Seuraava kotiottelu

14.05.2021

18:00
Fera
Kirittaret_Jyvaskyla
Miia syöksyy

Fera valmiina revanssiin: ”Paikallispelit ovat aina Raumalla tiukempia”

Jaa sisältö:

Kaksi sarjapistettä kauden avausviikolta saalistanut Fera pääsee haastamaan paikallisvastustaja Pesäkarhuista revanssin merkeissä perjantaina. Pori oli 12.6. kotikentällään vahvempi, mutta Fera pääsi heti paria päivää myöhemmin voiton makuun kaatamalla Mynämäen Raumalla jaksoin 2–1.

Poikkeuksellinen kevät on vaikuttanut myös sarjaohjelmien laatimiseen: Feran edellisestä ottelusta on kulunut jo lähes kaksi viikkoa, mutta tauko ei missään nimessä ole haitannut otteluun valmistautumista, vaan pikemminkin päinvastoin.

– Onhan tämä vähän kuin alkaisi kausi uudelleen. Olemme treenanneet kovaa tulevat vastustajat huomioiden, joukkueen kokeneempaan kaartiin kuuluva Miia Tervonen sanoo.

– Lähtökohtaisesti keskitymme aina omaan peliimme. Tässä tauon aikana meillä onkin ollut hyvin aikaa käydä läpi onnistumisia ja parannettavia asioita kahdesta ensimmäisestä pelistä. Tällaista analyysiä on vaikea tehdä, jos ottelutahti on kova.

Kauaskantoisia johtopäätöksiä tähänastisten ottelutilastojen perusteella ei voida alkaa tekemään suuntaan tai toiseen, mutta isossa kuvassa Feran pohjatyö kauteen on näyttänyt onnistuneen hyvin: Jasmin Andreasenin siirtäminen numerolle 1 mahdollistaa pitkällä kärjellä pelaamisen, kun jokeripaidasta löytyy Aino Tanhua ja Jannika Lillunen, joka pelaakin perjantaina Puuilo-kultakypärä päässään.

Feran ykköskotiuttajat Eveliina Kesti ja Tinja Töyrylä ovat osoittaneet olevansa huippuiskussa, eikä raumalaisten ulkopelissäkään ole suuremmin moitittavaa. Sekä sisä- että ulkopelissä on ollut nähtävissä pientä jännitystä, mutta tämänkaltaiset kosmeettiset virheet viilautuvat kauden myötä pian pois.

– Pientä hermoilua on ollut varmasti ilmassa varsinkin nuoremmilla pelaajilla, mutta nyt hekin ovat saaneet hieman esimakua pääsarjapeleistä ja kovista vastuksista, Tervonen pohtii.

– Kunhan toteutamme sovitut asiat ja luotamme omiin parhaisiin suorituksiimme, hyvä tästä tulee.

Porilaisten pistesaldo näyttää kolmen ottelun jälkeen täyttä 9 pistettä. Pesäkarhut on ennen perjantain kierrosta kohdannut kesäkuun aikana Feran kerran ja Mynämäen kahdesti, joten paikallisvastustajat tulevat joukkueille tutuiksi hyvin pian heti kauden aluksi.

Haaste tulee olemaan vierasjoukkueelle perjantaina kova. Ennakkosuosikin viitta on yhä Porin harteilla, mutta pitkä valmistautumisjakso on antanut Feralle taktisen edun. Videoita ja lyöntijärjestyksiä on ehditty pyörittelemään pelinjohdossa parin viikon ajan, joten Pesäkarhut saavat vastaansa rivinsä kasanneen, ärsytetyn Feran.

– Paikallispelit ovat Raumalla olleet aina tiukempia, eikä ole syytä olettaa, että tämä matsi olisi poikkeus. Jos vaan olemme mailan varressa parempia kuin edellisissä peleissä, me pääsemme juhlimaan Otanlahdessa, Tervonen lataa.

Ja ystävällisenä vinkkinä porilaisille: vaikka perjantaille onkin luvattu lämmintä keliä, suosittelemme laittamaan takkia vähän tiukemmin kiinni.

Fera–Pori-ottelu alkaa perjantaina 26.6. klo 18 (portit klo 17)

© Fera 2021

TVO
Kivikylän
OP Länsi-Suomi
Pyörä Nurmi
Timantti Nieminen
Topteam
Euroports
Wanhan Rauman Kellari
Raumaster
K3Oy
Lyttylän Liikenne
Ravintola Kapteenin Huone
Alfa Laval
Sata-Seri oy
Olvi
Lähitapiola
Rauman Tehopakkaus
RaumHair
Rauman Pihapojat
Rauman Lukko
Lääkärikeskus Minerva
Rauman Juku Oy
Velec Oy
Rauman Satama
Noname
Hotelli Vanha Rauma
Rauman Sammutin
Rauman kaupunki
Keula
Karhu
Satasairaala
RTK-palvelu
Cafe Sali
FresCo
Posiva
Gutz
Kuntomax
Jalonen Yhtiöt
Kongsberg
Mr Jones
Suomen Sairaalatukku
KollanPojat
Konttorimix Oy