Seuraava kotiottelu

17.07.2020

18:00
Fera
Pesakarhut_Pori

kotiottelu

19.07.2020

13:00
Fera
Kempeleen_Kiri

kotiottelu

02.08.2020

17:00
Fera
Hyvinkaan_Tahko

kotiottelu

07.08.2020

18:00
Fera
Pesa_Ysit_Lappeenranta

kotiottelu

16.08.2020

17:00
Fera
Lapuan_Virkia

kotiottelu

19.08.2020

17:30
Fera
Mynamaen_Vesa

Lukolle sunnuntaina kauden avaustappio – maanantaina Otanlahdessa tyttöjen Superpesistä

Naisten Superpesiksessä vakuuttavasti aloittanut Rauman Lukko oli ennen sunnuntaita tappioitta. Kauden ensimmäinen osui kohdalle Lapualla, kun Virkiä otti lopulta niukan voiton lukemin 2-0 (5-0, 3-2).


Avausjakso meni raumalaisilta hieman alavireisesti ja kotijoukkue Virkiä pääsi naputtamaan juoksuja tasaiseen tahtiin. Lukko ei saanut omaa sisäpeliään kunnolla kuntoon ja joutui myöntämään kotijoukkueen paremmakseen.

Toiselle jaksolle Lukko otti paremman startin ja löi heti kaksi juoksua taululle jakson avaavassa sisävuorossaan. Virkiä sai kavennettua matkan varrella yhden juoksun verran ja 1-2-lukemista mentiin neljänteen vuoropariin.

Lukko ei hyvästä yrityksestä huolimatta saanut lisäjuoksuja tehtyä ja Virkiälle jäi tavoitteeksi saada vähintään yksi juoksu tai edessä olisi Supervuoropari. Lukko onnistui polttamaan etenijän kahdesti, mutta sen jälkeen kotijoukkue sai ajolähdön järjesteltyä.

Lyöjän paikalle lautasen ääreen asteli kukapa muukaan, kuin edellisellä kierroksella kaikkien aikojen kotiuttajaksi noussut Tanja Vehniäinen. Jokerilyöjä ei epäonnistunut, vaan täräytti pallon maisemiin ja hankki kotijoukkueelleen tarvittavat kaksi juoksua.

 

Katseet kohti tulevaa

 

Hyvästä toisen jakson taistelusta huolimatta käteen raumalaisille ei jäänyt sunnuntain ottelusta käteen kuin kokemusta. Kauden avaustappion kärsittyä onkin hyvä kääntää katseet kohti keskiviikon Vihdin vierailua ja sunnuntaina viikon päättävää tiukkaa Satakunnan derbyä.

- Saimme pelin tauolla kopissa hyvin kerättyä itsemme ja saimme vanhan asenteen takasin. Tästä pelistä jäi hyvin hampaankoloon taistelutahtoa kun huomattiin, että omalla tasollamme pelatessa kaikissa peleissä on pisteet jaossa, pohti Lukon Johanna Käkönen.

- Tämän päivän peli on nyt jo unohdettu ja katseet on suunnattu seuraavaan peliin. Tappion jälkeen haluaa taas entistä enemmän voittaa, päättäväinen Käkönen jatkoi.

Etenkin kotiotteluissaan todella vahvasti pelannut Lukko nähdään Otanlahdessa seuraavan kerran sunnuntaina 2.6. kun Porin Pesäkarhut saapuu vierailulle. Viime kaudella vastaavassa ottelussa Lukko otti altavastaajana kovan voiton porilaisista. Tällä kaudella asetelmat ovat hieman toisenlaiset, sillä joukkueet lähtevät lähes tasapäisinä derbyyn.

Lipun kuumaan paikallistaistoon saat veloituksetta, kun liityt Feran jäseneksi!
Kampanjatarjouksena 10 euron liittymismaksua vastaan Fera tarjoaa matsilipun veloituksetta (arvo 12 euroa). Lisäksi jäsenkortilla saat rahanarvoisia etuja yhteistyöyrityksistä ja tuet paikallista seuraa. Lue lisää täältä: www.fera.fi/liity

 

Otanlahdessa pesisviikko lyödään käyntiin heti maanantaina

 

Ennen sunnuntaista Lukon kotiottelua Otanlahdessa pelataan vielä kahdesti. Tiedossa on tyttöjen Superpesiksen ottelut maanantaina ja perjantaina. Kummassakin ottelussa vastustajana on Vihdin Pallo, mutta kotijoukkueena on maanantaina Feran B1-joukkue ja perjantaina B2.

Hallitseva Suomen mestari Feran B1-joukkue on aloittanut sarjakautensa täysillä sarjapisteillä, mutta otteissa on ollut pientä hermoilua. Pelit ovat parantuneet kuitenkin pykälä pykälältä ja kauden tavoite on pidetty mielessä kaikessa tekemisessä, siksi ei asioiden kanssa ole tarvinnut kiirehtiä.

- Joukkueen peli on koko ajan menossa parempaan suuntaan, kertoo Essi Maikola.

- Huomisesta ottelusta lähdetään tietysti kolmea pistettä hakemaan. Joka askel on aina kohti kauden tavoitetta, Maikola jatkaa ja tekee selväksi, että joukkueen tavoite on pitkällä syksyssä.

B1-joukkueen pelaajista useampikin oli mukana viikonloppuna seurayhteistyön kautta Laitilan Jyskeen paidassa kahden pelin vieraskiertueella. Reissussa Maikola yhdessä Ida Henrikssonin ja Iida Ranteen kanssa aloittivat kunnarikilpailun. Kolmikon kaksi ensimmäistä jäsentä onnistuikin Ykköspesiksessä heti kunnareissa.

- Tällä hetkellä minä ja Ippe [Henriksson] ollaan jaetulla ykkössijalla. Iitun [Ranne] pistetili on vielä nollilla. Katsotaan että karttuuko oma tili huomenna lisää, Maikola naureskelee.

Matti Airola, Fera ry
 

Raumalaisjoukkueiden ohjelma alkavalla viikolla:

- TSU: Fera B1 vs. Vihdin Pallo, ma 27.5. klo 18:00, Otanlahti
- NSU: Vihdin Pallo vs. Rauman Lukko, ke 29.5. klo 18:00, Vihti.
- TSU: Pöytyän Urheilijat vs. Fera B2, ke 29.5. klo 18:00, Mynämäellä.
- TSU: Fera B2 vs. Vihdin Pallo, pe 31.5. klo 18:00, Otanlahti
- NSU: Rauman Lukko vs. Pesäkarhut (Pori), su 2.6. klo 17:00, Otanlahti


(TSU = Tyttöjen Superpesis, NSU = Naisten Superpesis)

© Fera 2020

Hyvinvoinnin Walimo
TVO
Olvi
Konttorimix Oy
Posiva
RaumHair
Euroports
Suomen Sairaalatukku
FresCo
Friski
Rauman Satama
Gutz
Ravintola Kapteenin Huone
Mr Jones
Kotipizza Wanha Rauma
Rauman Pihapojat
Raumaster
Karhu
Rauman Lukko
Keula
Timantti Nieminen
Rauman Tehopakkaus
Jalonen Yhtiöt
KollanPojat
Kivikylän
Lähitapiola
Noname
OP Länsi-Suomi
Alfa Laval
Kuntomax
Topteam
Pyörä Nurmi
Lyttylän Liikenne
RTK-palvelu
Sata-Seri oy
Lääkärikeskus Minerva
Rauman kaupunki
Tallbo Ravintolat
Hotelli Vanha Rauma
Satasairaala
Wanhan Rauman Kellari