Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

22.9.2020

Pudotuspelipaikkansa varmistanut Fera kohtaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussa Mynämäen

Jaa sisältö:

Feran pudotuspelipaikka varmistui eilen tiistaina, kun Pesä-Ysit hävisi kotikentällään Tampereelle. Lappeenrantalaiset eivät saa enää kurottua piste-eroa kiinni, eikä Joensuukaan enää pysty kiilaamaan 10. sijalta ohi Feran – raumalaisilla on tilillään joka tapauksessa enemmän voittoja kuin Joensuulla, vaikka sarjanousija voittaisi molemmat jäljellä olevat ottelunsa puhtaasti ja Fera jäisi runkosarjan viimeisistä peleistään pisteittä.

Tällä kaudella 1.–3. sijoittuneet joukkueet saavat valita puolivälieriin vastustajansa sijoilta 5.–8. Siksi jokeripaitaan siirtynyt Vilma Mäkelä ei otakaan suuria paineita runkosarjan viimeisestä viikosta, vaikka Fera pystyy nousemaan vielä seitsemänneksi.

– Nyt keskitymme vaan pitämään hyvän peli-ilmeen viimeisissä peleissä, jotta olisimme valmiita pudotuspeleihin. Mitä paremmin nyt pelaamme, sitä korkeampi kynnys kärkijoukkueilla on valita meidät ensimmäisen kierroksen vastustajaksi, Mäkelä arvioi.

Valintamenetelmä tuo omaa lisäväriään tämän syksyn pudotuspeleihin. Heikoiten runkosarjassa menestynyt joukkue ei välttämättä ole se, jonka kotiedun saavuttanut joukkue valitsee.

– Tällä kaudella kaikki joukkueet eivät ole kertaakaan pelannut vastakkain. Voi siis olla turvallisempaa valita puolivälieriin vastustaja, josta on jotain omakohtaista kokemusta kuluvalta kaudelta, Mäkelä pohtii.

Sen enempää Feran kopissa pudotuspelejä ei olla vielä ajateltu: nyt keskitytään täysillä viemään runkosarja kunnialla maaliin. Viikon ottelusuma alkaa kotipelillä Mynämäkeä vastaan, perjantaina pelataan Porissa ja lauantaina Kempeleessä.

Mäkelä korostaa, että valmistavissa treeneissä ja pelipalavereissa ei edelleenkään keskitytä lähtökohtaisesti siihen, mitä vastustaja tekee milläkin kokoonpanolla, vaan fokus on omassa suorittamisessa.

– Tavoite on pelata hyvää, ehyttä pesäpalloa. Sitä kautta menestystä on mahdollista saavuttaa nyt ja loppukesän muissakin peleissä.

Jottei kolmen pelin viikko olisi Mäkelälle muutenkin kiireinen urheilun osalta, valmistautuu nainen samalla muuttoon: ensi viikolla alkaa hänen sosionomiopintonsa Savonlinnassa. Muuttokuorma starttaa Raumalta jo tänä sunnuntaina. Mäkelä ehtii kotiutumaan Savonlinnaan vajaan viikon verran ennen kuin puolivälierien olisi määrä startata ensi viikon loppupuolella.

– Tässä ollaan uuden edessä, sopivasti jännittää. Olen jo sopinutkin koulun suuntaan, että pesäpallon ehdoilla mennään nyt alkusyksy ja se on heillekin OK. Reissaamistahan se tosin vaatii!

 

Fera–Mynämäki tänään keskiviikkona 19.8. klo 17.30 Topteam-Areenalla (portit klo 16.30).

© Fera 2020

Hyvinvoinnin Walimo
Kuntomax
Jalonen Yhtiöt
TVO
Satasairaala
RTK-palvelu
Kivikylän
Lääkärikeskus Minerva
Wanhan Rauman Kellari
OP Länsi-Suomi
Karhu
Pyörä Nurmi
Friski
Lähitapiola
Keula
Mr Jones
Topteam
Kotipizza Wanha Rauma
Konttorimix Oy
Gutz
Euroports
Rauman Lukko
Noname
Olvi
Ravintola Kapteenin Huone
Rauman Tehopakkaus
Alfa Laval
Posiva
Timantti Nieminen
Suomen Sairaalatukku
KollanPojat
Hotelli Vanha Rauma
Rauman Pihapojat
Rauman kaupunki
Lyttylän Liikenne
Rauman Satama
Tallbo Ravintolat
RaumHair
FresCo
Raumaster
Sata-Seri oy