Seuraava kotiottelu

16.08.2020

17:00
Fera
Lapuan_Virkia

kotiottelu

19.08.2020

17:30
Fera
Mynamaen_Vesa

Otanlahden taika pitää – sotureille jo viides kotivoitto

Naisten Superpesiksessä hyvää alkukautta pelaava Rauman Lukko palasi voittojen tielle Mansen Räpsän kustannuksella. Aurinkoisessa Otanlahdessa runsaslukuisen kotiyleisönsä edessä Lukko nappasi voiton lukemin 2-0 (4-1, 2-1).


Rauman Lukko vs. Mansen Räpsä 2-0 (4-1, 2-1). Tilastoihin tästä.
Ottelun lehdistötilaisuus kokonaisuudessaan WesTV:ltä, klikkaa tästä.
Otteluvideon löydät klikkaamalla tästä.

 

Viikonloppuna kaksi tappiollista ottelua sisällään pitänyt pohjoisen reissu oli Lukon joukkueelle yhden sortin koettelemus. Ensimmäisessä ottelussa lukkari Marjut ”Mapa” Rantanen loukkaantui ja toisessa ottelussa joukkueen sisäpeli takkusi todella pahasti. Keskiviikkona Lukko otti komean harppauksen jälleen kohti omaa pelitasoa.

- Tein hieman tilastoa näppilyönnin prosenteista. Jos pohjoisessa reilu kaksikymmentä prosenttia näpyistä saatiin edes kaaren yli, niin nyt sentään vastustaja joutui suorittamaan, Lukon pelinjohtaja Jarkko Pokela kertasi taiston tauottua.

Räpsä toden totta joutui suorittamaan, sillä esimerkiksi kärjessä päävastuun vaihtolyönneistä kantavat Emma Nieminen ja Hanna Väisänen onnistuivat kärkilyönneissä yhteensä peräti kaksitoista kertaa neljästätoista yrittämästä.

- Peli oli meiltä hyvä ja peli-ilme nousi huimasti viime viikonlopun reissusta. Olen ylpeä koko joukkueesta. Saatiin kasattua itsemme niin hyvin tähän peliin, kehui jälleen ykköspalkinnon pokannut joukkueensa kapteeni Sini Strander.

 

Vastustajat eivät ole saaneet Otanlahdesta jaksoakaan

 

Kotivoiton myötä Lukon saldo Otanlahdessa on edelleen loistava. Joukkue ei ole hävinnyt kotikentällään jaksoakaan. Keskiviikkona tukensa kotijoukkueelle antoi komean runsaslukuinen yleisö, kun lehtereille oli saapunut yhteensä 669 silmäparia. Lukeman noteerasi myös sarjanousija Mansen Räpsän pelinjohtaja.

- Ollaan pelattu hyvää ulkopeliä viime aikoina ja tänään oli hyvin yleisöä katsomossa sekä mainio tapahtuma, niin harmittaa ettei pystytty laittamaan kampoihin kunnolla. Pystytään parhaimmillamme pelaamaan aika näyttävää ulkopeliä, mutta sitä ei tänään nähty, Juha Antikainen kommentoi.

 

Ottelun lopussa draaman ainekset

 

Avausjaksosta Lukko kirjasi melko selkeän voiton, sillä joukkueen lyöntipeli ja tilanteiden rakentelu sujui lähes jokaiselta pelaajalta. Lisäksi vastustajan ulkokenttä hieman avitti tilanteissa ja jopa kotiutuksissakin.

Ottelun erikoisin juoksu syntyi heti kärkeen, kun Johanna Käkönen karkasi takarajan tuntumassa tiputetun koppilyönnin aikana kolmoselta kotipesään. Tilanteen jälkeen Lukko sai tehtailtua vielä kolme lisäjuoksua. Räpsän avausjakson ainokainen syntyi harhaheiton turvin.

Toiselle jaksolle mentäessä vierasjoukkue oli tiivistänyt ulkopeliään ja varsinkin etukenttä haki palloa monessa kohdassa lyönneistä, jotka vielä avausjaksolla toimivat. Lukon tilanteidenrakentelu hieman takkusi, mutta takaisin kokoonpanoon nostettu Ida Henriksson sai lopulta tuotua nopeudellaan tärkeän 1-0-juoksun.

Neljännen vuoroparin aloittavalla Räpsä sai rakenneltua tilanteen päälle ja lautasenkin ääressä perusvarmaa työskentelyä esittänyt Leena Ojanen onnistui kotiutuksessa. Komean välilyönnin saattelemana Henna Peltokangas ehti kotiin komeasti, kun polttoheittokin lipsahti yli kotipesän. Ohiheiton turvin myös Ojanen pääsi karkaamaan kolmospesälle asti.

Kotiin asti juoksemista Ojaniemi ei päässyt yrittämään, sillä kotidebyyttinsä tehnyt lukkari Juulia ”Junnu” Kuusio hoito homman lopulta kotiin. Kuusio onnistui antamaan pahan syötön ja Lukon otteluvoitto varmistui etulaittoman tuoman palon turvin.

- Lopussa oli kaikki draaman ainekset, kun kaveri tuli tasoihin ja pääsi vielä uudelleenkin kokeilemaan. Siinä kesti ulkokenttä tärkeässä paikassa, Jarkko Pokela kehui sotureitaan.

Sotureiden todellinen luonne tuli jälleen esiin nimenomaan tiukassa paikassa, sillä ulkokenttä hoiti hommansa ja tasoittavalle vuorolle Lukko sai lähteä paikasta, jossa yksi lisäjuoksu varmistaisi kolme sarjapistettä.

- Lopuksi meinattiin päästää vastustaja mukaan peliin, mutta saatiin kasattua peli hyvin, Strander kertoi.

Lopulta juuri Strander sai kunnian olla pelaaja, joka löi riemun räjäyttäneen juoksun. Juoksun tuojana oli ykköskärjen tuulennopea Miia Karppanen.

- Päätin pistää pallon maihin ja vastustajan suorittamaan. Se on hyvä aina tiukassa paikassa koettaa ulkokentän hermoja, Strander naureskeli.

 

Ottelun tauolla nähtiin Lukon jääkiekkoilijoiden lyöntihaaste

 

Ottelutapahtumassa oli mukana myös koko Rauman Lukon tulevan kauden jääkiekkojoukkue. Pelaajiston esittelyn ja nimmareiden jaon lisäksi muutama peluri oli valittu ottelun tauolla järjestettyyn leikkimieliseen lyöntikilpailuun.

Palloa lyötiin kohti tutkaa ja parhaiten jääkiekkoilijoista suoriutui poikien Itä-Lännessäkin esiintynyt Aleksi Saarela, joka löi tauluun lukemat 135 kilometriä tunnissa. Vertailutulosta lyömässä ollut tyttöjen Superpesiksen pelaaja Janika Lipsula täräytti tutkaan lukeman 130 kilometriä tunnissa.

Matti Airola, Fera ry

Valokuvia ottelusta sekä Lukon lätkäpelaajista löydät Juha Koivulan galleriasta, klikkaa tästä.

© Fera 2020

Satasairaala
Tallbo Ravintolat
Lääkärikeskus Minerva
Noname
Rauman kaupunki
OP Länsi-Suomi
Mr Jones
Olvi
Gutz
Kotipizza Wanha Rauma
Lyttylän Liikenne
Topteam
Jalonen Yhtiöt
KollanPojat
Karhu
Sata-Seri oy
Euroports
Rauman Pihapojat
FresCo
Hotelli Vanha Rauma
Alfa Laval
Suomen Sairaalatukku
Konttorimix Oy
Ravintola Kapteenin Huone
Lähitapiola
Friski
RaumHair
Posiva
Kivikylän
Timantti Nieminen
Rauman Tehopakkaus
Wanhan Rauman Kellari
RTK-palvelu
Rauman Satama
Raumaster
Pyörä Nurmi
Hyvinvoinnin Walimo
Keula
Kuntomax
TVO
Rauman Lukko