Seuraava kotiottelu

16.08.2020

17:00
Fera
Lapuan_Virkia

kotiottelu

19.08.2020

17:30
Fera
Mynamaen_Vesa

Keskiviikkona Kuusion kotidebyytti – Lukko-Mansen Räpsä kello 18:00

Rauman Lukon ottelut naisten Superpesiksessä jatkuvat keskiviikkona kotikentällä Otanlahdessa, jonne vieraaksi saapuu Mansen Räpsä. Ottelussa erityistä on nuoren Juulia Kuusion kotidebyytti syöttölautasen ääressä. Ottelutapahtumassa on lisäksi pientä extraa raumalaiselle urheiluväelle.


Rauman Lukko vs. Mansen Räpsä, keskiviikkona 12.6. klo 18:00.
Ottelua ennen Rauman Lukon jääkiekkojoukkueen esittely ym. (klo 17:30)


Lauantaina Vuokatin Vetoa vastaan pelatussa ottelussa Lukon lukkari Marjut ”Mapa” Rantanen sai mailasta käteensä ja joutui jättämään pelin kesken. Pikahälytyksellä Oulun kupeessa sijaitsevaan Kempeleeseen lähti Raumalta B-tyttöjen lukkari Juulia Kuusio.

Kuusio oli pelannut aiemmin vain kaksi hallipeliä Lukon paidassa, joten vasta 17-vuotias lukkari joutui kovaan paikkaan debytoimaan. ”Junnu” suoriutui ottelustaan mainiosti ja saikin kehut pelinjohtajalta taiston tauottua. Nyt Kuusiolla on edessä ensimmäinen kotiottelu Superpesiksessä Otanlahden kentällä, missä toistaiseksi on käynyt koviakin joukkueita vain häviämässä.

On sanomattakin selvää, että lukkarilla on suuri vaikutus joukkueensa ulkopeliin pelkästään syötön tarkkuuden myötä. Pelkästään tolpan pysyminen lautasella ei kuitenkaan riitä, sillä yhteistyö etukentänkin kanssa on oltava saumatonta. Kuusion kohdalla on kaksi asiaa, jotka helpottavat tätä. Pelaajisto tuntee hyvin toisensa ja lukkareiden Rantasen sekä Kuusion tyylit syöttää ovat varsin samanlaiset.

- Ei se pelaaminen ollut yhtään sen erilaisempaa kun Kuusio syötteli Kempeleessä. Tiesin, että ”Junnu” on hyvä, niin oli helppo luottaa hänen tekemisiinsä lautasen äärellä, kertoo ykkösvahti Emma Nieminen.

 

Otanlahden kotitaika ja yleisön tuki

 

Toistaiseksi tällä kaudella Otanlahdessa ei ole yksikään joukkue onnistunut Lukkoa voittamaan. Kokeilemassa on käynyt lähes kaikki sarjan huippujoukkueet, mutta jokainen on joutunut lähtemään kotia kohti tappio niskassaan. Viimeisimpänä porilainen Pesäkarhut joutui toteamaan Otanlahden liian kuumaksi paikaksi pelata.

Turku-Pesiksestä Lukkoon täksi kaudeksi saapunut Emma Nieminen kertoo, että kotijoukkue saa yleisöltä mittaamattoman arvokkaan tuen joka parhaassa tapauksessa voi olla se pieni tekijä, mikä pitää Otanlahden painekattilan kotitaikaa yllä.

- On ollut ihan huikeata pelata Otanlahdessa nimenomaan siksi, että yleisö on niin hyvin mukana. Sen myötä on helpompi saada myös kunnon henki päälle, varsinkin tappioasemassa, Nieminen kehuu ja kannustaa yleisöä pitämään entistä suurempaa meteliä.

 

Fiilis kohdalleen ja suoritukset omalle tasolle

 

Kuusion debyyttiottelussa Kempeleessä Lukko kaatui sisäpelin tehottomuuteen. Etenkin kentällemenot nollatilanteessa ja lopulta harvoissa järjestyneissä kotiutustilanteissa tehokkuus oli liian huonoa. Näihin lähdetään keskiviikon Räpsä-ottelussa hakemaan selkeää parannusta.

-Keskiviikon peliä lähdetään tietenkin voittamaan ja se onnistuu kun pelataan omalla tasolla, saadaan sisäpeli pyörimään, eikä anneta räpylästä juoksuja, Nieminen listaa.

- Tarvitaan kunnon fiilis myös sisäpeliin, jota ei viikonloppuna juurikaan näkynyt, ”Emppu” jatkaa.

Ykköspesällä huikaisevia suorituksia illasta toiseen esittelevä Nieminen on myös suuressa roolissa joukkueensa sisäpelissä. Keskiviikkona lopputuloksen kannalta onkin ratkaisevaa, että miten muun muassa kentälle menot ja vaihtolyönnit onnistuvat.

- Omalta osaltani olen ollut melko tyytyväinen ulkopeliin. Sisäpelissä on vielä paljon parannettavaa ja uskon, että varmuus siihen tulee toistojen kautta, Nieminen päättää.

 

Ottelutapahtumassa mukana myös Rauman Lukon jääkiekkojoukkue

 

Raumalaiselle urheilukansalle keskiviikon Lukko-Räpsä –ottelussa on tarjolla pientä extraa, kun ottelutapahtumassa on mukana koko Rauman Lukon jääkiekkojoukkue.

Joukkueen esittelyä, nimmareiden jakoa ynnä muuta on luvassa ottelua ennen. Tule siis paikalle ajoissa, viimeistään kello 17:30. Lisäksi matsin tauolla Lukon jääkiekkoilijoita nähdään tauko-ohjelmassa, jossa heidät haastaa Feran mailataituri. Tervetuloa viihtymään!

Matti Airola, Fera ry

© Fera 2020

Keula
Topteam
Kuntomax
Karhu
Mr Jones
Rauman kaupunki
Ravintola Kapteenin Huone
Euroports
FresCo
Suomen Sairaalatukku
Sata-Seri oy
RTK-palvelu
Tallbo Ravintolat
Hotelli Vanha Rauma
Timantti Nieminen
Rauman Tehopakkaus
Konttorimix Oy
RaumHair
Alfa Laval
OP Länsi-Suomi
Pyörä Nurmi
Friski
Rauman Pihapojat
Olvi
Noname
Kivikylän
Lääkärikeskus Minerva
Raumaster
Hyvinvoinnin Walimo
TVO
Rauman Lukko
Rauman Satama
Wanhan Rauman Kellari
KollanPojat
Satasairaala
Lyttylän Liikenne
Jalonen Yhtiöt
Gutz
Posiva
Kotipizza Wanha Rauma
Lähitapiola