Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

22.9.2020

Marko Lompille Vuoden seuratyöntekijän titteli!

Jaa sisältö:

Rauman Urheilutoimittajat ry palkitsi Feran pitkäaikaisen valmentajan ja seura-aktiivin Marko Lompin Vuoden seuratyöntekijänä keskiviikkona Cafe Salissa järjestetyssä tilaisuudessa.

Toimittajayhdistys perusteli valintaansa seuraavasti:

”Lomppi on raumalaispesäpalloseuran todellinen monitoimimies. Hän on seuran edustusjoukkueen lajivalmentaja, kilpailutiimin jäsen, mukana seuran hallituksessa, osa Feran uutta juniorikilpailun edistämistiimiä, valmentajien tukipilari sekä ennen kaikkea näkyvimmin hän johdatti syksyllä Feran tyttöjen superpesiksen kultamitaleille.

Palkintoraati korosti sitä, että raumalaispesäpallomies on hoitanut kunnioitettavan monipuolisen roolinsa seurassa oman yrittäjyytensä ohessa.”

Lompille itselleen kunnianosoitus tuli täytenä yllätyksenä. Hän sai palkinnoksi Anni Wahlqvistin piirtämän karikatyyritaulun.

– Hienoltahan tämä tuntuu. Tietääpä onnistuneensa edes jossain asiassa, Lomppi sanoo vaatimattomasti ja ihastelee taulun hahmon yhdennäköisyyttä.

Vuonna 2006 valmentajana Ferassa aloittanut Lomppi jatkaa yhä juniorivalmennuksen parissa ja sen lisäksi hän toimii nykyään tärkeänä lenkkinä edustusjoukkueen ja seuran muiden joukkueiden välillä. Ellei Lomppi ole viuhkan tai mailan varressa, hänet voikin bongata viimeistään vaihtopenkiltä niin Superpesiksen, Ykköspesiksen, B-tyttöjen tai vaikkapa C-tyttöjen pelissä.

– Marko on ehdottomasti seuralle sellainen voimavara, josta on syytä pitää kynsin ja hampain kiinni. Hän on erittäin omistautunut lajille sekä taitava ohjaamaan ja neuvomaan pelaajia. On ollut erittäin suuri ilo ja kunnia työskennellä hänen kanssaan kaarella nämä vuodet, Lompin luottomies, 2. pelinjohtajana useimmiten häärivä Riku Rosendahl sanoo.

 

Eivätkä Rosendahlin kehut ole pelkkää sanahelinää: Suomen mestaruudet D-, C- ja B-tyttöjen tasoilla kielivät paitsi erinomaisesta johtajuudesta, myös raudanlujista lajitaidoista. Mitaleissa mitattu menestys ei kuitenkaan ole Lompin motivaation moottori: hänelle suurin palkinto on nähdä, kuinka oman seuran juniori kasvaa ja kehittyy pesiskoululaisesta aina Suomen huipputason pesäpalloilijaksi.

– Ajattelen sitä ehkä enemmänkin yhteiskunnallisena asiana. Haluan antaa panokseni siihen, että lapset ja nuoret pääsevät liikkumaan turvallisessa ympäristössä. Kilpaurheilussa tietysti itsensä haastaminen ja rajojen kokeileminen astuu myös kuvaan, Lomppi pohtii.

– En pyri voittamaan mitään ”Suomen paras valmentaja” -titteleitä enkä koe pakollista tarvetta päästä esimerkiksi Superiin pelinjohtajaksi. Toki jos seuran etu sitä vaatii, tuskin siitä pestistä kieltäytyisin.

 

Lompin valmennusuraan mahtuu monia huippuhetkiä ja mitalijuhlia, mutta erityisesti toissa kesänä voitettu C-junioreiden mestaruus on jäänyt lämpimänä muistona miehen mieleen.

– Kukaan ulkopuolinen ei odottanut meidän voittavan mestaruutta. Voitimme ensimmäisen jakson ja toista johdimme 10–1, mutta Hamina vaan punnersi tasoihin. Emme kuitenkaan taipuneet ja voitimme mestaruuden jaksoin 1–0, hän muistelee.

– Ehkä mieleenpainuvin yksittäinen hetki tuossa ottelussa oli, kun otin 10–8-tilanteessa aikalisän. Sen aikana yksikään 12 tytön ja kolmen toimihenkilön joukossa ei panikoinut tai miettinyt tappion mahdollisuutta. Se osoitti suurta vahvuutta.

 

Feran puheenjohtaja Sanna-Leena Jokinen on silminnähden iloinen, että Lompin merkitys seuralle ja koko lajille noteerataan Feran toimiston ulkopuolellakin.

– Sen lisäksi, että Marko on hitonmoinen valmentaja, on hän myös timanttinen seurakehittäjä. Hän on vienyt Feran junnukehityksen aivan uusille urille ja kasvattanut seuran positiivista imagoa ympäri Suomea. Seuratoimijana hänessä kiteytyy nöyryys, uskaliaisuus, oikeudenmukaisuus ja suuri sydän tehdä hyvää, Jokinen kiittelee Lomppia.

© Fera 2020

TVO
Olvi
Pyörä Nurmi
Rauman kaupunki
Hotelli Vanha Rauma
Rauman Tehopakkaus
Keula
Euroports
Satasairaala
Lähitapiola
Lyttylän Liikenne
Timantti Nieminen
Friski
Gutz
FresCo
Rauman Lukko
Rauman Satama
KollanPojat
Kivikylän
Kuntomax
Raumaster
Rauman Pihapojat
RTK-palvelu
Kotipizza Wanha Rauma
Tallbo Ravintolat
RaumHair
Sata-Seri oy
Karhu
Mr Jones
Noname
Konttorimix Oy
Suomen Sairaalatukku
Lääkärikeskus Minerva
Posiva
OP Länsi-Suomi
Topteam
Alfa Laval
Hyvinvoinnin Walimo
Jalonen Yhtiöt
Ravintola Kapteenin Huone
Wanhan Rauman Kellari