Seuraava kotiottelu

27.04.2019

14:00
Fera
Manse_PP_Tampere

Lapua nurin Lukkarilassa – Tervoselle 1000 kärkilyöntiä täyteen Superpesiksessä!

Jaa sisältö:

17 tehdystä juoksusta huolimatta Virkiä jäi nuolemaan näppejään, kun Fera otti taisteluvoiton supervuoroparissa.

Tervosen perheellä oli sunnuntaina melkoinen juhlapäivä: ensiksi vaimo Miia löi uransa tuhannennen kärkilyöntinsä Superpesiksen runkosarjassa ja vierasottelun päätteeksi Lapualla huoltajan roolissa ollut aviomies Joel sai lunastettua joukkueelta pyytämänsä syntymäpäivälahjan – voiton Virkiästä.

Fera veti pidemmän korren varsinaisesta hurlumhej-ottelusta, jossa tehtiin yhteensä 26 juoksua, viisi kunnaria ja 50 kolmostilannetta. Avausjaksolla raumalaisten lyöntipeli toimi ja jaksovoitto otettiinkin omiin nimiin juoksuin 5–7, mutta toisella jaksolla nähty Janette Lepistö -show oli liikaa Feralle.

Juoksuin 12–1 päättyneen jakson jälkeen ratkaisua haettiin supervuoroparista, joka päättyikin jalkapallolukemiin. Superin ainoan juoksun löi Vilma Mäkelä ja toi Niina Nukarinen. 

– Ulkopeli supervuorossa oli juuri niin hyvää, mitä alkukaudesta. Ja sen ansiosta lisäpiste tulikin, kapteeni-Tervonen toteaa.

Kun Tervosen 1000 kärkkärin rajapyykki rikkoutui, peli vihellettiin poikki ja kenttäkuuluttaja kertoi komeasta saavutuksesta. Sen suurempia seremonioita ei kuitenkaan Lapualla nähty.

– Pallo kyllä otettiin talteen, hän muistuttaa.

Uran tuhannes kärkilyönti syntyi kolmosrajakovalla. Tervonen myöntää laskeskelleensa puuttuvien kärkilyöntien määrää hiljaa mielessään, vaikka pelisuorituksiin se ei vaikuttanutkaan. Historiallisen vaihtolyönnin onnistuessa kokenut konkari herkistyi. 

– Auttoihan siinä Lapuan ulkokenttäkin vähän, kun polttoheitto sirvahti hieman vahdilta. Ei se siis mikään elokuvamainen tähtisuoritus minulta ollut, mutta tonni tuli täyteen, Tervonen naurahtaa.

Koko uransa Feraa edustaneesta Tervosesta tuli seurahistorian ensimmäinen pelaaja, joka on saavuttanut kyseisen 1000 kärkilyönnin rajan ja lyönyt ne kaikki Rauman väreissä.

Fera pääsee nyt ansaitulle lepo- ja treenitauolle, sillä seuraavan kerran joukkue on tositoimissa vasta 4.8. lauantaina. Siihen asti Raumalla harjoitellaan ja palautellaan. Viime viikkojen otteluruuhkan vuoksi Feran arki on ollut käytännössä pelkkää peliin valmistavaa treeniä, matkustamista ja pelaamista.

Palkitut: 

Lapua: Janette Lepistö I, Neea Mikkola II
Fera: Krista Fomin I, Miia Tervonen II

© Fera 2018

Raumaster
Remonttirauma
Fazer
Rauman kaupunki
Wanhan Rauman Kellari
Kahvila-ravintola Torni
Sata-Seri oy
Marva Media
Lyttylän Liikenne
Velec Oy
Hollming
Noname
Lääkärikeskus Minerva
Pyörä Nurmi
Rauman Tehopakkaus
Rauman Satama
KollanPojat
Rauman Lukko
Alfa Laval
Karhu
Topteam
Lähitapiola
Marjatila Laaksonen
RTK-palvelu
Rolls Royce
Rauman Pihapojat
S-keula
Kontion Kahvilat
TVO
Rauman Offsetpaino
Kivikylän
Friski
Hovi Sale
Timantti Nieminen
OP Länsi-Suomi
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Jalonen Yhtiöt
Euroports
Posiva
Suomen Sairaalatukku