Arto Felin Superin valmennusryhmään

22.12.2017

Arto Felin Feran naisten Superpesijoukkueen pelinjohtajana 2007
Arto Felin Feran naisten Superpesijoukkueen pelinjohtajana 2007

Arto Felin liittyy Feran Superpesisjoukkueen valmennusryhmään yksivuotisella sopimuksella.

Felin on Kinnarin Pesiksen kasvatti, mutta raumalaistui jo vuonna 2004. Hän toimi Ferassa eri valmennus- ja johtotehtävissä vuosien ajan, viimeksi vuonna 2011 Superpesisjoukkueen viuhkassa. Tulevalla kaudella Felinin rooli tulee olemaan Superpesisjoukkueen valmennustiimissä yhdessä Tuomo Pekkalan ja Petri Kulmalan kanssa.

- Haluamme isomman valmennustiimin, kuin viime kaudella. Näin saamme pelaajille yksilöllisempää valmennusta. Mielestäni isompi valmennustiimi on nykyaikaa, taustoittaa Tuomo Pekkala.

- Kiva päästä taas sorvin ääreen tuttuun ympäristöön. Tume (Tuomo Pekkala) koki tarvitsevansa apuja ja minun oli helppo lähteä mukaan, onhan meillä yhteistä historiaa jo 90-luvun alusta kun pelasimme Tuomon kanssa samassa joukkueessa, kertoo Arto Felin.

Edellisellä kaudella Felinin on saattanut nähdä Eurajoen Veikkojen miesten joukkueen pelinjohtajana sekä Topteam-Areenan lehtereillä seuraamassa naispesistä.

- Olen erittäin tyytyväinen siihen, että Arto liittyy valmennustiimiimme. Hänen kauttaan saamme valmennusrinkiä isommaksi ja pelaajille kovempia sekä parempia harjoituksia. Artolla on vuosien kokemus ja rutkasti näkemystä naispesäpalloilusta, Pekkala jatkaa

- Pyrin sen avun antamaan jota haluttiin, toivottavasti minusta on hyötyä niin joukkueelle kuin pelaajille. Roolini on erilainen kuin ennen, kun saadaan tammikuun alussa hommat käyntiin, en epäile ettei ne hoituisi. Pitää vain löytää oma lokero joukkueesta, Felin pohtii.

Felin siirtyi valmennustehtävistä syrjään 2011 kauden jälkeen, keskittyäkseen siviilielämäänsä. Paluun viukan varteen hän teki viime kaudella. Pesäpallo pysyi kuitenkin mukana kokoajan, eikä kiinnostus pesikseen missään vaiheessa hävinnyt. Koostuuhan Felinin ystäväpiiri paljolti pesiksen kautta syntyneistä kaveruussuhteista.

- Kiinnostus pesikseen on pysynyt yllä kokoajan, kun minulla on paljon kavereita lajin parissa. On sitä tullut muutamia autettuakin pesishommissa. Olen mielestäni hyvin perillä viimeaikojen tapahtumista pesiksen saralla.

- Viime kauden visiitti Eurajoen miesten joukkueeseen oli erilainen kokemus. Minulla on nyt toisenlainen mahdollisuus olla mukana kuin 2011, niin elämäntilanteen kuin roolinkin kautta, päättää Felin.