Seuraava kotiottelu

27.04.2019

14:00
Fera
Manse_PP_Tampere

Lapua nurin Lukkarilassa – Tervoselle 1000 kärkilyöntiä täyteen Superpesiksessä!

Jaa sisältö:

17 tehdystä juoksusta huolimatta Virkiä jäi nuolemaan näppejään, kun Fera otti taisteluvoiton supervuoroparissa.

Tervosen perheellä oli sunnuntaina melkoinen juhlapäivä: ensiksi vaimo Miia löi uransa tuhannennen kärkilyöntinsä Superpesiksen runkosarjassa ja vierasottelun päätteeksi Lapualla huoltajan roolissa ollut aviomies Joel sai lunastettua joukkueelta pyytämänsä syntymäpäivälahjan – voiton Virkiästä.

Fera veti pidemmän korren varsinaisesta hurlumhej-ottelusta, jossa tehtiin yhteensä 26 juoksua, viisi kunnaria ja 50 kolmostilannetta. Avausjaksolla raumalaisten lyöntipeli toimi ja jaksovoitto otettiinkin omiin nimiin juoksuin 5–7, mutta toisella jaksolla nähty Janette Lepistö -show oli liikaa Feralle.

Juoksuin 12–1 päättyneen jakson jälkeen ratkaisua haettiin supervuoroparista, joka päättyikin jalkapallolukemiin. Superin ainoan juoksun löi Vilma Mäkelä ja toi Niina Nukarinen. 

– Ulkopeli supervuorossa oli juuri niin hyvää, mitä alkukaudesta. Ja sen ansiosta lisäpiste tulikin, kapteeni-Tervonen toteaa.

Kun Tervosen 1000 kärkkärin rajapyykki rikkoutui, peli vihellettiin poikki ja kenttäkuuluttaja kertoi komeasta saavutuksesta. Sen suurempia seremonioita ei kuitenkaan Lapualla nähty.

– Pallo kyllä otettiin talteen, hän muistuttaa.

Uran tuhannes kärkilyönti syntyi kolmosrajakovalla. Tervonen myöntää laskeskelleensa puuttuvien kärkilyöntien määrää hiljaa mielessään, vaikka pelisuorituksiin se ei vaikuttanutkaan. Historiallisen vaihtolyönnin onnistuessa kokenut konkari herkistyi. 

– Auttoihan siinä Lapuan ulkokenttäkin vähän, kun polttoheitto sirvahti hieman vahdilta. Ei se siis mikään elokuvamainen tähtisuoritus minulta ollut, mutta tonni tuli täyteen, Tervonen naurahtaa.

Koko uransa Feraa edustaneesta Tervosesta tuli seurahistorian ensimmäinen pelaaja, joka on saavuttanut kyseisen 1000 kärkilyönnin rajan ja lyönyt ne kaikki Rauman väreissä.

Fera pääsee nyt ansaitulle lepo- ja treenitauolle, sillä seuraavan kerran joukkue on tositoimissa vasta 4.8. lauantaina. Siihen asti Raumalla harjoitellaan ja palautellaan. Viime viikkojen otteluruuhkan vuoksi Feran arki on ollut käytännössä pelkkää peliin valmistavaa treeniä, matkustamista ja pelaamista.

Palkitut: 

Lapua: Janette Lepistö I, Neea Mikkola II
Fera: Krista Fomin I, Miia Tervonen II

© Fera 2018

Lyttylän Liikenne
Wanhan Rauman Kellari
Pyörä Nurmi
Rauman Satama
Fazer
Kontion Kahvilat
Alfa Laval
Kahvila-ravintola Torni
KollanPojat
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Timantti Nieminen
Kivikylän
Friski
Posiva
Topteam
Rauman kaupunki
S-keula
Rauman Pihapojat
Euroports
Raumaster
Jalonen Yhtiöt
Sata-Seri oy
Hollming
Velec Oy
RTK-palvelu
TVO
Lähitapiola
OP Länsi-Suomi
Hovi Sale
Rolls Royce
Marva Media
Suomen Sairaalatukku
Marjatila Laaksonen
Rauman Tehopakkaus
Rauman Lukko
Noname
Rauman Offsetpaino
Karhu
Lääkärikeskus Minerva
Remonttirauma