Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

25.9.2021

Hakoniemi ja Kesti ensi kaudellakin sinivalkoisissa – Puolakka Mansesta Feraan

Jaa sisältö:

Viime kaudella Laitilan Jyskessä Suomensarjaa dominoinut ja loppukaudesta Superpesiksessä Feran lautasen äärellä ihastuttanut Ilona Hakoniemi siirtyy Feran sopimuspelaajaksi kaksivuotisella sopimuksella. Kempeleläislähtöinen Eveliina Kesti on tehnyt vuoden jatkosopimuksen ja tuleva kausi on hänelle kolmas Ferassa. Lisäksi Fera on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Manse PP:stä siirtyvän Miia Puolakan kanssa.

Vasta 16-vuotias lukkari Ilona Hakoniemi teki superpesisdebyyttinsä viime kaudella Feran paidassa. Runkosarjan viidessä ottelussa tuotuja juoksuja syntyi yhdeksän ja kärkilyöntejä 20 kappaletta. Pudotuspelien kahdessa ottelussaan Hakoniemi kirjautti tililleen yhden tuodun juoksun. Laitilan Jysken kasvatti voitti menneellä kaudella kaksoisedustusoikeudella Feran B-tytöissä SM-hopeaa, sekä Jysken edustusjoukkueen kanssa naisten Suomensarjan Etelälohkon. Hakoniemi voitti kyseisen lohkon etenijätilaston ja oli kärkilyöntitilastossa toinen.

– Kyseessä on yksi ikäluokkansa lahjakkaimmista pelaajista, jonka varaan on helppo rakentaa tulevaisuutta, joukkueen pelinjohtaja Erno Tuomainen pohtii.

Feran kahden edellisen kauden tehokkain pelaaja Eveliina Kesti, 25, jatkaa Ferassa myös tulevalla kaudella. Kempeleen Kirin kasvatti oli menneellä kaudella Feran paras kotiuttaja sekä tehokkain pelaaja tehopistein 1+35 lyötyä ja 2 tuotua juoksua. Aiemmin myös Superpesiksessä lukkaroinut Kesti siirtyi Feraan lyöjäjokerin rooliin kaudeksi 2019. Kesti on pelannut Superpesiksen runkosarjassa ja pudotuspeleissä yhteensä 199 ottelua Kempeleen Kirin, Pesäkarhujen ja Feran väreissä.

– En ollut aivan tyytyväinen omaan viime kauteeni, joten halu onnistua tulevalla kaudella on todella kova, Eveliina Kesti lausuu.

– Eve on tärkeässä roolissa niin kentällä kuin kopissa ja tuo joukkueeseen tarvittavaa kokemusta. Tarjolla onkin isoa roolia ja vastuuta, Tuomainen näkee.

Kokemäkeläinen Miia Puolakka, 20, on Kokemäen Kova-Väen kasvatti, joka voitti menneellä kaudella Manse PP:ssä SM-hopeaa. Nopeat jalat omaava Puolakka pelasi valtaosan kaudesta Ykköspesiksessä Hämeenkyrön Räpsän joukkueessa. Pelaamissaan 13:ssa ykköspesisottelussa syntyi 21 tuotua juoksua, joilla hän sijoittui Räpsän etenijätilaston ykköseksi. Ulkopelissä kovakätinen Puolakka siirtyi menneellä kaudella kopparin tontilta polttolinjaan.

– Tulen Feraan ennenkaikkea vakiinnuttamaan pelipaikkaa Superpesiksessä. Minulla on alla nousujohteinen ja erittäin kehittävä kausi, josta haluan jatkaa. Raumalla on myös tosi hyvät harjoitusolosuhteet, Miia Puolakka kertoo.

– Näytönhaluinen ja nälkäinen pelaaja, joka itse aktiivisesti ilmaisi halustaan pelata ja kehittyä Raumalla, Tuomainen jatkaa.

 

Fera haluaa kiittää vanhoja pelaajiaan

Pitkän uran Ferassa pelanneet Karoliina Koski ja Miia Tervonen ovat päättäneet lopettaa pelaajauransa Superpesiksessä. Seuran omalla kasvatilla Tervosella on tilillään seuran kautta aikain toiseksi eniten superpesisotteluita, yhteensä 348 kappaletta. Edellään vain Tiina Andreasen 365 ottelulla. Tervosen ohella Laitilan Jysken kasvatti Koski pelasi koko pääsarjauransa edustaen Feraa. Koskelle superpesisotteluita Raumalla kertyi yhteensä 228 kappaletta.

Tinja Töyrylä siirtyi opiskelujensa myötä Kirittäriin. Vilma Mäkelä, Niina Nukarinen ja Venla Tanhua eivät jatka Ferassa.

 

Sopimustilanne 13.10.2020:

Jasmin Andreasen, 2021 (2022)
Ilona Hakoniemi, 2022
Jenna Kallio, 2021 (2022)
Eveliina Kesti 2021
Fanny Lahtinen, 2021 (2022)
Jannika Lillunen, 2021 (2022)
Miia Puolakka, 2021
Julia Ruoho, 2022 (2024)
Aino Tanhua, 2021 (2022)

Erno Tuomainen, 2022 (2023)

 

© Fera 2021

Mr Jones
Suomen Sairaalatukku
Rauman Lukko
Posiva
Cafe Sali
Euroports
Kongsberg
Lähitapiola
Karhu
Rauman Satama
Ravintola Kapteenin Huone
Alfa Laval
Hotelli Vanha Rauma
Kuntomax
Pyörä Nurmi
Rauman Tehopakkaus
RTK-palvelu
Keula
Rauman Sammutin
K3Oy
OP Länsi-Suomi
Sata-Seri oy
Wanhan Rauman Kellari
Gutz
Ermail Oy
Topteam
Rauman Juku Oy
Kivikylän
Lääkärikeskus Minerva
Rauman Pihapojat
Oras
Jalonen Yhtiöt
KollanPojat
Timantti Nieminen
Rauman kaupunki
FresCo
Satasairaala
Lyttylän Liikenne
RaumHair
Kaiku HR
TVO
Velec Oy
Olvi
Noname
Raumaster