Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

23.9.2020

Mitelläänkö tänään perjantaina kauden viimeinen Satakunnan derby? Pesäkarhut hamuaa runkosarjan kakkossijalle, Feralla ei paineita niskassaan

Jaa sisältö:

Tänään perjantaina Fera matkaa Pesäkarhujen vieraaksi Poriin – ehkä viimeistä kertaa tälle kesää. Ottelu on porilaisten viimeinen runkosarjassa ja runkosarjan voitto on jo livennyt Pesäkarhujen näpeistä. Porilaisten yläpuolella sarjataulukossa olevilla Jyväskylällä ja Tampereella on molemmilla kaksi pistettä enemmän kuin Pesäkarhuilla ja yksi keskinäinen peli pelaamatta. Näin ollen Pori tulee sijoittumaan korkeimmillaan toiseksi runkosarjassa.

Kuten Vilma Mäkelä ennen Mynämäki-peliä totesikin, Feralla ei ole paineita nostaa sijoitustaan ohi Kempeleen runkosarjan loppusuoralla. Puhtaalla kolmen pisteen voitolla lauantaina Kempeleessä se toki onnistuu, mutta sen takia raumalaiset eivät mailaa purista Porissakaan. Kaikki kolme kohtaamista tällä kaudella ovat menneet Pesäkarhuille, mutta paljon on vettä Kokemäenjoessa edellisen Satakunnan derbyn jälkeen virrannut: viikon sisään Pori on hävinnyt kaksi otteluaan Tampereelle ja Hyvinkääkin niisti keskiviikkona yhden jakson porilaisilta.

Fera puolestaan näytti parhaimpia puoliaan viime sunnuntaina Lapuaa vastaan. Vaikka tuolloin tuloksena olikin tappio kotituslyöntikisassa, antoi se jälleen mietittävää puolivälierissä kotiedun saavuttaville joukkueille: Fera ei ole helpoin vastustaja pudotuspeleissä. Keskiviikkona Mynämäkeä vastaan terävin kärki kotijoukkueen pelistä jäi puuttumaan, mutta siitä ei Arto Felin ollut huolissaan – huonompia pelejä tulee kaikille joukkueille ja nyt se sattui Fera kohdalle.

Tällä kaudella pudotuspeliparit eivät määräydy suoraan runkosarjasijoitusten mukaan, vaan runkosarjan voittaja saa ensiksi valita itselleen puolivälieriin vastustajan sijoilta 5–8, toiseksi sijoittunut valitsee seuraavaksi, sitten kolmanneksi sijoittunut ja viimeisen parin muodostavat 4. sijoittunut sekä jäljelle jäänyt joukkue.

Tulikuumaa Fera–Pori-vääntöä ei välttämättä tulla siis näkemään enää tänä syksynä naisten Superpesiksessä, vaikka sekin on vielä täysin mahdollista. Porin lyöjäjokeri Susanna Puisto hamuaa viimeiseen asti lyöjätilaston voittoa ja Fera pyrkii parhaansa mukaan laittamaan kapuloita kilpasiskojen rattaisiin. Kovassa iskussa oleva Meea Lehtinen ja Mynämäki-ottelussa Ruutu-tähtipalkinnon pokannut Jasmin Andreasen on taatusti noteerattu porilaisten ”nuoteissa”, eikä Venla Tanhuakaan helpolla tule kotijoukkueen sisäpelaajia päästämään.

Mitä vaan voi tapahtua, kun tunteet ovat pinnassa ja tosipelit lähestyvät… Suuntaa siis auton keula tänään kohti Poria ja mene kannustamaan Fera voittoon!

Pori–Fera-ottelu alkaa tänään perjantaina 21.8. kello 17.30. Ottelua voit seurata myös Ruutu+-palvelusta.

 

Kuva: Elmeri Elo / ElonKuvaus

© Fera 2020

Satasairaala
Pyörä Nurmi
Friski
KollanPojat
Keula
Rauman kaupunki
Wanhan Rauman Kellari
Suomen Sairaalatukku
Rauman Satama
Rauman Lukko
Karhu
Hotelli Vanha Rauma
Kivikylän
Lähitapiola
OP Länsi-Suomi
Olvi
TVO
Lyttylän Liikenne
Rauman Pihapojat
Posiva
Euroports
Ravintola Kapteenin Huone
Rauman Tehopakkaus
Sata-Seri oy
Gutz
Jalonen Yhtiöt
Kuntomax
RTK-palvelu
Alfa Laval
Noname
Tallbo Ravintolat
Lääkärikeskus Minerva
Topteam
RaumHair
Hyvinvoinnin Walimo
Konttorimix Oy
Mr Jones
FresCo
Timantti Nieminen
Kotipizza Wanha Rauma
Raumaster