Seuraava kotiottelu

16.08.2020

17:00
Fera
Lapuan_Virkia

kotiottelu

19.08.2020

17:30
Fera
Mynamaen_Vesa

Lukon ketsuppipullo aukesi ja kelkka kääntyi

Keskiviikkoaamuna Raumalla pahaenteisesti jyrähdellyt ukkonen oli vasta esimakua. Illalla Rauman Lukon naiset jyräyttivät kymmenen tehtyä juoksua, kun Turku-Pesis onnistui vain kertaalleen. Lukko palasi turkulaisten kustannuksella voittojen tielle lukemiin 2-0 (3-0, 7-1) päättyneessä ottelussa.


Rauman Lukko – Turku-Pesis 2-0 (3-0, 7-1). Tilastoihin tästä.

 

- Oli eilen jo hyvä fiilis kaikilla. Kaikesta aisti, että taistelutahtoa löytyi. Meillä oli pakkovoiton paikka ja tarpeeksi halua oli, jotta voitto irtosi, Lukon ykköskärki Miia Karppanen summasi taiston tauottua.

Lukolla on viime otteluissa ollut vaikeuksia saada pelaajat kotiin, vaikka tilanteiden rakentelu olisikin onnistunut hyvin. Keskiviikkona joukkueella onnistui lähes kaikki ja turkulaisten neljän ottelun voittoputki katkesi.

Pelkästään tulosta katsomalla huomaa, että nimenomaan kotiutuksissa Lukko paransi huimasti aiempiin otteluihin verrattuna. Kotiuttajien ohella Karppanen oli yksi illan suurista onnistujista. Edellisessä ottelussa pelaajalla meni lähes kaikki yritykset penkin alle, mutta nyt kentällemenoissa numerolla yksi pelaava Karppanen onnistui kahdeksan kertaa yhdeksästä yrittämästä.

- Tavoitteena oli pelata parempi ottelu kuin viimeksi. Edellisessä ottelussa olikin melkoinen kaaos, mutta nyt mentiin kentälle niin pienillä kuin kovillakin lyönneillä, tyytyväinen Karppanen sanoi.

 

Avausjaksolla Turku-Pesiksen ulkokenttä joutui suorittamaan

 

Ottelun ensimmäisellä puoliskolla mentiin tasatahtia ilman juoksuja kolmanteen vuoropariin asti, kunnes Emma Nieminen onnistui kotiuttamaan Iida Möttösen. Tilanteessa pallo lyötiin maihin ja turkulaisten ulkokenttä laitettiin suorittamaan, pallo ei tarttunut kunnolla ja avausjuoksu syntyi.

Alkusysäys Lukon voitolle lyötiin lopulta seuraavassa vuoroparissa, kun Tiina Andreasen täräytti pallon kovaa kohti kakkoskopparia. Tulinen lyönti lipsahti räpylän kautta nurmikolle ja tilanteesta syntyi kaksi juoksua.

Muuten jakso oli melkoista lukkareiden juhlaa, sillä ennen ratkaissutta neljättä vuoroparia kotiutusyrityksiä oli kummallakin joukkueella yhteensä vain kuusi. Turku-Pesiksen lukkari Laura Hauta jatkoi siitä mihin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa jäi. Jaksolla Lukolla teki välillä varsin tiukkaa päästä nollatilanteessa kentälle.

 

Raumalaisten ketsuppipullo aukesi toden teolla

 

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen osalta yhtä komeasti kuin avausjakso päättyi. Kärjellä tehtaillut kolme juoksua katkaisivat lopulta Turku-Pesiksen selkärangan ja avasivat Lukon ketsuppipullon. Kaikki jakson ensimmäisessä vuoroparissa tehdyt juoksut olivat numerolla pelanneiden lyömiä.

- Kotiutuksiin panostettiin tähän otteluun ja tuloksestakin se näkyy. Löydettiin tarvittava rentous, Karppanen iloitsi.

Jakson kolmannessa vuoroparissa Lukko onnistui peräti neljästi. Siinä missä aiemmin tauon jälkeen onnistumiset mailassa tulivat numeroilla pelaavilta, niin nyt jokerit astuivat esiin Sini Stranderin aloitettua ensin juoksutehtailun.

Andreasen täräytti ottelun kolmannen juoksunsa, jonka jälkeen samassa tilanteessa Janika Lipsula onnistui kahdesti. Turku-Pesis ei enää neljännen tasoittavalla onnistunut haastamaan Lukkoa ja voitto jäi Raumalle. Kavennusjuoksun vieraat kuitenkin tekivät, jossa asialla olivat Emmi Maikola mailassa ja Saara Helenius etenijänä.

Lukon juoksu kulki niiltä pelaajilta, joilta sen odotetaankin kulkevan. Kärjessä Karppanen toi yhden, Iida Möttönen ja Emma Nieminen kumpikin kaksi juoksua sekä ottelun ykköspalkittu Hanna Väisänen peräti kolme juoksua. Lisäksi Lukon jokerina pelaava, vielä viime kaudella Turku-Pesiksen paitaa kantanut Roosa Luoma toi kaksi juoksua. Kentällemenoissa Luoma onnistui mainiosti, kun hänet nähtiin viidestä yrittämästä neljästi tuulettamassa ykköspesällä.

 

Illan viekkain kettu

 

Toisessa Emma Niemisen tuoduista juoksuista nähtiin illan viekkain suoritus, jonka toteuttajana oli kettupaitainen pelaaja kuten kuvaan sopii.

Pallo lyötiin korkeana kaarena kohti kakkoskopparia ja Turku-Pesiksen pelinjohto huusi palloa tiputettavaksi alas. Samalla hetkellä kolmospesällä ollut Nieminen karkasi kotipesää kohti ja turkulaisten ulkokentän valtasi epäusko pelinjohdon huudellessa turhaan korjaavia liikkeitä. Heitto ei kulkenut ja Otanlahteen saapuneet yli viisisataa katsojaa saivat hurrata.

Matti Airola, Fera ry

Valokuvia ottelusta löydät Juha Koivulan galleriasta, klikkaa tästä!

© Fera 2020

Tallbo Ravintolat
Lähitapiola
Satasairaala
OP Länsi-Suomi
Hotelli Vanha Rauma
Jalonen Yhtiöt
Pyörä Nurmi
Rauman kaupunki
Kuntomax
FresCo
Timantti Nieminen
Keula
Sata-Seri oy
Rauman Lukko
Raumaster
Gutz
Lääkärikeskus Minerva
Karhu
Rauman Satama
Konttorimix Oy
Lyttylän Liikenne
Suomen Sairaalatukku
Euroports
Topteam
Noname
TVO
Kivikylän
KollanPojat
Posiva
Hyvinvoinnin Walimo
Rauman Tehopakkaus
Olvi
RTK-palvelu
Kotipizza Wanha Rauma
Rauman Pihapojat
Wanhan Rauman Kellari
Friski
Alfa Laval
Ravintola Kapteenin Huone
RaumHair
Mr Jones