Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

21.11.2019

Lukko nappasi soturikelissä täydet kolme pistettä Pesä Yseiltä

Tappiottomasti naisten Superpesiksen sarjakauden aloittanut Rauman Lukko sai keskiviikkona vieraakseen yhden kauden päävastustajistaan. Niin ikään kovaa sarjassa aloittanut Pesä Ysit ei ollut varautunut, että millainen soturiryhmä heitä odottaisi.


Rauman Lukko vs. Pesä Ysit (LPR) 2-0 (3-2, 3-0). Tilastoihin tästä.
Ottelun lehdistötilaisuus kokonaisuudessaan WesTV:ltä, klikkaa tästä.
Otteluvideon löydät klikkaamalla tästä.


Sateinen Otanlahti tarjosi kovalla asenteella pelaavalle kotijoukkueelle oivan lisäaseen. Siinä missä Pesä Ysien pelaajat taisivat hieman masentua kelistä, sai Lukon joukkue siitä vain lisää virtaa.

Kotijoukkueen voittoon lukemin 2-0 (3-2, 3-0) päättyneen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Pesä Ysien parhaana palkittu Anni Lipasti ottikin kelin esiin.

- Oma sisäpeli meni kohtalaisesti, lyönnit eivät silti olleet ihan sitä mitä hain. Sadekeli tietysti hieman haittasi, Lipasti myönsi.

Lukon leirissä henkinen valmistautuminen aiheeseen oli aloitettu jo ennen ottelua.

- Kuten ennen peliä sanoin, niin nyt on soturikeli! Se on se, mitä olemme teemoittaneet jo pitkin talvea. Ei meitä vesisade lannistanut, eikä mikään muukaan, Lukon pelinjohtaja Jarkko Pokela totesi ylpeänä.

Lukon parhaana palkittu, 100 % varmuudella ottelun pelannut Hanna Väisänen oli samoilla linjoilla joukkueensa pelinjohtajan kanssa.

- Meidän osalta sade ei tosiaan lannistanut. Pesä Yseiltä hieman vaisua peliä, kuten Anni sanoi. Me emme menneet onneksi siihen mukaan, vaan pysyimme omalla tasollamme, Väisänen kommentoi.

 

Lukon sisäpelissä onnistuivat kaikki

 

Rauman Lukon otteissa niin sisällä kuin ulkona paistoi tasainen suoritusvarmuus. Ulkopeli oli totutun varmaa, sillä avausjaksolla 3-0-tilanteeseen itsensä pelannut joukkue antoi vain kaksi kavennusjuoksua vastustajalleen. Päätösjaksolla Pesä Ysit eivät onnistuneet kertaakaan juoksun arvoisesti.

Sisäpelissä tehot jakaantuivat tasaisesti Tiina Andreasenin oltua ainut kaksi juoksua lyönyt pelaaja. Tilastoitujen juoksujen lisäksi sisäpelin taso miellytti pelinjohtoa, sillä oli mailassa kuka tahansa, niin joukkue pystyi luomaan tilanteita.

- Nyt täytyy sanoa, että olen tyytyväinen joukkueen tekemiseen. Kaikin puolin hyvää peliä, ennen kaikkea sisäpeli oli parasta mitä ollaan tällä kaudella esitetty, Pokela kehui.

- Tyytyväinen pitää olla. Tänään oli sisällä kaikki hyviä.

Juoksujen tuomisessa onnistui koko ykköskärki todella hienosti. Etenijäpörssin kärki Miia Karppanen toi kaksi juoksua ja Emma Nieminen, Hanna Väisänen, Elina Perkiömäki sekä Mirka Rintamäki toivat kukin yhden juoksun.

 

Monipuolisen jokeripelaajan ensiesiintyminen

 

Ottelussa nähtiin Lukon paidassa debytantti, kun Raumalle Turku-Pesiksestä saapunut Roosa Luoma pelasi avausottelunsa kokoonpanossa. Kovalyöntinen ja juoksuvoimainenkin pelaaja tuo materiaaliin laajuutta ja antaa mahdollisuuksia peluutukseen pelinjohdolle.

Luoma pelasi ottelussa jokeripelaajana ja teki mainion ensiesiintymisen tämän kauden sarjapeleihin. Pelaaja kirjasi tililleen yhden lyödyn juoksun ja viisi onnistunutta kärkilyöntiä seitsemästä yrityksestä.

- Oli todella mahtava fiilis päästä pelaamaan! Olen joukkueesta ylpeä, koko peli näytti hyvältä miltei koko ajan, Roosa Luoma kommentoi tyytyväisenä.

- Itselleni jäi todella hyvä maku pelistä. Oma peli meni mukavasti, vaikka aina parannettavaakin toki löytyy. Olen kuitenkin tyytyväinen omaan ja ennen kaikkea joukkueen peliin, iloinen Luoma jatkoi.

 

Sunnuntaina Lapualla taistellaan eikä tanssita

 

Lukolla on seuraavaksi ohjelmassa muutaman päivän tauko, jonka jälkeen matka jatkuu kohti Lapuaa. Sunnuntaina joukkue matkaa Virkiän vieraaksi, jossa on tiedossa kova taistelu. Neljä komeaa voittoa ottanut Lukko lähtee reissuun hyvillä mielin, mutta oikealla asenteella.

- Onhan tässä kohtalainen tilanne lähteä Lapualle. Jos nyt olisi tilillä neljä sarjapistettä, niin ei paljoa naurattaisi. Kaikki tietävät kuitenkin realiteetit, ettei siellä kannata paljoa kesätansseja tanssia. Alusta asti täytyy olla valot taulussa, Jarkko Pokela sanoi päättäväisenä.

Matti Airola, Fera ry

Kuvia ottelusta löydät Juha Koivulan galleriasta, klikkaa tästä.

© Fera 2019

Rauman Lukko
OP Länsi-Suomi
Karhu
Pyörä Nurmi
Hovi Sale
Rauman Offsetpaino
Hollming
Topteam
Lähitapiola
Lyttylän Liikenne
TVO
Työvaatetalo
Alfa Laval
Rauman Satama
Posiva
Rauman Tehopakkaus
Jalonen Yhtiöt
Fazer
Hotelli Vanha Rauma
Marva Media
Rauman kaupunki
RTK-palvelu
Kongsberg
Wanhan Rauman Kellari
Suomen Sairaalatukku
Kivikylän
Friski
Sata-Seri oy
Satasairaala
Timantti Nieminen
KollanPojat
S-keula
Rauman Pihapojat
Velec Oy
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
FresCo
Lääkärikeskus Minerva
Noname
Tallbo Ravintolat
Remonttirauma
Euroports