Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

23.9.2020

Nopeus ja kokemus mestaruutta puolustavien Feran B-tyttöjen valtteina

Feran B-tytöt voittivat viime kaudella käytännössä kaiken mahdollisen. Puolustettuaan voitokkaasti Halli-SM-turnauksen voittoa oli tavoitteena kesältä vain ja ainoastaan kulta. Tavoite ei ollut turhan kova, sillä syksyllä joukkue kruunattiin Suomen mestareiksi. Tämän kauden talviturnaus kulki samoja reittejä ja kesällä on tavoite olla jälleen numero yksi.


- Kauteen 2013 valmistautumiseen lähdettiin monien mestaruusjuhlien jälkeen hyvillä mielin. Jokainen oli ansainnut pienen levon päättyneen kauden jälkeen ja itsekin kävin pari viikkoa viettämässä Espanjan rannoilla, syksyn tapahtumia kertaa pelinjohtaja Mika Takalahti.

Siinä missä viime kaudella historiallisesti kolmella B-ikäisten joukkueella tyttöjen Superpesistä pelanneen seuran joukkueista yksi juhli kirkkaimpia mitaleita, osa aloitti jo keskittymisen tulevaan kauteen. Tämä toi esiin tiettyä oikeanlaista asennetta pelaajilla.

- Muutamilla B2-joukkueen pelaajilla oli kausi päättynyt jo paljon aiemmin, joten heillä oli myös suurin halu harjoitella ja mennä kehityksessä eteenpäin. Talven aikana kävi nopeasti selville, että kilpailu tämän kauden pelipaikoista oli kovaa, Takalahti kehuu.

- Reilun kahdenkymmenen B-ikäisen pelaajan joukosta seulottiin pelaajia hallipelejä varten. Lopulta viisitoista pelaajaa otettiin lopputurnausjoukkueeseen puolustamaan kahden edellisen vuoden hallimestaruuksia. Pelit kovenivat turnauksen edetessä, mutta tämän joukkueen ensimmäinen yhteinen tapahtuma tuotti heti mestaruuden.

Useasti urheilussa puhutun voittamisen kulttuurin myös Takalahti nostaa esiin. Aiemmista kokemuksista on hyötyä kesäänkin lähdettäessä.

- Voittamaan opitaan voittamalla ja sen nämä tytöt ovat oppineet. Näin ollen voidaan sanoa, että talvikausi on mennyt hyvin ja tästä jatketaan kovaa työntekoa kohti kunnon pelejä.

 

Seuran panostus juoksuvalmennukseen näkyy testeissä ja kentällä

 

Fera on tietoisesti panostanut juoksuvalmennukseen ja talvelta lyötiinkin B-tyttöjen tasolle todella kovia lukemia tiskiin. Tulokset ovat jopa hieman hämmentävän kovia, sillä nuorten naisten lukemilla oltaisiin korkealla myös naisten Superpesiksenkin vertailussa.

- Talvikaudella koettiin paljon positiivista eteenpäin menemistä. Ida Henriksson kellotti testeissä 30 metrin matkalla ajan 4,22 sekuntia ja Kati Tanhua ajan 4,23 sekuntia, Takalahti kertoo talven testien huikeista kärkituloksista.

- Muutenkin B-tytöistä alle 4,50 sekunnin rajan pystyi juoksemaan seitsemän eri pelaajaa. C- ja D-tytöistäkin osa pääsee tämän rajan alle, joiden vauhtia varmasti pääsee todistamaan B2-joukkueen peleissä. Suuri kiitos tästä kuuluu juoksuvalmentaja Tapio Nordvallille, Takalahti kehuu.

 

Kaksi kovaa joukkuetta

 

Feran B-tytöt lähtevät tyttöjen Superpesiksen sarjakauteen kahdella joukkueella. Iso ryhmä pelaajia on jaettu B1- ja B2-joukkueisiin. Molempien joukkueiden pelinjohtajina toimivat Mika Takalahti ja Kalle Airaksinen. Joukkueiden tavoitteet Takalahti listaa tyylilleen uskollisena selkeällä suomen kielellä, eikä kierrellen ja kaarrellen.

- B1-joukkue lähtee kauteen jälleen mestaruus tavoitteena. B2-joukkueen tavoite on mennä alkulohkosta jatkoon.

- Uskon, että Feran lisäksi mestaruudesta taistelevat vahvimmin Seinäjoen Maila-Jussit, Susirajan Maila, Oulun Lippo Juniorit ja Kirittäret Jyväskylästä. Yllättäjiä voisivat olla Kempeleen Kiri, porilainen Pesäkarhut ja Roihu Helsingistä, Takalahti pohtii sarjan ennakkoasetelmia.

Tavoitteiden lisäksi myös joukkueiden koostumukset ovat hyvin selvillä. Kova kilpailutilanne tuo mainion lisän alkukauden peleihin ja treenaamiseen.

- B1-joukkueen alkusarjassa tullaan taistelemaan pelipaikoista ja pyritään joukkueena voittamaan jokainen ottelu. Ryhmä on tasainen ja jokaiselle pelipaikalle löytyy kunnon kilpailua, josta saa harjoitteluun potkua.

- B2-joukkueessa ei hirveästi pelipaikkoja vaihdella, vaan joukkue roolitetaan vahvasti ja vastuun kantajista riippuu joukkueen menestys. Ulkopelissä jokaisen on kannettava vastuu menestyksestä!

 

Yksilöt nousevat esille, mutta tavoitteet ovat joukkueiden menestymisessä

 

Listattaessa tärkeimpiä elementtejä yksilötasolla nousee B1-joukkueessa tutut nimet esiin. Viime kauden onnistumiset antavat luvan odottaa suuria myös kaudesta 2013. B2-joukkueen kapteeni sekä ulkopelissä takakentällä viihtyvä kaksikko ovat suuressa roolissa.

- Ida Henriksson on kapteenina, etulukijana ja ykköskärjen vaihtajana tärkeässä roolissa. Mailassa Minttu Mäkinen tulee lyömään entistä kovempia iskuja vastustajien ulkokentille. Lukkarit Juulia Kuusio ja Marjut Rantanen ovat myös tärkeässä roolissa ulkona ja sisällä. Lisäksi Iida Ranne on myös nostanut tasoaan joukkueen menestyksessä.
 
- B2-joukkueesta nostan esille Jenna Mäkelän, joka tulee kapteenina olemaan suuressa roolissa kotiuttajana. Nina Kaerlan kopparipeli ja toisen kopparin Jessika Sihvosen eteneminen kärkenä on myös tärkeää joukkueen onnistumisen kannalta, Takalahti listaa.

Yksilöiden esiin tuominen ennakkoasetelmia kirjatessa ei kuitenkaan ole joukkueena tehdyistä tavoitteista millään tavalla pois.

- Vaikka yksilöitä nostetaan niminä esille, niin Feran B-tyttöjoukkueiden tärkeimmät tavoitteet tulevat olemaan kuitenkin joukkueiden menestymisissä. Yksilöiden tehot tulevat siinä sivussa, mutta joukkueen menestyminen on tärkeintä, sen ehdoilla mennään! Takalahti täräyttää nopeasti yksilöiden esiin nostamisen jälkeen.

- Pelinjohto haluaa joukkueiden pelaavan samanlaista tehokasta pesäpalloa, jossa jokainen tietää mitä tehdä eri tilanteissa, jatkaa pelinjohtaja samaan hengenvetoon.

Lopuksi Takalahti lähettää terveiset raumalaisen pesäpalloilun ystäville kesän kynnyksellä.

- Tervetuloa joukkueiden otteluihin! Lupaamme taistella joka pelissä täysillä voitosta!

Matti Airola, Fera ry
 

TYTTÖJEN SUPERPESIKSEN KAUDEN AVAUSOTTELU
Torstaina 2.5. klo 18:00 Fera B1 vs. Fera B2, Otanlahden pesiskenttä

Tervetuloa!

 

B1-JOUKKUE  B2-JOUKKUE    
Iida Ranne   Jessika Sihvonen    
Ida Henriksson   Anna-Kaisa Arvo    
Linda Lehtonen   Katriina Lammassaari    
Marjut Rantanen   Jenna Mäkelä    
Minttu Mäkinen   Erika Vuori    
Juulia Kuusio   Enni Ranne    
Riina Juntti   Nina Kaerla    
Ilona Korsoff   Jonna Vainio    
Milla Torkki   Venla Tanhua    
Liisa Sainio   Milla Suotunen    
Vilma Vaaheranta   Julia Lähdemäki    
Janika Lipsula   Minna-Mari Löytökorpi    
Kati Tanhua   Susanna Uusitalo    
Essi Maikola   Venla Olli    
    Henna Suominen    


 

© Fera 2020

Friski
Lyttylän Liikenne
Wanhan Rauman Kellari
Suomen Sairaalatukku
Lähitapiola
Kivikylän
Hyvinvoinnin Walimo
Hotelli Vanha Rauma
Ravintola Kapteenin Huone
Konttorimix Oy
Sata-Seri oy
Tallbo Ravintolat
Karhu
FresCo
Gutz
RaumHair
Noname
Alfa Laval
Keula
Lääkärikeskus Minerva
Timantti Nieminen
Pyörä Nurmi
Raumaster
Topteam
TVO
RTK-palvelu
Kuntomax
Rauman kaupunki
KollanPojat
Rauman Satama
Euroports
Satasairaala
Rauman Pihapojat
Kotipizza Wanha Rauma
Mr Jones
Rauman Tehopakkaus
OP Länsi-Suomi
Jalonen Yhtiöt
Olvi
Rauman Lukko
Posiva