Seuraava kotiottelu

30.05.2018

18:00
Fera
Kirittaret_Jyvaskyla

kotiottelu

15.06.2018

18:00
Fera
Pesakarhut_Pori

kotiottelu

17.06.2018

17:00
Fera
Lappajarven_Veikot

kotiottelu

04.07.2018

18:00
Fera
Oulun_Lipottaret

kotiottelu

06.07.2018

18:00
Fera
Kempeleen_Kiri

kotiottelu

13.07.2018

18:00
Fera
Manse_PP_Tampere

kotiottelu

20.07.2018

18:00
Fera
Lapuan_Virkia

Sarja-avauksesta ei pisteitä herunut

Jaa sisältö:

Feran kausi starttasi helatorstaina aurinkoisella Topteam-Areenalla Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan. Vahvasti ottelun aloittanut kotijoukkue jäi kuitenkin ilman ensimmäisiä sarjapisteitä, kun eteläpohjalaiset voittivat ottelun 0-1 (3-3, 1-6).

 

Ottelun juoksutilin avasi Vilma Mäkelä. Kakkoset hihassaan pelannut Mäkelä karkasi 2–3-pesänvaihdon jälkeen vielä kolmoselta kotiin, kun Maila-Jussien koppariparilla oli vaikeuksia pallon palauttamisessa takakentältä. Tilanne sai alkunsa Meea Lehtisen vaihtolyönnistä, joka sirvahti takaa läpi. Ykköspalkinnon pokannut Meea Lehtinen vastasi myös kahdesta muusta Feran juoksusta ottelussa.

Loistavasti pelannut etenijäjokeri Krista Fomin yllätti ensimmäisen jakson neljännen aloittavalla ulkokentän – ja ehkä kaarenkin – ylittämällä laakalyönnillään Seinäjoen etulukijan. Feran mailamies Arto Felin oli hereillä ja kotiin juoksi Mäkelä. Fomin toi myös kotijoukkueen ainoan juoksun toisella jaksolla.

Ensimmäisen jakson voitto oli jo Feran hyppysissä, mutta vieraiden vaarallinen kotiuttajajokeri Saara Suomalainen kotiutti pakkotilanteessa ajolähdössä Laura Nurmelan vastustamattomalla kupperillaan ja ensimmäinen jakso päättyikin tasalukemiin.

 

Ottelun toinen puolisko olikin taas Maila-Jussien näytöstä. Ensimmäisen vuoroparin aloittavalla Seinäjoki takoi peräti neljä juoksua tauluun. Feran ahdinkoa lisäsi entisestään kaksi perättäistä epäonnistunutta lyöntivuoroa, ja kun takaa-ajomatka oli jo viiden juoksun pituinen saavuttaessa viimeiselle sisävuorolle, ei Fera kyennyt enää vastaamaan vierailijoiden luomaan paineeseen.

Seinäjoen tehokkaimpiin pelaajiin lukeutui Aino-Kaisa Mantere (neljä lyötyä) ja kunnarin toisella jaksolla kiertänyt Netta Rummukainen (kunnari ja neljä tuotua).

 

Pelinjohtaja Tuomo Pekkala oli tyytyväinen Feran avausjaksoon, mutta toisen jakson epäonnistumiset mailan varressa jäivät luonnollisesti harmittamaan viuhkamiestä.

– Kotiuttaminen sentään onnistui paremmin kuin viime kaudella, se oli plussaa. Mutta meidän pitäisi onnistua myös vaihtamaan. Laittomat lyönnit pois ja iloa peliin, siitä se homma lähtee, Pekkala kuittaa.

 

Palkitut:

Fera: Meea Lehtinen I, Krista Fomin II
Seinäjoki: Netta Rummukainen I, Aino-Kaisa Mantere II

© Fera 2018

RTK-palvelu
Rauman Lukko
Velec Oy
S-keula
Wanhan Rauman Kellari
Raumaster
Marjatila Laaksonen
Topteam
Fazer
Kahvila-ravintola Torni
Kontion Kahvilat
Alfa Laval
Kivikylän
Rauman Offsetpaino
Hollming
Jalonen Yhtiöt
TVO
Lähitapiola
Sata-Seri oy
Hovi Sale
Timantti Nieminen
Karhu
Rauman Tehopakkaus
Pyörä Nurmi
Friski
OP Länsi-Suomi
Rauman kaupunki
KollanPojat
Remonttirauma
Suomen Sairaalatukku
Lyttylän Liikenne
Rolls Royce
Marva Media
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Rauman Satama
Posiva
Noname
Rauman Pihapojat
Lääkärikeskus Minerva
Euroports