Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

27.10.2020

Erno Tuomainen Feran uusi pelinjohtaja!

Jaa sisältö:

Valmentajana SiiPen naiset peräkkäisinä vuosina Suomensarjasta Ykköspesiksen kautta Superpesikseen kauden 2019 päätteeksi nostanut Erno Tuomainen, 31, siirtyy Siilinjärveltä Feran pelinjohtajaksi 2+1-vuotisella sopimuksella. Tuomainen aloittaa myös seuran valmennuspäällikkönä 1.1.2021 alkaen.

Tuomaisen sopimus kattaa varmuudella kaudet 2021 ja 2022, lisäksi seuralla on optio kaudesta 2023. Pitkällä sopimuksella Fera haluaa rakentaa uuden strategian mukaista jatkuvuutta. Tuomainen aloittaa vuodenvaihteessa myös seuran valmennuspäällikkönä ja hänen keskeisimpiä tehtäviään onkin pelaajien pidempiaikainen kehitystyö. Samaa enteilee Feran pelaajasopimustilanne, kun jokaisella sopimuspelaajalla on kauden 2021 lisäksi sopimuksessaan vähintään optio kaudesta 2022.

– Omat ajatukseni kohtasivat seuran seuran kanssa ja kipinä syttyi nopeasti, Tuomainen kertaa neuvotteluiden kulkua.

Fera halusi superpesisjoukkueelle päätoimisen pelinjohtajan, jolla on mahdollisuus osallistua pelaajien päivittäiseen arkeen. Tuomainen näkee pelaajien yksilöllisen valmentamisen ja kehittämisen tärkeänä osana joukkueen menestystä.

– Kun jokaista pelaajaa kehittää omassa roolissaan, on sen pakko näkyä myös joukkueen kehityksenä, Tuomainen toteaa.

Fera haluaa uuden strategian mukaan tulevaisuudessa vakiinnuttaa paikkansa Superpesiksen mitalipeleissä. Yksi tärkeä askel kohti tavoitetta oli täysipäiväisen pelinjohtajan ja valmennuspäällikön palkkaaminen. Tuomainen on toiminut aiemmin vastaavanlaisessa roolissa myös Siilinjärvellä.

– Feran juniorijoukkueet ovat tottuneet viime vuosina menestymään ja junioriputkesta onkin tulossa lupaavia pelaajia. Feran uusi strategia pyrkii valmennuspäällikön johdolla tuottamaan näistä junioreista tulevaisuuden superpesispelaajia, sekä kehittämään jo valmiista superpesistason pelaajista sarjan tähtipelaajia, sanoo Feran pelaajahankinnoista ensimmäistä kauttaan vastaava Seppo Lindroos.

– Ferassa juniorityö on ollut jo pitkään vahvaa. Nyt lähdetään ottamaan seuraavaa askelta, jolla kehitetään junioreista superpesisjoukkueen runkopelaajia, Tuomainen pohtii.

Tuomainen tulee Raumalla itselleen lähes tuntemattomaan ympäristöön. Uudella kotikentällään hän ei ole liiemmin vieraillut, kun menneellä kaudella ei sarjajärjestelmän takia pelireissua Otanlahden pesäpallostadionille tullut. Toisaalta syntyperäinen savolainen omaa pienen pienet raumalaiset sukujuuret, kun Tuomaisen mummo on aikanaan asunut Raumalla.

 

Sopimustilanne 3.10.2020:

Jasmin Andreasen, 2021 (2022)
Jenna Kallio, 2021 (2022)
Fanny Lahtinen, 2021 (2022)
Jannika Lillunen, 2021 (2022)
Julia Ruoho, 2022 (2024)
Aino Tanhua, 2021 (2022)

Erno Tuomainen, 2022 (2023)

© Fera 2020

Hyvinvoinnin Walimo
Rauman Lukko
Alfa Laval
RaumHair
Satasairaala
Friski
Topteam
Rauman Satama
Mr Jones
KollanPojat
Jalonen Yhtiöt
Rauman kaupunki
FresCo
Rauman Tehopakkaus
RTK-palvelu
Noname
Ravintola Kapteenin Huone
Rauman Pihapojat
Konttorimix Oy
Karhu
Wanhan Rauman Kellari
Keula
Posiva
Lääkärikeskus Minerva
Olvi
Pyörä Nurmi
Kivikylän
Timantti Nieminen
Lyttylän Liikenne
Hotelli Vanha Rauma
Gutz
Sata-Seri oy
Raumaster
Suomen Sairaalatukku
TVO
Euroports
Kotipizza Wanha Rauma
OP Länsi-Suomi
Kuntomax
Rauman Sammutin
Lähitapiola