Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

21.11.2019

Kesti ja Nukarinen jatkavat Ferassa – Aino Tanhualle 2+1-vuotinen sopimus edustusjoukkueeseen!

Jaa sisältö:

Fera on käyttänyt sekä Eveliina Kestin että Niina Nukarisen pelaajasopimuksiin kirjatut optiot, mikä tarkoittaa, että molemmat naiset edustavat ensi kaudellakin raumalaisjoukkuetta.

– Oli lopulta aika helppo päätös jatkaa täällä ensi kaudellakin. Joukkueessa on paljon taitoa ja potentiaalia, ja täällä Raumalla on muutenkin pelaajan hyvä ja helppo olla, Kesti toteaa.

Kun runkosarjaa on pelaamatta vielä viisi ottelua, lyöjäjokereiden eliittiin noussut Kesti majailee naisten Superpesiksen lyöjätilastossa seitsemäntenä 36 lyödyllä juoksulla. Aiemmin pääsarjatasolla Kempelettä ja Poria edustanut Kesti paljasti jo Feraan täksi kaudeksi siirtyessään pelaavansa vuosi kerrallaan ilman pitkäaikaisempia pelaajasitoumuksia.

Samalla hän pyrkii nauttimaan pesäpallosta kaikin siemauksin ja jättämään liiallisen itsekriittisyyden ja vakavuuden. Jatkamispäätöstä siivitti hyvin sujuneen kauden lisäksi hyvät uutiset siviilielämän puolelta: Kesti paljasti, että hänen työsopimustaan jatkettiin Porissa, jossa nainen työskentelee.

– Tällä kaudella lyönti on kulkenut hyvin, mikä omalta osaltaan lisäsi nälkää jatkaa vielä ensi kaudellakin. Minulla onkin muutamia asioita mielessä, joita aion kehittää ensi kautta ajatellen.

– Ainahan se helpottaa, kun on tuttuja pelikavereita ympärillä, joiden pelityylit ovat toisilleen tutut. Siksikin näkisin, että vielä ensi kaudella minulla riittää näytettävää, Kesti pohtii.

Myös etukentän väriläiskänä ja ykköskärjen vaihtajana peliään kovasti kehittänyt Niina Nukarinen näkee, että option käyttäminen on paras ratkaisu hänen uralleen – Fera pystyy tarjoamaan Nukariselle isoa roolia niin sisällä kuin ulkonakin. Kausi 2020 tulee olemaan Nukariselle kolmas perättäinen Feran paidassa.

Uutena pelaajana edustusjoukkueeseen liittyy ensi kaudesta alkaen seuran oma kasvatti Aino Tanhua. Tanhua-duosta tulee sitä myöten Tanhua-trio, kun sisarussarjan nuorimmainenkin siirtyy joukkueen vahvuuteen. Ainon sopimus on muotoa 2+1.

Jasmin Andreasenin ikätoveri, vuonna 2002 syntynyt Aino on ikäluokkansa lahjakkaimpia pelaajia. Isosiskot Kati (s. 1995) ja Venla (s. 1997) saavat rinnalleen C-nuorten viime kauden Suomen mestarin. Tällä kaudella Aino Tanhua on pelannut Pöytyällä naisten Ykköspesistä sekä Raumalla B-tyttöjen Superpesistä. Tyttöjen Superpesiksen runkosarjassa Tanhua teki seitsemässä ottelussa tehot 1/23.

– Kyseessä on erittäin lahjakas nuori, tulevaisuuden huippupelaaja. On ollut ilo ja ylpeys katsoa Ainon kehitystä läheltä ja nähdä, minkälaisia lahjakkuuksia Feran oma juniorimylly tuottaa vuodesta toiseen, Feran kilpailutiimin jäsen Marko Lomppi sanoo.

© Fera 2019

Rauman kaupunki
Topteam
Hovi Sale
Kivikylän
Fazer
Karhu
Jalonen Yhtiöt
Noname
Rauman Lukko
Euroports
S-keula
Friski
Remonttirauma
Tallbo Ravintolat
RTK-palvelu
Pyörä Nurmi
FresCo
TVO
Alfa Laval
Rauman Offsetpaino
Hotelli Vanha Rauma
Posiva
KollanPojat
Rauman Pihapojat
Wanhan Rauman Kellari
Kongsberg
Satasairaala
Lähitapiola
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Lyttylän Liikenne
Rauman Satama
Sata-Seri oy
OP Länsi-Suomi
Rauman Tehopakkaus
Marva Media
Lääkärikeskus Minerva
Hollming
Työvaatetalo
Suomen Sairaalatukku
Velec Oy
Timantti Nieminen