Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

21.11.2019

Rauman Lukko jatkaa tappiottomalla pelillä kohti keskiviikon Pesä Ysit –ottelua

Naisten Superpesis jatkuu Raumalla keskiviikkona, kun Otanlahteen saapuu vieraita Lappeenrannasta. Pesä Ysit on tämän kauden runkosarjassa pelannut kaksi ottelua, joista se on voittanut molemmat. Lähtökohdat ovat kohdallaan todelliselle huippuottelulle.


- Odotan loistavaa peliä, kun kaksi huippujoukkuetta kohtaavat, Lukon pelinjohtaja Teemu Körkkö ennakoi.

- Se on vahvoilla kumpi pystyy minimoimaan virheet. Siitä me lähdemme tähän otteluun. Ne asiat pistetään kuntoon mitkä olivat meidän heikkouksia edellisissä peleissä, Körkkö jatkaa.

Pesä Ysit on tehnyt sarjassa eniten juoksuja, peräti 35 kappaletta. Mutta kortin kääntöpuolella 18 vastustajalle annettua juoksua kahdessa ottelussa on myös suuri lukema.  Vertailun vuoksi Lukkoa vastaan on tehty vain kymmenen juoksua kolmessa ottelussa.

Joukkueet kohtasivat toisensa talvikauden päättäneessä Halli-SM-finaalissa. Pronssiottelussa Lukko ei antanut pienen sairastelun haitata, vaan pelasi ennakkoluulottomasti ja voitti pronssimitalit Raumalle. Yhtään sarjapistettä talviturnaus ei anna, mutta yksittäiseen otteluun se tuo uskoa, kun sama vastustaja on jo kukistettu kertaalleen.

- Pesä Yseillä on paljon päästettyjä juoksuja. Heillä on ollut hieman loukkaantumisia ja se näkyy heidän ulkopelissä. Kertaalleen voitettiin heidät jo, kun napattiin talvikauden pronssimitalit, ennakkoasetelmia pohtii Lukon kärkietenijä Miia Karppanen.

 

Edellisen taiston loppu toi sotureiden rautaisen luonteen esiin

 

Edellinen Lukon ottelu pelattiin niin ikään kotikentällä perjantaina, jolloin vastassa oli toinen huippujoukkue Kirittäret Jyväskylästä. Lukko kuittasi avausjakson voiton lähes näytöstyyliin ja toisella jaksolla johti juoksuin 2-1 ennen viimeistä vuoroparia.

Kirittäret pääsi kääntämään tappioaseman kahden juoksun johtoasemaan hieman helposti ja menetetty johto olisi saattanut katkaista jonkun toisen joukkueen selkärangan. Rauman Lukon taistelutahtoa se vain loi lisää. Lopulta Lukko kuittasi kaksi juoksua ja voitti ottelun suoraan kahdessa jaksossa.

- Viime ottelun lopun tapahtumat antavat kyllä uskoa, että takaa-ajoasemastakin noustaan. Tuossa tilanteessa esimerkiksi Marjut Rantasen tsemppaavat kommentit lämmittivät pelinjohtoa, Körkkö kertoo tyytyväisenä.

- Pieniä juttuja, jotka ei välttämättä edes kerro pelaajille mitään, mutta pelinjohdolle ne ovat oikeita signaaleja. Heti näki mielentilan olevan oikea, että tästä noustaan vielä, pelinjohtaja tarkensi.

- Taisteltiin porukalla ja tappioasemassakaan ei kenelläkään pää pudonnut. Luotettiin, että siitä vielä noustaan. Sellainen soturijengi meillä on kasassa, lisäsi Karppanen.

 

Lukon joukkueen tasaisuus on sen vahvuus

 

Rauman Lukon juoksu on alkukauden pelien aikana kulkenut loistavasti. Kärjen etenijä Miia Karppanen on tuonut jo kahdeksan juoksua ja taustatukeakin on tullut.

- Hyvin on oma sisäpeli kulkenut, kun on vaihdotkin toimineet kärjessä. Muutenkin meillä on yli puolella joukkuetta jalat, niin on hyvä kakkoskärjelläkin pelata, Karppanen kertoo joukkueensa sisäpelin vahvuuksista.

- Jos jollain on huono päivä, niin löytyy paikkaajia. Joku nostaa aina tasoa tarvittaessa. Joukkueena pelataan hyvin, Teemu Körkkö puolestaan lisää.

Vaikka Pesä Ysien ulkokenttää vastaan on tehty runsaasti juoksuja, ei matsiin saa silti lähteä löysin rantein. Lukon joukkue lähtee pelaamaan omaa peliä ja luottaa hyvin toimineeseen ulkopeliin kuin vuoreen.

- Aliarvioimaan ei voi lähteä, sillä taitava ja lyöntivoimainen joukkue tulee vastaan, Körkkö muistuttaa.

- Matsi tulee olemaan viuhkavelhojen taisto kaiken muun ohessa, Körkkö virnistää molempien joukkueiden ykköspelinjohtajien suuntaan.

Matti Airola, Fera ry

© Fera 2019

Velec Oy
Lähitapiola
Wanhan Rauman Kellari
S-keula
Satasairaala
OP Länsi-Suomi
Rauman Satama
TVO
Tallbo Ravintolat
Työvaatetalo
Sata-Seri oy
Hollming
KollanPojat
Pyörä Nurmi
Lyttylän Liikenne
Hovi Sale
Posiva
Friski
Kongsberg
Timantti Nieminen
Rauman Lukko
Rauman Offsetpaino
Alfa Laval
Remonttirauma
Rauman Pihapojat
Hotelli Vanha Rauma
Fazer
Lääkärikeskus Minerva
Karhu
RTK-palvelu
Topteam
Kivikylän
Rauman kaupunki
Marva Media
FresCo
Suomen Sairaalatukku
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Jalonen Yhtiöt
Euroports
Rauman Tehopakkaus
Noname