Vahvistuksia kokoonpanoon ja valmennukseen - Lehtinen ja Kulmala Feraan yksivuotisilla sopimuksilla

22.11.2017 klo 15:30

Lehtinen nähtiin raumalaisväreissä viimeksi kaudella 2015. Pikkukuvassa Petri Kulmala.
Lehtinen nähtiin raumalaisväreissä viimeksi kaudella 2015. Pikkukuvassa Petri Kulmala.

Viime syksynä Pesäkarhujen riveissä SM-hopeaa saavuttanut Meea Lehtinen palaa Raumalle kahden Porissa vietetyn kauden jälkeen. Tuomo Pekkalan aisapariksi kiinnitettiin puolestaan Petri Kulmala.

Porilaislähtöinen Meea Lehtinen nähtiin edellisen kerran raumalaisväreissä kaudella 2015, joka päättyi Lukon pronssijuhliin. Niin polttolinjassa kuin etukentälläkin viihtyvä Lehtinen on tärkeä vahvistus etenkin Feran ulkopeliin, mutta mailan varressakin onnistumisprosentti on hyvällä tasolla. Lehtisen liityttyä joukkueen vahvuuteen Feran pelaajasopimusten määrä nousi 14:ään. 

Ihan välittömästi Lehtinen ei kuitenkaan Feran täkyyn tarttunut.

- Sähköpostin vaihtelua käytiin kyllä puolin ja toisin, mutta pääsimme lopulta yhteisymmärrykseen. Mukava tulla takaisin Raumalle pelaamaan, hän toteaa.

Vaikka seura ja kaupunki olivat naiselle entuudestaan tuttuja, ei montaa tuttua naamaa ensi kauden joukkueessa ole.

- Miia (Tervonen), Karoliina (Koski), Kati (Tanhua) ja Tilda (Tuomi) ovat entuudestaan minulle tuttuja, muut ovat uusia kasvoja minulle, Lehtinen sanoo.

- On toisaalta mukavaa aloittaa muihin tutustuminen ja joukkueenhengen luominen puhtaalta pöydältä.

”Messin” pääasiallinen rooli sisäpelissä on vaihtaja. Lehtinen debytoi naisten Superpesiksessä vuonna 2010 ja kaiken kaikkiaan pääsarjatason otteluita 25-vuotiaalle liikuntaneuvojalle ja hierojalle on kertynyt halli-SM-pelit mukaanlukien 192 kappaletta. Nuori ja perusvarma pelaaja tuo joukkueeseen paljon lisää kaivattua urheilullisuutta.

Joukkueen kokeineimpiin Superpesispelaajiin kuuluva Lehtinen aikoo alusta alkaen toimia esimerkkinä nuoremmille pelikavereilleen ja ottaa vastuuta niin sisä- kuin ulkopelissäkin. 

Koska Lehtinen raapusti nimensä sopimuspaperiin vasta eilen tiistaina, ei hän ole vielä ottanut osaa joukkueen yhteisiin treeneihin. Odotuksia kuitenkin hänellä jo on ensi kauden kotiotteluita ajatellen.

- Toiveena on tietenkin saada katsomot täyteen. Mitä parempi tunnelma yleisössä, sitä parempi fiilis on myös kentällä.

 

Feran kakkospelinjohtajana nähdään ensi kaudella Petri Kulmala, joka on aikaisemmin toiminut viuhkan varressa Turku-Pesiksessä. Kaarinassa asuva Kulmalan työparina toimii viime kauden tapaan Feran pääasiallinen pelinjohtaja Tuomo Pekkala.