaala
Noname
Hollming
Karhu
Velec Oy
Rauman Satama
Lyttylän Liikenne
Fazer
Hovi Sale
Marva Media
Pyörä Nurmi
Remonttirauma
KollanPojat
Euroports
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Lähitapiola
Rauman Pihapojat
Hotelli Vanha Rauma
Topteam
Kongsberg
Kivikylän
Tallbo Ravintolat
Wanhan Rauman Kellari
Rauman Offsetpaino
Suomen Sairaalatukku
TVO
S-keula
Jalonen Yhtiöt
RTK-palvelu