Seuraava kotiottelu

21.07.2019

17:00
Fera
Lapuan_Virkia

kotiottelu

31.07.2019

18:00
Fera
Pesakarhut_Pori

kotiottelu

04.08.2019

17:00
Fera
Pesa_Ysit_Lappeenranta

Rauman kaupunki kutsuu kaupunkilaiset paneelikeskusteluun tiistaina

Kaupungin valtuustosalissa teemalla ”nyrkit pystyssä vai yhdessä eteenpäin” järjestettävä paneelikeskustelu on kaikille asiasta kiinnostuneille avoin. Myös kaupunkimme pesisväkeä on edustettuina tilaisuudessa.


Raumalaisten liikuntaseurojen ja kaupungin yhteistyöjärjestö seuraparlamentti järjestää ti 5.3. klo 18-20 kaupungin valtuustosalissa paneelikeskustelun teemalla ”nyrkit pystyssä vai yhdessä eteenpäin” Aloite paneelin järjestämisestä on lähtenyt raumalaisilta koulujen rehtoreilta, kun on pohdittu, kohtaavatko nykyisin koulun, urheiluseurojen ja kodin kasvatustavoitteet toisensa.

Raumallakin keskustelun polttopisteessä on ollut jääkiekossa esiintynyt väkivalta ja sen luomat mielikuvat ja esimerkki lapsille. Tämä on kuitenkin vain osa laajempaa ongelmakenttää. Väkivallan lisäksi voidaan miettiä eri sidosryhmien suhtautumista ja konkreettista puuttumista mm. päihteisiin ja kaverien kiusaamiseen. Niin ikään kouluissa, kodeissa ja liikuntaseuroissa pohditaan yhteisiä pelisääntöjä mm. kaikkien oikeudenmukaista ja tasa-arvoisesta osallistumisesta liikuntaan (mm.” kaikki pelaa”-järjestelmä) sekä opiskelun ja urheilun yhdistämisestä parhaalla mahdollisella tavalla nuoren tulevaisuuden kannalta (mm. urheiluakatemiat)
Myös vanhempien rooli urheiluseurassa on puhuttanut paljon.

Voidaan myös ylipäätään kysyä, kuuluuko tai onko urheiluseuralla tai edes koululla enää resursseja tai tarvetta kasvattaa vai huolehtivatko he vain lajitaitojen tai eri aineiden opettamisesta.
Urheiluseuroissa mietitään myös urheilun uusien kattojärjestöjen muodostuessa lajien välistä yhteistyötä ja lasten monipuolista taitojen oppimista sekä sopivaa erikoistumisikää tiettyyn lajiin.

Paneelissa asiasta alustaa liikuntatieteen tohtori Pasi Koski, joka on juuri nimetty Turun yliopiston Rauman yksikön liikuntatieteen professorin virkaan. Hän on myös yksi paneelikeskustelija, jossa on mukana myös koulujen rehtoreita, liikuntaseurojen edustajia sekä vanhempien edustajia. Yleisöä toivotaan myös paikalle runsaasti keskustelemaan panelistien kanssa ja tuomaan omat näkökohtansa asioihin. Kielenkantojen irrottamiseksi tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Matti Airola, Fera ry
Rauman kaupungin tiedotteesta

© Fera 2019

Pyörä Nurmi
Suomen Sairaalatukku
Topteam
Wanhan Rauman Kellari
Alfa Laval
FresCo
Timantti Nieminen
Friski
Jalonen Yhtiöt
TVO
Sata-Seri oy
Hollming
Hovi Sale
RTK-palvelu
Satasairaala
Rauman kaupunki
Euroports
S-keula
Kongsberg
Kivikylän
Lähitapiola
Rauman Offsetpaino
Rauman Pihapojat
OP Länsi-Suomi
Rauman Satama
Työvaatetalo
Rauman Tehopakkaus
Hotelli Vanha Rauma
Marva Media
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Fazer
Velec Oy
Karhu
Remonttirauma
Tallbo Ravintolat
Noname
Lääkärikeskus Minerva
Rauman Lukko
Lyttylän Liikenne
KollanPojat
Posiva