Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

21.10.2019

Rauman kaupunki kutsuu kaupunkilaiset paneelikeskusteluun tiistaina

Kaupungin valtuustosalissa teemalla ”nyrkit pystyssä vai yhdessä eteenpäin” järjestettävä paneelikeskustelu on kaikille asiasta kiinnostuneille avoin. Myös kaupunkimme pesisväkeä on edustettuina tilaisuudessa.


Raumalaisten liikuntaseurojen ja kaupungin yhteistyöjärjestö seuraparlamentti järjestää ti 5.3. klo 18-20 kaupungin valtuustosalissa paneelikeskustelun teemalla ”nyrkit pystyssä vai yhdessä eteenpäin” Aloite paneelin järjestämisestä on lähtenyt raumalaisilta koulujen rehtoreilta, kun on pohdittu, kohtaavatko nykyisin koulun, urheiluseurojen ja kodin kasvatustavoitteet toisensa.

Raumallakin keskustelun polttopisteessä on ollut jääkiekossa esiintynyt väkivalta ja sen luomat mielikuvat ja esimerkki lapsille. Tämä on kuitenkin vain osa laajempaa ongelmakenttää. Väkivallan lisäksi voidaan miettiä eri sidosryhmien suhtautumista ja konkreettista puuttumista mm. päihteisiin ja kaverien kiusaamiseen. Niin ikään kouluissa, kodeissa ja liikuntaseuroissa pohditaan yhteisiä pelisääntöjä mm. kaikkien oikeudenmukaista ja tasa-arvoisesta osallistumisesta liikuntaan (mm.” kaikki pelaa”-järjestelmä) sekä opiskelun ja urheilun yhdistämisestä parhaalla mahdollisella tavalla nuoren tulevaisuuden kannalta (mm. urheiluakatemiat)
Myös vanhempien rooli urheiluseurassa on puhuttanut paljon.

Voidaan myös ylipäätään kysyä, kuuluuko tai onko urheiluseuralla tai edes koululla enää resursseja tai tarvetta kasvattaa vai huolehtivatko he vain lajitaitojen tai eri aineiden opettamisesta.
Urheiluseuroissa mietitään myös urheilun uusien kattojärjestöjen muodostuessa lajien välistä yhteistyötä ja lasten monipuolista taitojen oppimista sekä sopivaa erikoistumisikää tiettyyn lajiin.

Paneelissa asiasta alustaa liikuntatieteen tohtori Pasi Koski, joka on juuri nimetty Turun yliopiston Rauman yksikön liikuntatieteen professorin virkaan. Hän on myös yksi paneelikeskustelija, jossa on mukana myös koulujen rehtoreita, liikuntaseurojen edustajia sekä vanhempien edustajia. Yleisöä toivotaan myös paikalle runsaasti keskustelemaan panelistien kanssa ja tuomaan omat näkökohtansa asioihin. Kielenkantojen irrottamiseksi tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Matti Airola, Fera ry
Rauman kaupungin tiedotteesta

© Fera 2019

Friski
Topteam
S-keula
Rauman Tehopakkaus
FresCo
Rauman Pihapojat
Rauman Offsetpaino
TVO
Rauman kaupunki
Jalonen Yhtiöt
Pyörä Nurmi
RTK-palvelu
KollanPojat
Wanhan Rauman Kellari
Satasairaala
Sata-Seri oy
Kongsberg
Marva Media
Kivikylän
Alfa Laval
Työvaatetalo
Hollming
Suomen Sairaalatukku
Lääkärikeskus Minerva
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Karhu
Rauman Satama
Rauman Lukko
Hotelli Vanha Rauma
Velec Oy
OP Länsi-Suomi
Noname
Timantti Nieminen
Lyttylän Liikenne
Lähitapiola
Tallbo Ravintolat
Euroports
Posiva
Fazer
Remonttirauma
Hovi Sale