Seuraava kotiottelu

15.08.2018

17:30
Fera
Manse_PP_Tampere

Lapua nurin Lukkarilassa – Tervoselle 1000 kärkilyöntiä täyteen Superpesiksessä!

Jaa sisältö:

17 tehdystä juoksusta huolimatta Virkiä jäi nuolemaan näppejään, kun Fera otti taisteluvoiton supervuoroparissa.

Tervosen perheellä oli sunnuntaina melkoinen juhlapäivä: ensiksi vaimo Miia löi uransa tuhannennen kärkilyöntinsä Superpesiksen runkosarjassa ja vierasottelun päätteeksi Lapualla huoltajan roolissa ollut aviomies Joel sai lunastettua joukkueelta pyytämänsä syntymäpäivälahjan – voiton Virkiästä.

Fera veti pidemmän korren varsinaisesta hurlumhej-ottelusta, jossa tehtiin yhteensä 26 juoksua, viisi kunnaria ja 50 kolmostilannetta. Avausjaksolla raumalaisten lyöntipeli toimi ja jaksovoitto otettiinkin omiin nimiin juoksuin 5–7, mutta toisella jaksolla nähty Janette Lepistö -show oli liikaa Feralle.

Juoksuin 12–1 päättyneen jakson jälkeen ratkaisua haettiin supervuoroparista, joka päättyikin jalkapallolukemiin. Superin ainoan juoksun löi Vilma Mäkelä ja toi Niina Nukarinen. 

– Ulkopeli supervuorossa oli juuri niin hyvää, mitä alkukaudesta. Ja sen ansiosta lisäpiste tulikin, kapteeni-Tervonen toteaa.

Kun Tervosen 1000 kärkkärin rajapyykki rikkoutui, peli vihellettiin poikki ja kenttäkuuluttaja kertoi komeasta saavutuksesta. Sen suurempia seremonioita ei kuitenkaan Lapualla nähty.

– Pallo kyllä otettiin talteen, hän muistuttaa.

Uran tuhannes kärkilyönti syntyi kolmosrajakovalla. Tervonen myöntää laskeskelleensa puuttuvien kärkilyöntien määrää hiljaa mielessään, vaikka pelisuorituksiin se ei vaikuttanutkaan. Historiallisen vaihtolyönnin onnistuessa kokenut konkari herkistyi. 

– Auttoihan siinä Lapuan ulkokenttäkin vähän, kun polttoheitto sirvahti hieman vahdilta. Ei se siis mikään elokuvamainen tähtisuoritus minulta ollut, mutta tonni tuli täyteen, Tervonen naurahtaa.

Koko uransa Feraa edustaneesta Tervosesta tuli seurahistorian ensimmäinen pelaaja, joka on saavuttanut kyseisen 1000 kärkilyönnin rajan ja lyönyt ne kaikki Rauman väreissä.

Fera pääsee nyt ansaitulle lepo- ja treenitauolle, sillä seuraavan kerran joukkue on tositoimissa vasta 4.8. lauantaina. Siihen asti Raumalla harjoitellaan ja palautellaan. Viime viikkojen otteluruuhkan vuoksi Feran arki on ollut käytännössä pelkkää peliin valmistavaa treeniä, matkustamista ja pelaamista.

Palkitut: 

Lapua: Janette Lepistö I, Neea Mikkola II
Fera: Krista Fomin I, Miia Tervonen II

© Fera 2018

Kontion Kahvilat
Euroports
Lääkärikeskus Minerva
Karhu
Rauman Tehopakkaus
Marva Media
Velec Oy
Hovi Sale
Wanhan Rauman Kellari
Rauman Lukko
Remonttirauma
Rolls Royce
TVO
Posiva
Kahvila-ravintola Torni
Marjatila Laaksonen
Lähitapiola
Raumaster
Lyttylän Liikenne
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Rauman Offsetpaino
Timantti Nieminen
OP Länsi-Suomi
S-keula
Friski
Sata-Seri oy
Rauman Pihapojat
Alfa Laval
KollanPojat
RTK-palvelu
Kivikylän
Noname
Fazer
Hollming
Suomen Sairaalatukku
Rauman kaupunki
Topteam
Pyörä Nurmi
Rauman Satama
Jalonen Yhtiöt