Ei tulevia otteluita.

Otteluohjelma »

22.9.2020
Karoliina Koski lyö

Ailahteleva Tampere saapuu korkkaamaan keskiviikkona Feran kolmen pelin härkäviikon

Jaa sisältö:

Sunnuntaina Fera kävi hakemassa Mynämäeltä kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton. 2–0-päättyneen ottelun (1–3, 1–12) juhlintaa varjosti se tosiasia, että emäntäjoukkueen lukkari Mari-Ann Lehtinen antoi Feralle peräti kuusi juoksua vapaataipaleella.

Raumalaisten peli avautui toisella jaksolla ja kunnarin pääsivät kiertämään sekä Fanny Lahtinen että Jannika Lillunenkin. Onnistumiset sisäpelissä antavat hyvää kaikupohjaa kahden kotiottelun viikolle: kovan pelirutistuksen kruunaa lauantain Lappeenranta–Fera-ottelu.

– Erikoinen tilanne ja vähän valitettavakin. Ei tällaista soisi kenellekään, Feran pelinjohtaja Arto Felin kommentoi Mynämäen lukkaritilannetta paikallislehti Länsi-Suomelle sunnuntain pelin jälkeen.

Jaksotauon jälkeen Fera loi nahkansa ja otti pelin omiin käsiinsä. Feran etenijät loistivat sunnuntain pelissä, siitä osoituksena ykköskärki Jasmin Andreasenin palkitseminen vierasjoukkueen parhaana pelaajana. Lillunen pokkasi kakkospalkinnon.

– Tänään tuli molemmille etenijäjokereille onnistumisia ja saimme kentälle suunniteltuja tilanteita. Kun nopsajalat ovat pesillä, niin se auttaa pelin viemistä, Felin totesi Länsi-Suomelle.

Feran kausi alkoi kahdella ottelulla sekä Poria että Mynämäkeä vastaan. Näistä matseista raumalaisten haaviin on tarttunut viisi sarjapistettä, mikä oikeuttaa kuudenteen sijaan runkosarjassa.

Paikallisvastustajat ovat siis tulleet Feralle tutuksi, mutta keskiviikkona edessä on uusi haaste: sarjan kärkikastiin jo muutaman kauden ajan kuulunut Manse PP. Helposti ei tamperelaistenkaan kausi ole kuitenkaan alkanut, sillä kahden Tampere–Hyvinkää-ottelun jaksot (ja pisteet) ovat menneet tasan 3–3. Manse PP kaatoi sen sijaan Lappeenrannan kotikentällään viime perjantaina murskaluvuin 2–0 (11–2, 11–1).

Joukkueet starttaavat siis keskiviikon Fera–Tampere-otteluun sarjataulukon perättäisiltä sijoilta. Vedonlyöntikertoimien perusteella vierasjoukkue on matsin ennakkosuosikki, mutta erikoiseksi asetelman tekee se, että juuri Hyvinkää, yksi Feran päävastustajista, on onnistunut jo kertaalleen kaatamaan tamperelaiset tänä keväänä. Taitoa Manse PP:n riveistä kyllä löytyy, mutta löytyykö tasaisuutta?

Rehellisyyden nimissä Ferankin pelissä on näkynyt hermostuneisuutta ja epätasaisuutta kauden ensimmäisissä koitoksissa, mutta sunnuntaina Mynämäellä nähtiin, että kunhan perusasiat saadaan kentällä kuntoon niin sisällä kuin ulkonakin, lopputulos on Feran kannalta positiivinen.

Keskiviikon ottelu on paitsi ensimmäinen ei-paikallispeli tällä kaudella, on se myös tärkeä lähtöpiste kolmen matsin otteluviikolle. Voitto Tampereesta kotikentällä tietäisi helpompia asetelmia perjantain matsiin Seinäjokea vastaan, joka on niin ikään yksi Feran päävastustajista.

Panokset ovat siis keskiviikkona isommat, miltä päällepäin vaikuttaisi. Siksi suosittelemme tulemaan paikan päälle Topteam-Areenalle seuraamaan huippujännittävää kamppailua, jota isännöi LähiTapiola.

Fera–Tampere-ottelu 1.7. alkaa kello 18 (portit klo 17). Ottelulipun voit ostaa etukäteen osoitteesta fera.fi/kauppa.

Kuva: Elmeri Elo / ElonKuvaus

© Fera 2020

Rauman Lukko
Jalonen Yhtiöt
Olvi
Hotelli Vanha Rauma
Timantti Nieminen
Hyvinvoinnin Walimo
Gutz
Friski
OP Länsi-Suomi
Rauman Pihapojat
Mr Jones
Lääkärikeskus Minerva
FresCo
Konttorimix Oy
Wanhan Rauman Kellari
Sata-Seri oy
Euroports
Tallbo Ravintolat
Rauman Tehopakkaus
Ravintola Kapteenin Huone
Rauman kaupunki
Rauman Satama
Alfa Laval
Raumaster
Keula
TVO
Lähitapiola
RaumHair
Topteam
Lyttylän Liikenne
Pyörä Nurmi
Posiva
RTK-palvelu
KollanPojat
Karhu
Noname
Kuntomax
Suomen Sairaalatukku
Kivikylän
Satasairaala
Kotipizza Wanha Rauma