Seuraava kotiottelu

16.08.2020

17:00
Fera
Lapuan_Virkia

kotiottelu

19.08.2020

17:30
Fera
Mynamaen_Vesa
Jannika Lillunen lyö

Fera näytti Lappeenrannassa kestävyyskuntonsa – ”Meitä ei haluta pudotuspeleissä vastaan”, Jannika Lillunen lupaa

Jaa sisältö:

Viime lauantaina Fera otti kauden toisen kolmen pisteen voittonsa vieraskentällä Lappeenrannassa. Selvälukuisesta avausjaksosta huolimatta peli oli tiukempi kuin mitä pöytäkirjasta voisi päätellä.

Loppulukemiin 0–2 (1–9, 1–2) Feran etenijäjokeri Jannika Lillunen oli sangen tyytyväinen, huomioon ottaen kovan ottelutahdin.

– Pelissämme näkyi hermostuneisuus, luultavasti väsymyskin. Pelasimme kuitenkin yhdeksään päivään viisi peliä ja bensa tuntui loppuvan – lyöntiratkaisut eivät olleet parhaita mahdollisia ja hieman siinä sumussa mentiin, Lillunen myöntää.

– Varsinkin toinen jakso oli taisteluvoitto meiltä. Kevään kova treenaaminen rakensi meille hyvän kunto- ja lajikestävyyspohjan, jonka ansiosta pystymme kyllä voittaviin suorituksiin otteluruuhkassakin.

Feralta ykköspalkinnon pokkasi itseoikeutetusti Eveliina Kesti, joka löi pallon läpi useammankin kerran Pesä Ysien ulkokentästä, mutta kunnaria ei Lappeenrannan kentällä Eve päässyt kiertämään. Kuusi tavallista kotiutusta oli kuitenkin aivan kelvollinen saldo sekin.

Onnistumisia tuli muutoinkin laajalta rintamalta: tehotilastojaan pääsivät kaunistelemaan mm. Miia Tervonen (1/2), Meea Lehtinen (0/3) sekä kakkospalkinnon ja Ruudun tähtipalkinnon pokannut Jasmin Andreasen (0/2).

Viime viikon kolmesta ottelusta Feran käteen jäi siis neljä sarjapistettä. Lillusen mielestä Feran peli on kokonaisuutena arvioituna hyvillä urilla tällä hetkellä, muutamista tappioista huolimatta.

– Koko otteluviikko oli meiltä nousujohteinen ja jo ennestään tiivis ryhmämme tiivistyi entisestään, joukkuehenki on tällä hetkellä hyvä. Jokainen saa olla kopissa oma itsensä, se on tärkeää, Lillunen kertoo.

– Sisäpeliin olemme saaneet jatkuvuutta ja oikeat pelaajat lyömään oikeisiin tilanteisiin. Kehityskäyrä osoittaa yhä vaan ylöspäin ja sitä myötä saamme pisteitä kairattua myös niiltä ”isoilta” joukkueilta.

Fera pelaa tällä viikolla ainoan ottelunsa sunnuntaina Hyvinkäällä. Tahko ei ole ehkä sarjan mestarisuosikkeja, mutta Lillunen myöntää suoraan, että vastus on kova.

– Hyvinkää on yllätyksellinen porukka. Ei mikään kovin nopea joukkue, mutta heillä on pysynyt runko pitkään jo yhdessä, se on ehdoton vahvuus.

Omilla vahvuuksilla pelaaminen on kaiken A ja O, mutta raumalaiset ovat tehneet kotityönsä vastustajan suhteen hyvin. Lillusella ja koko joukkueella on aika hyvä tuntuma siitä, mitä tuleman pitää.

– Meidänkin täytyy olla yllätyksellisiä ja hyökätä. Kun ulkopelissä saamme ykköskärjen ja lyöjäjokeri Pauliina Harisen kiinni, perusvarmaa sisäpeliä pelaamalla olemme vahvoilla.

Harinen onkin tällä hetkellä naisten Superpesiksen lyöjätilaston 2. sijalla heti Jyväskylän Ella Mäkelän takana. Hyvinkään avara kenttä antaa kuitenkin myös Feralle mahdollisuudet tuhoisille läpilyönneille, joita raumalaiset ovat kahdessa viimeisessä ottelussaan esittäneetkin.

Kuten viime perjantaina Raumalla vieraillut Seinäjoki, myös Hyvinkää on yksi Feran päävastustajista. Ja sen tietää myös Tahkon pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki, joka muutamia vuosia sitten nähtiin vielä Feran viuhkan varressa. Sunnuntaina Pihkalassa näkyykin paljon vanhoja tuttuja molemmin puolin, eikä tunteiden purkauksilta takuulla vältytä.

Se ei Lillusta haittaa. Feran kausi ei ehkä alkanut niin hyvin kuin piti, mutta kovat ottelut ja niukat tappiot ovat sisuunnuttaneet joukkueen aivan uuteen taisteluilmeeseen, joka myös Hyvinkäällä nähdään.

– Meillä on täysi luotto siihen, että runkosarjan päättyessä olemme niin vahvoilla, että meitä ei haluta pudotuspeleissä vastaan. Se vaatii onnistuneita suorituksia ja sitä, että noudatetaan yhteisesti sovittuja asioita. Motivaatiosta se ei jää kiinni, Lillunen lupaa.

Hyvinkää–Fera sunnuntaina 12.7. klo 17 – seuraa ottelua Ruutu+-palvelusta.

Artikkelin kansikuva: Elmeri Elo / ElonKuvaus

© Fera 2020

Friski
Euroports
Pyörä Nurmi
Hyvinvoinnin Walimo
RTK-palvelu
RaumHair
Tallbo Ravintolat
Rauman Pihapojat
Rauman Lukko
Topteam
Rauman Satama
Lääkärikeskus Minerva
Lyttylän Liikenne
Hotelli Vanha Rauma
Rauman kaupunki
Posiva
OP Länsi-Suomi
Timantti Nieminen
Noname
Jalonen Yhtiöt
Mr Jones
Suomen Sairaalatukku
Olvi
FresCo
Raumaster
Rauman Tehopakkaus
Wanhan Rauman Kellari
KollanPojat
Kuntomax
Kotipizza Wanha Rauma
Konttorimix Oy
Keula
TVO
Sata-Seri oy
Ravintola Kapteenin Huone
Kivikylän
Gutz
Karhu
Satasairaala
Alfa Laval
Lähitapiola