Seuraava kotiottelu

16.08.2020

17:00
Fera
Lapuan_Virkia

kotiottelu

19.08.2020

17:30
Fera
Mynamaen_Vesa

Naisten superpesiskausi käyntiin 12. kesäkuuta!

Jaa sisältö:

Pesäpallokausi 2020 on pääsemässä vahvasti vauhtiin kesäkuun toisella viikolla. Naisten Superpesiksessä otteluohjelmaan on merkitty ensimmäiset ottelut perjantaille 12. kesäkuuta.

Pesäpalloliitto ja naisten Superpesiksen seurat pitivät yhteiskokouksen etäyhteydellä keskiviikkona. Yhteinen tavoite on käynnistää sarja kesäkuussa. Ennen lopullisia päätöksiä otteluohjelmasta Pesäpalloliitossa odotetaan aluehallintovirastojen tarkempia ohjeistuksia ottelutapahtumien turvallisuuteen liittyen.

– Mikäli viranomaisohjeistukset eivät tuo yllättäviä muutoksia, naisten Superpesistä pelataan 12. kesäkuuta. Sarjajärjestelmistä tiedotetaan ensi viikolla, samoin ottelutapahtumiin liittyvistä erityisjärjestelyistä, kun olemme saaneet aluehallintovirastojen ohjeistukset, Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari kertoo.

– Kaikkiin kauden 2020 pesäpallosarjoihin osallistuminen on vapaaehtoista eikä yksikään joukkue putoa mistään sarjasta kilpailullisen sijoituksen perusteella. Nouseminen on sen sijaan mahdollista eli vahva kilpailullinen jännite säilyy, Huotari jatkaa.

Ykköspesiksessä sarjakausi käynnistyy juhannuksen jälkeisellä viikolla ja panoksena on nousu Superpesikseen. Miesten puolella mukana on alkavalla kaudella yhdeksän joukkuetta. Kauteen eivät lähde Laukaan Urheilijat, Ulvilan Pesä-Veikot ja Vähänkyrön Viesti. Miesten ja naisten Ykköspesiksen sarjajärjestelmät julkaistaan ensi viikolla.

Miesten Superpesiksen osalta päätökset siirtyvät ensi viikon keskiviikolle. Päätösten pohjaksi Pesäpalloliitto ja seurat odottavat viranomaisilta ensi viikon alussa ohjeita erityisjärjestelyistä, joita kaikkien osallistujien turvallisuus ja terveys otteluissa edellyttävät.

– Aluehallintovirastojen ohjeistuksilla erityisjärjestelyistä ja yleisömääristä on suora vaikutus seurojen tiukkaan taloustilanteeseen. Tarvitsemme ohjeistuksen pikaisesti, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta sanoo.

Muiden valtakunnallisten ja alueellisten sarjojen kilpailutoiminnasta kaudella 2020 tiedotetaan huomenna perjantaina.

Lisätietoa: Mikko Huotari, Pesäpalloliitto, urheiluyksikön johtaja, 040 848 2427
Petri Pitkäranta, Pesäpalloliitto, toiminnanjohtaja, 044 780 0600

© Fera 2020

Ravintola Kapteenin Huone
Olvi
Sata-Seri oy
Alfa Laval
Kuntomax
Tallbo Ravintolat
Pyörä Nurmi
Jalonen Yhtiöt
Rauman Tehopakkaus
Lähitapiola
Friski
Raumaster
Euroports
Hotelli Vanha Rauma
Kivikylän
Karhu
Mr Jones
Lyttylän Liikenne
Rauman Satama
Rauman kaupunki
OP Länsi-Suomi
Lääkärikeskus Minerva
TVO
Gutz
Satasairaala
RTK-palvelu
Kotipizza Wanha Rauma
Posiva
RaumHair
Suomen Sairaalatukku
FresCo
Topteam
Konttorimix Oy
Rauman Pihapojat
Wanhan Rauman Kellari
Hyvinvoinnin Walimo
KollanPojat
Noname
Rauman Lukko
Timantti Nieminen
Keula