Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

27.10.2020

D-tyttöjen lopputurnaus järjestetään tänä viikonloppuna Otanlahdessa – mukana ikäluokkansa 8 parasta joukkuetta

Jaa sisältö:

D-tyttöjen pesäpallokausi huipentuu Raumalla 19.–20. syyskuuta valtakunnallisen lopputurnauksen muodossa. Vaikka kyseessä on kauden korkein Pesäpalloliiton alainen ikäluokkaturnaus, virallista suomenmestaruusstatusta turnauksella ei ole. D-junioreiden epäviralliset SM-mitalit jaetaan seuraavan kerran kesän 2021 Suurleirillä, joka niin ikään järjestetään Raumalla.

– On mahtavaa, kun Fera sai järjestettäväkseen lopputurnauksen nyt, kun leiri jouduttiin siirtämään ensi vuoteen. Turnauksen joukkueet ovat kuitenkin ikäluokkansa parhaita ja täynnä tulevaisuuden tähtipelaajia, Feran junioripäällikkö Miia Tervonen muistuttaa.

Tervosella pitääkin kiirettä seuran toimistolla päivää ennen turnauksen alkua: kahdeksan joukkueen, 10 ottelun ja lukuisten tuomareiden ja toimitsijoiden turnauskokonaisuus vaatii suunnittelua – varsinkin tartuntaherkkänä poikkeusaikana. Joukkueille ei terveyssyistä järjestetäkään keskitettyä majoitusta tai ruokailuja. Kentille varataan riittävästi käsidesiä ja joukkueita kehotetaan pitämään huolta, että pelaajien henkilökohtaiset pelivälineet (räpylät, juomapullot, lyöntihanskat yms.) eivät pääse sekoittumaan keskenään omien tai vastustajajoukkueen pelaajien kanssa.

Ottelut pelataan kahdella kentällä rinnakkain, Topteam-Areenalla sekä sen viereisellä hiekkatekonurmella. Kaikki joukkueet pelaavat turnauksessa viisi ottelua: kolme lauantaina ja kaksi sunnuntaina. Peliaika on kaikissa otteluissa 4 vuoroparia ja turhia tasoittavia sisävuoroja ei pelata.

Viikonlopun ottelutahti on tiivis: pelit on aikataulutettu alkamaan 1,5 tunnin välein. Turnauksen etenemistä voi seurata Pesistulospalvelusta. Lisäksi Fera striimaa kaikki kenttä 1:n, eli Topteam-Areenan ottelut suorana nettiin.

– Liitolle kiitos siitä, että sieltä päästä on tullut aikataulut ja ohjeistuksia, mitä pitää ottaa huomioon, Tervonen sanoo.

Lopputurnaukseen tiensä selvittivät Pesäpalloliiton Eteläiseltä alueelta Roihu (Helsinki) ja Manse PP (Tampere), Savo-Karjalan alueelta Sotkamon Jymy, Pohjoisen alueelta Kempeleen Kiri ja Oulun Lippo sekä Läntiseltä alueelta Fera, Porin Pesäkarhut ja Lapuan Virkiä.

Feraa edustava D1-joukkue (kansikuvassa) lunasti lopputurnauspaikkansa sijoittumalla toiseksi Läntisen alueen lopputurnauksessa 13.9. Lapualla järjestetyn turnauksen voitti Pesäkarhut, joten viikonloppuna saattaa olla luvassa kovatasoinen revanssiottelu kahden satakuntalaisjoukkueen välillä…

Turnauksen ensimmäiset ottelut alkavat lauantaina 19.9. kello 9.30. Turnauksen otteluohjelman ja tulospalvelun löydät täältä.

© Fera 2020

Noname
Sata-Seri oy
KollanPojat
Timantti Nieminen
Rauman Sammutin
Rauman kaupunki
Kuntomax
Ravintola Kapteenin Huone
FresCo
Posiva
Keula
Konttorimix Oy
Alfa Laval
Rauman Tehopakkaus
Gutz
RTK-palvelu
Pyörä Nurmi
Lyttylän Liikenne
Hyvinvoinnin Walimo
Rauman Lukko
RaumHair
Rauman Satama
Wanhan Rauman Kellari
OP Länsi-Suomi
Topteam
Raumaster
Karhu
Mr Jones
Rauman Pihapojat
Olvi
Jalonen Yhtiöt
Kivikylän
Euroports
Lähitapiola
Suomen Sairaalatukku
Friski
TVO
Lääkärikeskus Minerva
Kotipizza Wanha Rauma
Satasairaala
Hotelli Vanha Rauma