Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

22.9.2020

Jyväskylä on vaikea vastus, muttei mahdoton kaataa – Karoliina Koski: ”Ensimmäisen pelin merkitys korostuu nyt entisestään”

Jaa sisältö:

Tänään perjantaina alkavissa naisten puolivälierissä Fera on kovan paikan edessä: runkosarjan voittanut Jyväskylän Kirittäret pitäisi kukistaa kahdesti, mikäli raumalaiset välieriin mielivät. Ottelusarja starttaa Jyväskylästä, sunnuntaina pelataan Raumalla ja tarvittaessa kolmas ja ratkaiseva peli pelataan tiistaina taas Kirittärien kotikentällä.

Epäonnistumisiin ei siis ole juurikaan varaa kummallakaan osapuolella. Vaikka runkosarjassa 8. sijoittunut Fera on selkeä haastaja ottelusarjassa, mielenkiintoiseksi asetelman tekee se, että joukkueet eivät kohdanneet kauden aikana kertaakaan. Vastustajan ratkaisuihin valmistautuminen onkin ollut pitkälti videoiden varassa, minkä Feran kokeneempaan kaartiin lukeutuva Karoliina Koski näkee hienoiseksi eduksi raumalaisile.

– Koen, että nyt kun pelataankin kahdesta voitosta sen kolmen sijaan, meillä altavastaajilla voi ollakin parempi mahdollisuus voittaa sarja. Sarja on joka tapauksessa katkolla jo sunnuntaina Raumalla, Koski muistuttaa.

– Aina pudotuspeleissä avausottelu on isossa roolissa. Ensimmäisen pelin merkitys korostuu nyt entisestään.

Fera jatkaa Jyväskylässä samalla teemalla, mitä joukkue noudatti runkosarjan viimeisissä otteluissaan: onnistumisia lähdetään hakemaan peli-ilon ja rentouden kautta. Hammasta puremalla ei ole asiaa mitalipeleihin.

Kosken ja kumppaneiden teesit illan otteluun ovat muutenkin suoraviivaiset ja selkeät. Keskiössä on omat laadukkaat suoritukset.

– Nyt pitää räpylän kestää ja mailan varressa täytyy olla selkeät ratkaisut. Onhan tämä hieman erilaista, kun tässä vaiheessa kautta kohdataan ”uusi joukkue”, kun aiemmin puolivälieräjoukkue on aina kohdattu jo runkosarjassa.

Toki Kirittärien pelikirjaa on pyritty avaamaan pelitallenteita katsomalla, jotta Fera pystyisi vastaamaan kaikkeen, mitä emäntäjoukkue illalla tarjoilee. Kysyttäessä olennaisinta asiaa, mihin Jyväskylää vastaan täytyy varautua, ei Kosken vastaus yllätä.

– Kivenkova ykköskärki on kyllä Kirittärillä.

Tämän tilastotkin todistavat: Jyväkylän kärjen pelaajista Ella Korpela, Emma Körkkö ja Eeva Mäki-Maukola löytyvät runkosarjan pelaajatilastojen kärkisijoilta. Etenemisvoimaa siis löytyy –unohtamatta tietenkään täksi kaudeksi Ferasta Jyväskylään siirtynyttä etenijäjokeria Kati Tanhuaa.

Nimilaput vastustajien selässä eivät kuitenkaan hetkauta raumalaisia. Runkosarjakauden tiukoissa Lapua-otteluissa Fera näytti parasta peliään ja loppukautta kohden muun muassa Jasmin Andreasen, Meea Lehtinen, Julia Ruoho ja Ilona Hakoniemi ovat virittäytyneet hurjaan pelikuntoon.

Koski uskoo, että kun peli vihelletään tänään alkaneeksi viideltä, Fera on niin henkisesti että fyysisesti valmis haastamaan tosissaan Kirittäret taistelussa välieräpaikasta.

Ja kauden tosipelien kunniaksi Feran pelaajat ovatkin pukeutuneet ”pudotuspeliasuun”.

– Samanlaiset sukat on kaikilla jalassa ja hiuksissa hieman playoff-koristeita, Koski paljastaa.

Jyväskylä–Fera-ottelu alkaa tänään kello 17. Voit seurata ottelua suorana Ruutu+-palvelusta.

Kuva: Elmeri Elo / ElonKuvaus

© Fera 2020

Euroports
Kuntomax
Jalonen Yhtiöt
Hotelli Vanha Rauma
Rauman Lukko
Timantti Nieminen
OP Länsi-Suomi
Konttorimix Oy
Raumaster
Suomen Sairaalatukku
Posiva
Sata-Seri oy
Lyttylän Liikenne
Pyörä Nurmi
RTK-palvelu
Olvi
Tallbo Ravintolat
Rauman Satama
Hyvinvoinnin Walimo
Karhu
Rauman kaupunki
Lähitapiola
Topteam
Satasairaala
Noname
TVO
Kotipizza Wanha Rauma
Wanhan Rauman Kellari
Kivikylän
Lääkärikeskus Minerva
Rauman Tehopakkaus
RaumHair
Friski
Keula
KollanPojat
Rauman Pihapojat
FresCo
Alfa Laval
Mr Jones
Ravintola Kapteenin Huone
Gutz