Seuraava kotiottelu

14.05.2021

18:00
Fera
Kirittaret_Jyvaskyla
Fanny Lahtinen pelikuva

Fanny Lahtinen kauden avausmatsiin vanhalle kotikentälleen jatkosopimus taskussaan – ”Siirtyminen Feraan oli hyvä ratkaisu”

Jaa sisältö:

Fera on tehnyt kauden 2020 aloituksen kynnyksellä jatkosopimuksen porilaislähtöisen nuoren huippupelaajan Fanny Lahtisen kanssa. 1+1-vuotisen sopimuksen turvin Lahtinen nähdään Feran paidassa varmuudella ainakin kesällä 2021.

– Tosi hyvät fiilikset jatkosopparista. Nytpä ei tarvitse miettiä, missä pelaan pari seuraavaa kesää, Lahtinen kommentoi.

– Joukkue on tosi kiva, valmennus hyvää ja treenit monipuolisia. Koin jo tänne tullessani, että siirtyminen Feraan on urani kannalta hyvä ratkaisu ja nyt se tunne on vahvistunut.

 

Myös Feran seurajohto on jatkosopimuksesta erittäin mielissään. Ja kuinka ollakkaan, sopimus syntyi sattumalta juuri ennen kauden Pori–Fera-avauskamppailua – onhan Pesäkarhut Lahtisen kasvattiseura!

Lahtinen pääseekin nyt ensimmäistä kertaa edustamaan Feraa Porin pesäpallostadionilla.

– Vielä ei ainakaan jännitä Porissa pelaaminen, mutta minusta tuntuu, että se jännitys tulee kyllä jossain vaiheessa, vaikka ajattelisin mitä, Lahtinen myönsi.

 

Kausi 2020 päästään starttaamaan perjantaina poikkeuksellisen pitkän kevättreenijakson päätteeksi. Feran kokoonpanoon on tullut joitain muutoksia viime kesästä: Lahtisen lisäksi uusina niminä joukkueisiin ovat tulleet Julia Ruoho (aiempi seura: Pesäkarhut), Jannika Lillunen (Pesä-Ysit), Ilona Hakoniemi (Jyske) sekä Jenna Kallio (LaVettaret), joista viimeksi mainittu toipuu vielä loukkaantumisesta.

Omista junioreista täksi kaudeksi edustusjoukkueen rinkiin on nostettu Aino Tanhua sekä Lotta Lindroos. Lisäksi Feran paidassa nähdään tänä kesänä vanhat tutut Jasmin Andreasen, Eveliina Kesti, Karoliina Koski, Meea Lehtinen, Vilma Mäkelä, Niina Nukarinen, Venla Tanhua, Miia Tervonen sekä Tinja Töyrylä.

 

Joukkueen keski-ikä on verrattain yhä sangen nuori, mutta viime kauteen verrattuna nopeutta on tullut kokoonpanoon aavistuksen verran lisää. Etenemisvastuu jakautuu pääasiassa Tervosen, Aino Tanhuan, Lillusen ja Lindroosin kesken. Kotiutus- ja vaihtajaosasto on yhä väkivahva: Kesti, Töyrylä, Lehtinen ja Mäkelä pitävät muiden muassa huolen sisäpelin rullaamisesta.

Ulkopelin kapellimestarina jatkaa yhä lukkari Venla Tanhua ja takakentän pelotteena toimii ehkä koko Superpesiksen kovin kopparikaksikko Töyrylä–Tervonen. Polttolinjaa tukkii Mäkelä–Lehtinen–Andreasen–Koski-kvartetti, kuten viime vuonnakin. Kapteenin nauha on siirtynyt tälle kaudelle Tervoselta Karoliina Koskelle.

 

Pesäkarhujen kokoonpanossa ei ole tapahtunut suuria muutoksia viime vuoteen verrattuna. Tuulennopean Milla Lindströmin lopettamispäätös teki porilaisten etenemisvoimaan valtavan loven, mutta joukkue on silti yhä täynnä taitoa ja kokemusta: Henna Juka, Emilia Itävalo, Emilia Linna, Susanna Puisto, Kaisa-Maija Rosvall…

Porilaislähtöisten nuorten pelaajien lisääntynyt määrä Ferassa kuitenkin kielii siitä, että Raumalla panostetaan jatkuvuuteen, Porissa pysyvyyteen. Perjantaina Porissa kokenut kotijoukkue kohtaa nuoren ja nälkäisen raumalaisseuran, joka ei turhia kumartele vastustajan nimilistoille.

Kummalla onkaan enemmän hävittävää?

 

Pori–Fera-ottelua voit seurata Ruutu+-palvelusta tai Yle Puheelta klo 18 alkaen.

 

Kansikuva: Elmeri Elo

© Fera 2021

Lääkärikeskus Minerva
Rauman Sammutin
OP Länsi-Suomi
TVO
Kuntomax
Topteam
Euroports
Lyttylän Liikenne
Hotelli Vanha Rauma
Suomen Sairaalatukku
RaumHair
Satasairaala
Keula
RTK-palvelu
Wanhan Rauman Kellari
K3Oy
Mr Jones
Rauman Pihapojat
Pyörä Nurmi
Sata-Seri oy
Timantti Nieminen
Rauman Juku Oy
Alfa Laval
Lähitapiola
Jalonen Yhtiöt
Rauman Satama
Karhu
Rauman kaupunki
Raumaster
Rauman Tehopakkaus
Noname
Gutz
Posiva
Velec Oy
Cafe Sali
Rauman Lukko
KollanPojat
Ravintola Kapteenin Huone
Kivikylän
Kongsberg
Olvi
Konttorimix Oy
FresCo