Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

22.9.2020

Runkosarjan päätöspelistä yksi piste – seuraa puolivälieräparien valintaa suorana maanantaina kello 16!

Jaa sisältö:

Feran runkosarja laitettiin lauantaina Kempeleessä nippuun. Monivaiheinen ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon kotituslyöntikisan jatkopareissa lukemin 2–1 (1–3, 12–3, 0–0, 3–2). B-ikäisten Julia Ruohon ja etenijäjokerina pelanneen Ilona Hakoniemen onnistumiset siivittivät raumalaiset avausjakson voittoon, mutta toinen puolisko olikin yhtä Kirin hallintaa: Kempeleen ykköspalkittu Emmi Särkioja kiersi kunnarin jakson aikana kahdesti ja Inka Ronkainen kertaalleen. Feran onnistujia olivat Ruohon (2/0) ja Hakoniemen (0/4) lisäksi Eveliina Kesti (3/0), Miia Tervonen (0/1), Meea Lehtinen (0/1) ja Tinja Töyrylä (1/0).

Samainen parivaljakko löi Kempeleen tasoihin kotiutuskilpailussa, ja kun Annika Linna kotiutti Sanni Syrjälän, alkoi Kirin voitonjuhlat. Voiton myötä Kempele varmisti 7. sijansa runkosarjassa ja Fera jäi pykälää alemmalle sijoitukselle. Vaikka Feran kausi päättyi kahteen perättäiseen tappioon – perjantaina Porille ja lauantaina Kempeleelle – ei raumalaisilla ole syytä painaa leukaa rintaan. Kahdessa viimeisessä ottelussa nähtiin kokoonpanokokeiluita, joita tosipelien kynnyksellä onkin syytä tehdä. Lyöntijärjestys ja jokerikolmikon koostumus oli viikon jokaisessa koitoksessa erilainen.

KeKi-pelissä oli Arto Felinin mukaan sekä hyvää että huonoakin.

– Pelin kaari oli vähän mitä sattuu meillä. Kaikki kunnia Kempeleelle toisesta jaksosta, hyviä, ottamattomia läpilyöntejä, vaikka ehkä yksi olisikin pitänyt pystyä meidän lukemaan pois. Lopussa kaveri teki sen yhden ratkaisevan pinnan enemmän kuin me, ei siinä sen kummempaa, Felin tiivisti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Ottelu oli käytännössä panokseton molemmille, sillä puolivälierävastustajat eivät tänä vuonna muodostu suoraan runkosarjasijoituksen mukaan, vaan valintamenetelmällä. Ensimmäisenä vastustajansa pääsee valitsemaan Jyväskylä 5.–8. sijoittuneista joukkueista, sitten Pori ja kolmantena Tampere. Viimeisen puolivälieräparin muodostavat kaksi jäljelle jäävää joukkuetta.

Feralla oli runkosarjassa potentiaalia isompaankin pistesaldoon, mutta Felin ei jäänyt murehtimaan menetettyjä korkeampia sijoituksia.

– Suht niillä sijoilla ollaan, mihin materiaalimme edellyttää. Uskon, että kärkijoukkueiden valinnat tulevat olemaan aika lailla samat joka tapauksessa, oli meidän sijoituksemme sitten 6., 7. tai 8. Nyt siis viikko harjoitellaan ja sitten lähdetään haastamaan jotain joukkuetta, Felin sanoo.

Puolivälierävalintoja voikin seurata maksutta Ruudun ja ISTV:n kautta huomenna maanantaina 24.8. kello 16 alkaen. Lähetyksessä vahvistetaan myös puolivälieräparien ottelupäivät ja otteluiden alkamisajat – tiedotamme niistä myös omilla kanavillamme niin pian kuin mahdollista.

Puolivälierät pelataan paras kolmesta -systeemillä, eli voittoon vaaditaan vain kaksi voittoa tavallisen kolmen sijaan. Alustavan otteluohjelman mukaan Feran seuraava kotipeli, 2. puolivälieräottelu, pelataan 30.8.

 

Fera–Kempele-pelin tilastot: http://www.pesistulokset.fi/cgi-bin/tilastot/stt2.py?data=31-2-1&id=35704

Palkitut:

Fera: Eveliina Kesti I, Ilona Hakoniemi II
Kempele: Emmi Särkioja I, Reetta Törmänen II

Ruudun tähtipelaaja (kentän paras ulkopelaaja): Linda Viita, Kempele

Kuva: Elmeri Elo / ElonKuvaus

© Fera 2020

Keula
Noname
Wanhan Rauman Kellari
Jalonen Yhtiöt
Raumaster
FresCo
Rauman Lukko
Rauman Tehopakkaus
Lyttylän Liikenne
Suomen Sairaalatukku
Hotelli Vanha Rauma
Timantti Nieminen
Kivikylän
Satasairaala
Rauman Pihapojat
TVO
Kotipizza Wanha Rauma
Hyvinvoinnin Walimo
Sata-Seri oy
Gutz
Rauman kaupunki
RTK-palvelu
KollanPojat
Pyörä Nurmi
Mr Jones
Kuntomax
OP Länsi-Suomi
Lääkärikeskus Minerva
RaumHair
Topteam
Olvi
Karhu
Rauman Satama
Lähitapiola
Konttorimix Oy
Posiva
Tallbo Ravintolat
Friski
Euroports
Alfa Laval
Ravintola Kapteenin Huone