Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

7.12.2019

HAASTATTELU: Loviisa Vaaheranta on valmis Halli-SM-turnaukseen

Naisten Superpesiksen kausi lyödään Raumalla halliturnauksen osalta käyntiin lauantaina. Tulessa on Rauman Lukon joukkue, jonka pelaajista yksi on raumalainen Loviisa Vaaheranta.


 

Kotikaupungin soturi maailmalla

 

Koko ikänsä Raumalla asuneen 19-vuotiaan Vaaherannan valmistautuminen nyt alkavaan talven turnaukseen ja kesän tosipeleihin on ollut hieman normaalista poikkeava. Syksyllä päättyneen kauden jälkeen hän lähti kahdeksi kuukaudeksi Ruotsiin töihin ja sai samalla kunnon ”kielikylvyn”.

- Lähdin syksyllä tukholmalaiseen hotelliin kahdeksi kuukaudeksi töihin. Halusin kokea jotain uutta ja tiesin, että pesiskauden juuri päätyttyä olisi ainut mahdollisuus, Vaaheranta kertoo.

- Ruotsissa huomasi heti alussa, että koulussa ei opi oikein kunnolla kieltä puhumaan. Muuten kaikki sujui ongelmitta ja en katunut hetkeäkään, että lähdin sinne. Reissun loppupuolella puhuminenkin sujui mainiosti ilman, että tarvitsi enää joka sanaa miettiä erikseen.

Joukkue kuitenkin aloitti harjoittelun hyvissä ajoin syksyllä ja Vaaherannalta jäi alussa yhteistreenejä väliin. Uudistunut Lukon joukkue lähti heti kärkeen kovalle ”boot campille”, josta joukkue nappasi tulevalle kaudelle mukaan soturi-teemaa niin kuvien kuin asenteenkin myötä.

- Harjoittelin Ruotsissa ollessa kuten olisin harjoitellut Raumallakin, mutta esimerkiksi joukkueen yhteiset juoksuharjoitukset ynnä muut jäivät väliin. Eniten harmittaa ”boot campilta” pois jäänti, Vaaheranta puntaroi.

- Joukkuekavereiden keskustelua seuratessa hieman harmitti, kun jäi osasta asioita paitsi, varsinkin kun Ruotsissa kukaan ei edes tiennyt mitä on pesäpallo!

 

Vaaherannan ”ruoska” on huomattu

 

Nuoresta iästään huolimatta Vaaheranta on jo kolmena kautena kuulunut Lukon vakiokokoonpanoon. Tänä vuonna valmistautuminen on hieman aiemmista  vuosista poikkeava ja se saattaakin nostaa pelaajan tasoa entisestään. Alkava kausi on ensimmäinen, jolloin ”Loppe” ei mahdu ikänsä puolesta enää pelaamaan B-tyttöjen Superpesistä.

- Mielestäni se on hyvä, että saa keskittyä vain yhteen sarjaan. Valmentajienkaan ei tarvitse erikseen miettiä, että mikä peli olisi pelaajan hyvä pelata ja mikä ei, Vaaheranta pohtii.

Pelaajana Vaaherannan parhaat ominaisuudet ovat ulkokentällä. Kakkospesän tuntumassa viihtyvän kylmäpäisen ja periksiantamattoman pelaajan heittokäsi on yksi Lukon täsmäaseista.

- Kyllä kai minun heittokäteni on yksi vahvuuksistani. Joukkuekaveritkin antoivat leikkiruoskan lahjaksi, ehkä sekin jotain kertoo, ”Loppe” naureskelee.

 

Halli-SM-turnaus on mieluinen pelaajille ja yleisölle

 

Lauantaina alkava varsin korkealle arvostettu Superpesiksen Halli-SM-turnaus saa pelaajan varauksettoman kiitoksen. Peleihin hienon lisämausteen tuo se, että katsomot pullistelevat päivän aikana ja tunnelmaa riittää.

- Nyt ne tosipelit alkaa! Turnaus on mukava tiivis tapahtuma, jota katsomaan tulee paljon porukkaa. Pitkä aika ollaan treenattu sen jälkeen kun kausi loppui ja nyt aletaan olla hallikauden suhteen loppusuoralla, Vaaheranta kertoo iloisena.

- Mitään hallipelit eivät tietysti kerro kesän loppusijoituksista, mutta niissä nähdään hieman suuntaa, että miten ollaan harjoiteltu. Hyvä tason mittari tässä vaiheessa ja siitähän me lähdetään, että lopputurnaukseen mennään!

Haastattelun lopussa ”Loppe” toivotti kaikki raumalaisen pesäpalloilun ystävät mukaan seuraamaan joukkueen edesottamuksia, niin kentän laidalla kuin virtuaalisestikin.

- Tervetuloa kannustamaan lauantaina hallille ja seuratkaa meitä myös Twitterissä. Moni pelaaja on tehnyt sinne oman tilin ja myös seuran oman tilin kautta nimenomaan pelaajat kertovat joukkueen kuulumisia aktiivisesti.

Matti Airola, Fera ry
 

Loviisa Twitterissä    
Fera ja Lukko Twitterissä    
     
Tutustu myös muihin feralaisiin:    
Matti Airola Feran tiedottaja  
Toni Lehtinen Feran mediavastaava  
Juha Koivula Feran valokuvaaja/toimittaja  
Jarkko Pokela Lukon pelinjohtaja  
Teemu Körkkö Lukon pelinjohtaja  
Miia Karppanen Lukon pelaaja  
Iida Möttönen Lukon pelaaja  
Kalle Airaksinen Feran B-tyttöjen pelinjohtaja  

 

Twitter on yhteisöpalvelu, jossa käyttäjät voivat lähettää itse ja seurata muiden lähettämiä lyhyitä tekstipohjaisia viestejä. Urheiluseuralle Twitter tarjoaa helppokäyttöisyytensä vuoksi todella suuria mahdollisuuksia perinteisten tiedotuskanavien ohelle.

Fera on seurana lähtenyt suurella rintamalla mukaan juuri kannattajiensa palvelemisen vuoksi. Fera antaa kannattajalle mahdollisuuden päästä lähemmäs joukkuetta ja pysyä ajan tasalla pelipäivienkin välissä.

Feran Twitter-tiliä päivittävät seuran tiedotustiimin lisäksi Lukon pelaajat, joten luvassa on varmasti mukavaa luettavaa kannattajille. Fera toivottaakin kaikki kannattajansa mukaan seuraamaan hieman vapaamuotoisempaa viestintää, rekisteröitykää rohkeasti!

Feralaisten viestejä voi löytää myös syöttämällä hakukenttään seuraavia "hashtageja":
#lukkopesis
#pesis

© Fera 2019

Lyttylän Liikenne
KollanPojat
Lääkärikeskus Minerva
OP Länsi-Suomi
Rauman kaupunki
FresCo
Noname
RTK-palvelu
Topteam
Lähitapiola
Rauman Tehopakkaus
Kivikylän
Fazer
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Friski
Rauman Offsetpaino
Posiva
Timantti Nieminen
Rauman Lukko
Remonttirauma
Velec Oy
Rauman Satama
Hollming
Jalonen Yhtiöt
Euroports
Hotelli Vanha Rauma
TVO
Karhu
Suomen Sairaalatukku
Sata-Seri oy
Pyörä Nurmi
Satasairaala
Hovi Sale
S-keula
Kongsberg
Alfa Laval
Työvaatetalo
Rauman Pihapojat
Wanhan Rauman Kellari
Tallbo Ravintolat
Marva Media