Seuraava kotiottelu

17.07.2020

18:00
Fera
Pesakarhut_Pori

kotiottelu

19.07.2020

13:00
Fera
Kempeleen_Kiri

kotiottelu

02.08.2020

17:00
Fera
Hyvinkaan_Tahko

kotiottelu

07.08.2020

18:00
Fera
Pesa_Ysit_Lappeenranta

kotiottelu

16.08.2020

17:00
Fera
Lapuan_Virkia

kotiottelu

19.08.2020

17:30
Fera
Mynamaen_Vesa

Lukko nappasi soturikelissä täydet kolme pistettä Pesä Yseiltä

Tappiottomasti naisten Superpesiksen sarjakauden aloittanut Rauman Lukko sai keskiviikkona vieraakseen yhden kauden päävastustajistaan. Niin ikään kovaa sarjassa aloittanut Pesä Ysit ei ollut varautunut, että millainen soturiryhmä heitä odottaisi.


Rauman Lukko vs. Pesä Ysit (LPR) 2-0 (3-2, 3-0). Tilastoihin tästä.
Ottelun lehdistötilaisuus kokonaisuudessaan WesTV:ltä, klikkaa tästä.
Otteluvideon löydät klikkaamalla tästä.


Sateinen Otanlahti tarjosi kovalla asenteella pelaavalle kotijoukkueelle oivan lisäaseen. Siinä missä Pesä Ysien pelaajat taisivat hieman masentua kelistä, sai Lukon joukkue siitä vain lisää virtaa.

Kotijoukkueen voittoon lukemin 2-0 (3-2, 3-0) päättyneen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Pesä Ysien parhaana palkittu Anni Lipasti ottikin kelin esiin.

- Oma sisäpeli meni kohtalaisesti, lyönnit eivät silti olleet ihan sitä mitä hain. Sadekeli tietysti hieman haittasi, Lipasti myönsi.

Lukon leirissä henkinen valmistautuminen aiheeseen oli aloitettu jo ennen ottelua.

- Kuten ennen peliä sanoin, niin nyt on soturikeli! Se on se, mitä olemme teemoittaneet jo pitkin talvea. Ei meitä vesisade lannistanut, eikä mikään muukaan, Lukon pelinjohtaja Jarkko Pokela totesi ylpeänä.

Lukon parhaana palkittu, 100 % varmuudella ottelun pelannut Hanna Väisänen oli samoilla linjoilla joukkueensa pelinjohtajan kanssa.

- Meidän osalta sade ei tosiaan lannistanut. Pesä Yseiltä hieman vaisua peliä, kuten Anni sanoi. Me emme menneet onneksi siihen mukaan, vaan pysyimme omalla tasollamme, Väisänen kommentoi.

 

Lukon sisäpelissä onnistuivat kaikki

 

Rauman Lukon otteissa niin sisällä kuin ulkona paistoi tasainen suoritusvarmuus. Ulkopeli oli totutun varmaa, sillä avausjaksolla 3-0-tilanteeseen itsensä pelannut joukkue antoi vain kaksi kavennusjuoksua vastustajalleen. Päätösjaksolla Pesä Ysit eivät onnistuneet kertaakaan juoksun arvoisesti.

Sisäpelissä tehot jakaantuivat tasaisesti Tiina Andreasenin oltua ainut kaksi juoksua lyönyt pelaaja. Tilastoitujen juoksujen lisäksi sisäpelin taso miellytti pelinjohtoa, sillä oli mailassa kuka tahansa, niin joukkue pystyi luomaan tilanteita.

- Nyt täytyy sanoa, että olen tyytyväinen joukkueen tekemiseen. Kaikin puolin hyvää peliä, ennen kaikkea sisäpeli oli parasta mitä ollaan tällä kaudella esitetty, Pokela kehui.

- Tyytyväinen pitää olla. Tänään oli sisällä kaikki hyviä.

Juoksujen tuomisessa onnistui koko ykköskärki todella hienosti. Etenijäpörssin kärki Miia Karppanen toi kaksi juoksua ja Emma Nieminen, Hanna Väisänen, Elina Perkiömäki sekä Mirka Rintamäki toivat kukin yhden juoksun.

 

Monipuolisen jokeripelaajan ensiesiintyminen

 

Ottelussa nähtiin Lukon paidassa debytantti, kun Raumalle Turku-Pesiksestä saapunut Roosa Luoma pelasi avausottelunsa kokoonpanossa. Kovalyöntinen ja juoksuvoimainenkin pelaaja tuo materiaaliin laajuutta ja antaa mahdollisuuksia peluutukseen pelinjohdolle.

Luoma pelasi ottelussa jokeripelaajana ja teki mainion ensiesiintymisen tämän kauden sarjapeleihin. Pelaaja kirjasi tililleen yhden lyödyn juoksun ja viisi onnistunutta kärkilyöntiä seitsemästä yrityksestä.

- Oli todella mahtava fiilis päästä pelaamaan! Olen joukkueesta ylpeä, koko peli näytti hyvältä miltei koko ajan, Roosa Luoma kommentoi tyytyväisenä.

- Itselleni jäi todella hyvä maku pelistä. Oma peli meni mukavasti, vaikka aina parannettavaakin toki löytyy. Olen kuitenkin tyytyväinen omaan ja ennen kaikkea joukkueen peliin, iloinen Luoma jatkoi.

 

Sunnuntaina Lapualla taistellaan eikä tanssita

 

Lukolla on seuraavaksi ohjelmassa muutaman päivän tauko, jonka jälkeen matka jatkuu kohti Lapuaa. Sunnuntaina joukkue matkaa Virkiän vieraaksi, jossa on tiedossa kova taistelu. Neljä komeaa voittoa ottanut Lukko lähtee reissuun hyvillä mielin, mutta oikealla asenteella.

- Onhan tässä kohtalainen tilanne lähteä Lapualle. Jos nyt olisi tilillä neljä sarjapistettä, niin ei paljoa naurattaisi. Kaikki tietävät kuitenkin realiteetit, ettei siellä kannata paljoa kesätansseja tanssia. Alusta asti täytyy olla valot taulussa, Jarkko Pokela sanoi päättäväisenä.

Matti Airola, Fera ry

Kuvia ottelusta löydät Juha Koivulan galleriasta, klikkaa tästä.

© Fera 2020

Rauman Pihapojat
RaumHair
Keula
Olvi
Mr Jones
KollanPojat
Friski
Lyttylän Liikenne
Noname
Kivikylän
Hyvinvoinnin Walimo
TVO
Rauman Lukko
Raumaster
RTK-palvelu
Rauman Satama
Pyörä Nurmi
Rauman kaupunki
Lähitapiola
Tallbo Ravintolat
Karhu
Timantti Nieminen
Kotipizza Wanha Rauma
Lääkärikeskus Minerva
Euroports
FresCo
Ravintola Kapteenin Huone
Sata-Seri oy
Wanhan Rauman Kellari
Suomen Sairaalatukku
Posiva
Jalonen Yhtiöt
Satasairaala
Alfa Laval
Kuntomax
OP Länsi-Suomi
Topteam
Rauman Tehopakkaus
Hotelli Vanha Rauma
Konttorimix Oy
Gutz