Seuraava kotiottelu

14.05.2021

18:00
Fera
Kirittaret_Jyvaskyla

Mikko Järvenpäästä Feran uusi toiminnanjohtaja

Jaa sisältö:

Fera ry on valinnut uudeksi toiminnanjohtajakseen eurajokelaisen Mikko Järvenpään. Järvenpää aloittaa tehtävässään 14. lokakuuta yhden vuoden määräaikaisen työsopimuksen turvin.

– Tässä työssä yhdistyvät kaksi intohimoani: pesäpallo ja myyntityö. Odotan innolla, että pääsen työn pariin, heinäkuussa esikoisensa syntymän myötä vanhempainvapaalle jäänyt Järvenpää sanoo.

– Ferassa juniorityö on ollut aina vahvaa ja sen parissa Miia Tervonen onkin tehnyt ansiokasta työtä. Koen, että tämä on herkullinen maaperä toimia: edustusjoukkue on ollut vuosikausia runkosarjassa sijoilla 5–8 ja harjoitteluolosuhteet ovat naispesäpalloilun Suomen parhaimmistoa. Nyt pääsen itse omalta osaltani vaikuttamaan koko seuran menestykseen ja tulevaisuuteen.

Feran hallituksen puheenjohtaja Sanna-Leena Jokinen toteaa, että Järvenpää oli juuri oikea henkilö tehtävään.

– Mikko on myynnin rautainen ammattilainen, joka tuntee pesäpallon lajina erittäin hyvin. Länsirannikon kasvattina hän tuntee lisäksi alueen ja seuramme hyvin entuudestaan, mikä on iso plussa. Uskomme vakaasti, että hän tulee nostamaan Feran uudelle tasolle.

Järvenpään palkkaamisen myötä toimistosihteerin toimenkuva lakkautetaan. Sihteerinä toiminut Venla Tanhua jatkaa tehtävässään lokakuun loppuun saakka, jonka jälkeen Tanhuan työnkuva siirtyy kokonaisuudessaan Järvenpäälle. Tervonen jatkaa junioripäällikkönä.

Toiminnanjohtajana Järvenpää tulee ensisijaisesti vastaamaan seuran päivittäisen arjen pyörittämisestä ja varainhankinnasta. Aiemmin mm. Kankaanpäässä, Porissa, Mynämäellä ja Raumalla pesäpallon parissa toimineella miehellä on realistinen kuva pelaajamarkkinoista, seuratyöstä ja sponsorimyynnistä.

– Rahaa tarvitaan, jotta seuraa voidaan kehittää, se on selvää. Minun vastuullani on luoda puitteet valmennukselle, joukkueelle ja seuralle, joissa he voivat suoriutua parhaalla mahdollisella tavalla, hän sanoo.

– Mikään ei estä Feraa nousemasta pysyvästi naisten Superpesiksen top 4 -joukkueeksi. Se vaatii aikaa, mutta kun teemme pohjatyömme hyvin ja osoitamme taitomme ja luotamme tekemiseemme, meidän on helpompi saada ulkopaikkakuntalaisia vahvistuksia. Jos emme vakuuta itseämme, miten vakuuttaisimme huippupelaajat tulemaan Raumalle?

Mitä Järvenpään työpäivät tulevat käytännössä sisältämään, siitä ei hän vielä itsekään tarkalleen tiedä, mutta yksi selkeä henkilökohtainen tavoite hänellä jo on.

– Tavoitteeni on, että menemme Porin ohi Satakunnan johtavana naispesäpalloseurana. He ovat tehneet hyvää työtä ja siihen mekin pyrimme.

– Toki myös pelillisesti haluamme voittaa porilaiset, mutta se ei tapahdu sormia napsauttamalla. Olisihan se kiva päästä silti näpäyttämään omaa kasvattiseuraa, Järvenpää hymähtää.

© Fera 2021

Wanhan Rauman Kellari
Velec Oy
Suomen Sairaalatukku
Gutz
Olvi
Alfa Laval
Posiva
Rauman Pihapojat
KollanPojat
Mr Jones
Kongsberg
OP Länsi-Suomi
Ravintola Kapteenin Huone
Raumaster
Kuntomax
RaumHair
RTK-palvelu
Lähitapiola
Rauman Sammutin
Karhu
Hotelli Vanha Rauma
TVO
Pyörä Nurmi
Rauman Satama
Lyttylän Liikenne
Topteam
Keula
K3Oy
FresCo
Kivikylän
Noname
Euroports
Konttorimix Oy
Timantti Nieminen
Lääkärikeskus Minerva
Cafe Sali
Rauman Juku Oy
Rauman Tehopakkaus
Sata-Seri oy
Rauman kaupunki
Jalonen Yhtiöt
Rauman Lukko
Satasairaala