Seuraava kotiottelu

16.08.2020

17:00
Fera
Lapuan_Virkia

kotiottelu

19.08.2020

17:30
Fera
Mynamaen_Vesa

Lukon vieraspeliketsuppipullo pysyi tiukasti tukossa

Rauman Lukko pelasi perjantaina Lappeenrannassa Pesä Ysien vieraana ensimmäisen ottelunsa juhannustauon jälkeen. Lukon alavireiset vieraspelit saivat jatkoa kun Pesä Ysit voitti ottelun lukemin 2-0 (10-3, 4-3). Ottelun positiivisimpaan antiin lukeutuvat Marjut Rantasen paluu ja Janika Lipsulan debyytti.


Ottelu alkoi Lukon kannalta katastrofaalisesti Pesä Ysien lyödessä taululle peräti kymmenen juoksua heti avausvuoroparissa. Pahimmasta mahdollisesta alusta Lukko toipui vain vaivoin. Kolme tehtyä kavennusjuoksua jäivät laihaksi lohduksi ensimmäisellä jaksolla.

Toinen jakso oli huomattavasti tasaisempi ja pitkään näytti, että ottelu menisi Supervuoropariin. Pesä Ysit onnistui kuitenkin neljännen aloittavalla vuorolla tasoittamaan tilanteen ja joukkue pääsi samassa tilanteessa ohiheiton turvin johtoon. Lukko ei onnistunut tasoittavallaan ja kaikki kolme sarjapistettä jäivät itärajalle harmittavan harhan johdosta.

 

Rantasen paluu ja Lipsulan ensiesiintyminen

 

Ottelun kohokohdiksi raumalaisittain jäi kahden pelaajan esiintyminen Lukko-paidassa. Lukkari Marjut Rantanen loukkaantui lievästi juhannustauon alla ja joutui jättämään useamman ottelun väliin. Käsi on kuntoutunut mainiosti ja nainen on jälleen täydessä iskussa lautasen ääressä.

Ottelussa varsinaisen debyytin teki nuori raumalaisseuran oma kasvatti Janika Lipsula. Kovaa ja tarkasti lyövä Lipsula täräytti komean startin naisten Superpesikseen. Lipsula löi joukkueensa juoksuista puolet ja esiintyi muutenkin mailan varressa vakuuttavasti. Kotiutuksista onnistuneita oli kolme kappaletta viidestä yrittämästä.

Urheiluromantikoita miellyttää taatusti Lipsulan tunnelmointi ottelun jälkeen. Kukapa ei haluaisi nähdä unelmien toteutuvan ja seuran oman kasvatin riemuitsevan debyytistä nimenomaan oman kaupungin edustusjoukkueen paidassa.

- Elämäni ensimmäinen Superpesispeli takana ja lisäksi sain kutsun [B-tyttöjen] Itä-Länteen. Dreams can come true! Lipsula twiittasi ottelun jälkeen.

 

Sunnuntaina Otanlahdessa tärähtää

 

Perjantainen ottelu oli valintakierroksen ensimmäinen osa ja toinen taisto käydään sunnuntaina Otanlahdessa. Jos joukkueen vieraspelit ovat sujuneet viime aikoina mollivoittoisesti, niin samaa ei voi sanoa kotiotteluista. Otanlahdessa Lukko ei ole hävinnyt vielä jaksoakaan.

Kotikentällään Rauman Lukko on esittänyt taistelevaa ja uhrautuvaa peliä, joka on lämmittänyt myös kotiyleisön. Otanlahden lehtereiltä onkin alkanut tulla vastustajille aivan ennenkuulumatonta psyykkausta ja samalla taustatukea kotijoukkueelle. Pesä Ysit kävi kaudella jo kertaalleen häviämässä Otanlahden painekattilassa – kestääkö joukkueen kantti toisella kertaa? Se nähdään sunnuntaina kello 17:00 alkavassa ottelussa!

Matti Airola, Fera ry

© Fera 2020

Lääkärikeskus Minerva
Gutz
Lyttylän Liikenne
Mr Jones
Euroports
Konttorimix Oy
Raumaster
TVO
Rauman Pihapojat
Rauman Satama
Friski
Posiva
Sata-Seri oy
Rauman kaupunki
Tallbo Ravintolat
Suomen Sairaalatukku
Kivikylän
Olvi
Jalonen Yhtiöt
RaumHair
Ravintola Kapteenin Huone
Hyvinvoinnin Walimo
Topteam
OP Länsi-Suomi
Pyörä Nurmi
Kuntomax
Noname
Alfa Laval
Karhu
Keula
Lähitapiola
Wanhan Rauman Kellari
Rauman Lukko
Kotipizza Wanha Rauma
Hotelli Vanha Rauma
RTK-palvelu
Timantti Nieminen
FresCo
Rauman Tehopakkaus
Satasairaala
KollanPojat