Ennakko: Lukko - Lapua 13.8.

12.8.2017 klo 11:49

Tunnelmia Lukko–Virkiä-ottelusta 14.6. (© Katri Maajärvi)
Tunnelmia Lukko–Virkiä-ottelusta 14.6. (© Katri Maajärvi)

Runkosarja huipentuu sunnuntain kotipeliin Lapuan Virkiää vastaan. Kummankaan joukkue runkosarjasijoitus ei enää voi muuttua, mutta molempien pudotuspelikuntoa takuulla mitataan jo tänä viikonloppuna.

Kauden keskinäiset kohtaamiset:

28.6. Lapua - Lukko 2-0
14.6. Lukko - Lapua 0-1


Joukkueiden viimeisimmät pelit (voittajat tummennettuna):

Lukko:

10.8. Oulu - Lukko 2-0
8.8. Lukko - Kempele 1-0
3.8. Pori - Lukko 1-0
 

Lapua:

10.8. Lapua - Pori 1-0
8.8. Jyväskylä - Lapua 2-0
6.8. Lapua - Tampere 1-2

 

Joukkueiden asetelmat:

Lukon osalta runkosarjan sijoitus ei tule viitospaikasta muuttumaan, kävi ylemmän jatkosarjan päätösottelussa kuinka tahansa. Raumalaiset saavat siis sunnuntaina pelata suht paineettomasti kotiyleisönsä edessä ja tehdä viimeisiä teknisiä ja taktisia hienosäätöjä ennen pitkän pudotuspelirupeaman alkamista. 

Lapua on jo vuosien ajan ollut naisten Superpesiksen vahvimpia mestarisuosikkeja. Nimekkäästä pelaajamateriaalistaan huolimatta runkosarjan kakkoseksi sijoittunut Virkiä ei ole onnistunut tällä kaudella yhtä tasavahvoihin suorituksiin kuin edelliskesinä ja se on näkynyt yllätystappioina ja poikkeuksellisen tiukkoina matseina. 

Lukon etukentän valtiatar Kaisa-Maija Rosvall toteaakin, että muut joukkueet ovat hiljalleen saamassa Lapuan pelitavasta kunnolla kiinni. 

- Lapua ei ole ehkä ihan niin vaarallinen, mitä se aiemmin oli. Virkiän peliä on paljon analysoitu ja sitä kautta saatu puntteja tasoittumaan. Ei se Lapuan menestysjunakaan loputtomiin puksuta, ”Kaisis” pohtii. 

 

Kokoonpanot:

Kotijoukkueen kokoonpanokikkailut jatkuivat torstaina Oulussa, kun voitokkaassa ottelussa kärkenä kiisi paremmin vaihtajana tunnettu Eeva Mäki-Maukola. Inka Pietilä palasi jokeripaidasta yhdeksikköön ja Janika Lipsula sai uuden komennuksen edustusjoukkueen rinkiin. 

Suuria kokoonpanospekulaatioita ei siis ilmoille uskalla heittää, mutta mielenkiintoista on, palaako Oulun reissulta poisjäänyt Laura Jokinen takaisin pelaavaan kokoonpanoon.

Lapua jatkanee samalla pelaajarungolla, millä he kaatoivat Porin tänä torstaina. Ainoastaan numerot hihassa saattavat vaihdella.

 

Seuraa heitä:

Lukon kopparipari Venla Olli ja Niina Jokinen saavat takuulla paljon töitä sunnuntaina, kun lyöjätilaston kiistaton ykkönen Janette Lepistö päästetään vauhtiin. Lyöntipuolella kaivataan kovasti onnistumisia raumalaisittain ja silloin pelaajavalinnat korostuvat – löytääkö lyöjäjokerin kotiutuslyönnit tilaa Virkiän ulkokentästä?
 

Muuta:

Ottelu alkaa Topteam-Areenalla kello 17, portit stadionille avautuvat tuttuun tapaan tuntia ennen alkuvihellystä. Tule kannustamaan Lukko voittoon kauden 2017 viimeisessä runkosarjaottelussa!