Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

25.11.2020

Jatkosopimuksia ja uusia kasvoja – Feran ensi kauden pelaajarunko vankalla pohjalla

Jaa sisältö:

Fera on tehnyt jatkosopimukset Venla Tanhuan, Vilma Mäkelän ja Tilda Tuomen kanssa. Kolmikko jatkaa edustusjoukkueen riveissä kahden edelliskauden tapaan. Seura on lisäksi käyttänyt Iida Järvisen option. Tanhuan ja Tuomen sopimukset ovat yksivuotisia, Mäkelän mallia 1+1.

– Olen viihtynyt kasvattiseurassani hyvin, joten oli helppo päätös jäädä pelaamaan tänne ensi kesäksikin. Täällä pystyn kehittymään hyvin, toissa kaudella läpimurtonsa naisten Superpesikseen tehnyt Tanhua pohtii.

– Viime kausi meni hieman loukkaantumisen sumussa ja keskityin lähinnä pysymään ehjänä. Kovat odotukset on, että pystyisin talvi- ja kevätkauden treenaamaan täysillä, jotta olisin kesällä elämäni kunnossa, lukkari jatkaa.

Porista lisää vahvistuksia, haastajaryhmässä paljon potentiaalia

Feran porilaiskolmikko Tilda Tuomi, Eveliina Kesti ja Meea Lehtinen saavat joukkoonsa neljännenkin joukkuekaverin Rauman naapurikaupungista, kun Fanny Lahtinen liittyy Feran vahvuuteen 1+1-vuotisella sopimuksella. Vuonna 2001 syntynyt Pesäkarhujen kasvatti oli voittamassa kaudella 2018 B-tyttöjen suomenmestaruutta, mutta naisten pääsarjatason pelejä hänellä on vyöllään vasta kaksi kappaletta.

Haastajaryhmään liittyy Feran omien junioreiden Ella Kuusiston, Mette Henrikssonin, Senna Sinisalon, Iida Lompin, Julia Valtasen, Alina Rosendahlin, Lotta Lindroosin ja Hulda Alasen joukkoon MuPS-kasvatti Salla Martimo 1+1-vuotisella sopimuksella. Kaudella 2018 Lavettarissa pelannut Jenna Kallio puolestaan kiinnitettiin tryout-sopimuksella haastajaryhmään.

– Haastajaryhmässä ajatus on se, että kenellä tahansa heistä on mahdollista nousta edustusjoukkueeseen. Superin joukkue ja haastajaryhmä treenaavat täysin yhtenäisenä ryhmänä tammikuuhun asti, jolloin tilanteen mukaan katsotaan, nostetaanko haastajaryhmästä pelaajia edustuksen mukaan, Feran kilpailutiimin jäsen Marko Lomppi sanoo.

Runko jo hyvin kasassa

Feran edustusjoukkueen ykköskärjen ja kapteenin Miia Tervosen lopettamispäätös tekee ymmärrettävästi loven pelaajarunkoon, mutta Venla Tanhua ei ole siitä huolissaan: tällä hetkellä varsinaisia superpesisjoukkueen sopimuspelaajia on 11 ja todennäköistä on, että haastajaryhmästä nousee 1–3 pelaajaa taistelemaan pelipaikasta edustuksessa.

Myös edustusjoukkueen taustavoimissa on sopiva sekoitus uutta ja vanhaa: Toni Ojala jatkaa ykköspelinjohtajana, Jarkko Nieminen joukkueenjohtajana ja Piia Vuorio juoksuvalmentajana. Fysiikkavalmentajaksi Fera pestasi Arto Tarvaisen ja huoltaja-hierojana ensi kesänä toimii Jani Lahti.

– Innolla odotan, että treenit lähtevät tässä kunnolla käyntiin. Onhan tässä jo reilu kuukausi oltu poissa pelikentiltä, Tanhua sanoo.

– Aika lailla samalla rungolla jatketaan kuin viime kaudella, mikä on mielestäni hyvä juttu: tunnemme toisemme entuudestaan ja olemme osoittaneet, että runkomme toimii. Siihen vielä pari vahvistusta lisää, niin hyvä tästä tulee.

 

Feran superpesisjoukkueen sopimuspelaajat, 2.10.2019:

Jasmin Andreasen
Iida Järvinen
Eveliina Kesti
Fanny Lahtinen
Meea Lehtinen
Vilma Mäkelä
Niina Nukarinen
Aino Tanhua
Venla Tanhua
Tilda Tuomi
Tinja Töyrylä

Haastajaryhmä:

Hulda Alanen
Mette Henriksson
Jenna Kallio (tryout)
Ella Kuusisto
Lotta Lindroos
Iida Lomppi
Salla Martimo
Alina Rosendahl
Senna Sinisalo
Julia Valtanen

© Fera 2020

TVO
OP Länsi-Suomi
KollanPojat
Rauman Tehopakkaus
Satasairaala
Rauman Sammutin
Posiva
Keula
Lähitapiola
Rauman Lukko
Kuntomax
RTK-palvelu
Jalonen Yhtiöt
Topteam
Timantti Nieminen
RaumHair
Lääkärikeskus Minerva
FresCo
Mr Jones
Rauman Pihapojat
Rauman Satama
Euroports
Konttorimix Oy
Wanhan Rauman Kellari
Rauman Juku Oy
Karhu
Raumaster
Ravintola Kapteenin Huone
Sata-Seri oy
Lyttylän Liikenne
Hotelli Vanha Rauma
Gutz
Friski
Alfa Laval
Rauman kaupunki
Olvi
Kotipizza Wanha Rauma
Suomen Sairaalatukku
Noname
Pyörä Nurmi
Hyvinvoinnin Walimo
Kivikylän