Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

24.1.2020

Rauman kaupunki kutsuu kaupunkilaiset paneelikeskusteluun tiistaina

Kaupungin valtuustosalissa teemalla ”nyrkit pystyssä vai yhdessä eteenpäin” järjestettävä paneelikeskustelu on kaikille asiasta kiinnostuneille avoin. Myös kaupunkimme pesisväkeä on edustettuina tilaisuudessa.


Raumalaisten liikuntaseurojen ja kaupungin yhteistyöjärjestö seuraparlamentti järjestää ti 5.3. klo 18-20 kaupungin valtuustosalissa paneelikeskustelun teemalla ”nyrkit pystyssä vai yhdessä eteenpäin” Aloite paneelin järjestämisestä on lähtenyt raumalaisilta koulujen rehtoreilta, kun on pohdittu, kohtaavatko nykyisin koulun, urheiluseurojen ja kodin kasvatustavoitteet toisensa.

Raumallakin keskustelun polttopisteessä on ollut jääkiekossa esiintynyt väkivalta ja sen luomat mielikuvat ja esimerkki lapsille. Tämä on kuitenkin vain osa laajempaa ongelmakenttää. Väkivallan lisäksi voidaan miettiä eri sidosryhmien suhtautumista ja konkreettista puuttumista mm. päihteisiin ja kaverien kiusaamiseen. Niin ikään kouluissa, kodeissa ja liikuntaseuroissa pohditaan yhteisiä pelisääntöjä mm. kaikkien oikeudenmukaista ja tasa-arvoisesta osallistumisesta liikuntaan (mm.” kaikki pelaa”-järjestelmä) sekä opiskelun ja urheilun yhdistämisestä parhaalla mahdollisella tavalla nuoren tulevaisuuden kannalta (mm. urheiluakatemiat)
Myös vanhempien rooli urheiluseurassa on puhuttanut paljon.

Voidaan myös ylipäätään kysyä, kuuluuko tai onko urheiluseuralla tai edes koululla enää resursseja tai tarvetta kasvattaa vai huolehtivatko he vain lajitaitojen tai eri aineiden opettamisesta.
Urheiluseuroissa mietitään myös urheilun uusien kattojärjestöjen muodostuessa lajien välistä yhteistyötä ja lasten monipuolista taitojen oppimista sekä sopivaa erikoistumisikää tiettyyn lajiin.

Paneelissa asiasta alustaa liikuntatieteen tohtori Pasi Koski, joka on juuri nimetty Turun yliopiston Rauman yksikön liikuntatieteen professorin virkaan. Hän on myös yksi paneelikeskustelija, jossa on mukana myös koulujen rehtoreita, liikuntaseurojen edustajia sekä vanhempien edustajia. Yleisöä toivotaan myös paikalle runsaasti keskustelemaan panelistien kanssa ja tuomaan omat näkökohtansa asioihin. Kielenkantojen irrottamiseksi tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Matti Airola, Fera ry
Rauman kaupungin tiedotteesta

© Fera 2020

Karhu
KollanPojat
Posiva
OP Länsi-Suomi
RTK-palvelu
Hotelli Vanha Rauma
Alfa Laval
Marva Media
Työvaatetalo
Noname
Sata-Seri oy
Velec Oy
S-keula
Satasairaala
Rauman Satama
Lääkärikeskus Minerva
Kongsberg
Rauman Pihapojat
Lähitapiola
Lyttylän Liikenne
FresCo
Suomen Sairaalatukku
Friski
Remonttirauma
Topteam
Hollming
Rauman Lukko
Hovi Sale
Euroports
Rauman Offsetpaino
Tallbo Ravintolat
Jalonen Yhtiöt
Rauman kaupunki
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
TVO
Timantti Nieminen
Wanhan Rauman Kellari
Kivikylän
Rauman Tehopakkaus
Fazer
Pyörä Nurmi