Seuraava kotiottelu

16.08.2020

17:00
Fera
Lapuan_Virkia

kotiottelu

19.08.2020

17:30
Fera
Mynamaen_Vesa
Venla Tanhua

Kumuralyöjät kuriin ja räpylän reiät tukkoon – Venla Tanhua luottaa, että Feran ulkopeli pitää Tampereella

Jaa sisältö:

Fera ehti sulattelemaan sunnuntain Hyvinkää-tappiota muutaman päivän ajan ennen seuraavaa koitosta: keskiviikon vierasottelua Tamperetta vastaan.

Pihkalassa raumalaisten peli kaatui ulkopeliin. Valtaosa juoksuista annettiin oman räpylän kautta ja kun kotiuttamisenkin kanssa oli haasteita, jäi täysi pistepotti emännille.

– Päällimmäisenä sunnuntain pelistä jäi mieleen juuri ulkopelin takkuaminen – se on meillä yleensä ollut vahvuus. Se täytyy ensi sijassa saada takaisin kuosiin, Feran lukkari Venla Tanhua analysoi Hyvinkää-peliä.

– Pari merkkivirhettäkin siinä taisi tulla, olivatkohan kesän ensimmäiset.

Kotiuttamisen haasteita lukuun ottamatta Fera sai sunnuntaina luotua tilanteita kohtalaisen hyvin. Sisäpeli on ollut kokonaisuutta tarkasteltuna hyvissä uomissa viimeisissä otteluissa: Jannika Lillunen totesi jo ennen Hyvinkää-matsia, että joukkue noudattaa sovittua pelikirjaa hyvin tällä hetkellä.

Tanhua on täsmälleen samaa mieltä ennen Tampereen kohtaamista. Edellisen kerran raumalaiset kohtasivat Manse PP:n tasan kaksi viikkoa sitten 1.7. kotikentällä Otanlahdessa ja tuon kahden viikon aikana Feran peli onkin taktisesti kypsynyt.

Mutta keskiviikon ottelun kannalta isoin kysymys on kuitenkin se, että ovatko tamperelaiset saaneet omat koneistonsa kunnolla käyntiin vaikean alkukauden jälkeen? Suoritusvarmuutta joukkueen nimilistasta kyllä löytyy, mutta kliseisin urheilutermein ilmaistuna ”pakka on ollut lievästi sekaisin” Tampereella tänä kesänä.

Väite voi tuntua oudolta, kun katsoo 3. sijalla olevan Manse PP:n tilastoja: viisi puhdasta voittoa, yksi kahden pisteen voitto ja yksi supervuorotappio ei kieli siitä, että pelissä olisi mitään ongelmia.

Kenttätasolla asia kuitenkin konkretisoituu. Tampereen pelissä on tänä kesänä ollut taktisia pikkumokia ja suoritusvirheitä, joita Manse PP:ltä ei olla viime vuosina totuttu näkemään. Puhutaan kuitenkin yhdestä sarjan suurimmasta mestarisuosikista.

– Uusi pelinjohtaja ja uutta pelaajaakin tullut heille, joten ehkä he vielä hakevat omaa pelitapaansa. Se nähdään, onko peli kehittynyt heillä yhtenäisemmäksi viime kerrasta, Tanhua pohtii.

– Taidollisesti tasaisen varma kotijoukkue on kuitenkin vastassa. Jos räpylä pitää ja jatkamme sovittujen asioiden toteuttamista, ei meillä pitäisi olla hätää. Edellinen peli täällä Raumalla ei ollut kuitenkaan Manse PP:lle mikään läpihuutojuttu, joten tiukkaa tulee puolin ja toisin.

Edellisen kohtaamisen loppulukemat kirjattiin Tampereen hyväksi 0–2 (3–5, 0–2). Tuossa ottelussa Feran 1. jakson voitto karkasi yhden tamperelaisten lyöntivuoron myötä, ja torjuttavaa piisaa ulkopelissä tälläkin kertaa.

– Ulkopelin kautta lähdemme tähänkin peliin valmistautumaan. Se tiedetään, että vastustajalla on kovia kumuralyöjiä, jotka pitää saada aisoihin. Se nähdään sitten Tampereella, miten me sen teemme, Venla Tanhua vinkkaa.

Tampere–Fera-ottelu alkaa klo 18. Ottelua voit seurata suorana Ruutu+-palvelussa.

Kansikuva: Elmeri Elo / ElonKuvaus

© Fera 2020

Rauman Lukko
Keula
Euroports
Kotipizza Wanha Rauma
Rauman Pihapojat
Topteam
Pyörä Nurmi
Lääkärikeskus Minerva
Konttorimix Oy
Alfa Laval
Posiva
RaumHair
Friski
Karhu
Lähitapiola
Rauman Satama
KollanPojat
Hyvinvoinnin Walimo
Rauman Tehopakkaus
RTK-palvelu
Kuntomax
Gutz
Jalonen Yhtiöt
Suomen Sairaalatukku
FresCo
Hotelli Vanha Rauma
Noname
Mr Jones
Rauman kaupunki
Satasairaala
TVO
Sata-Seri oy
Lyttylän Liikenne
Wanhan Rauman Kellari
Olvi
Raumaster
OP Länsi-Suomi
Timantti Nieminen
Kivikylän
Tallbo Ravintolat
Ravintola Kapteenin Huone