Ennakko: Lukko - Kempele 8.8.


7.8.2017 klo 13:32

Tunnelmia Lukko–Kempele-ottelusta 14.5. (© Katri Maajärvi)
Tunnelmia Lukko–Kempele-ottelusta 14.5. (© Katri Maajärvi)

Lukko jahtaa yhä ensimmäistä voittoaan ylemmässä jatkosarjassa. Helpolla Kempeleen Kiri ei kuitenkaan tule antautumaan tiistaina Topteam-Areenalla.

Kauden keskinäiset kohtaamiset:

14.5. Lukko - Kempele 2-1
17.6. Kempele - Lukko
 

Joukkueiden viimeisimmät pelit (voittajat tummennettuna):

Lukko:

3.8. Pori - Lukko 1-0
1.8. Lukko - Jyväskylä 0-2
30.7. Tampere - Lukko 2-0
 

Kempele:

6.8. Kempele - Pori 1-2
3.8. Jyväskylä - Kempele 1-2
1.8. Kempele - Tampere 0-2
 

Joukkueiden asetelmat:

Parempia asemia pudotuspeleissä Lukko ei ole vielä kyennyt otteillaan varmistamaan, vaan toistaiseksi ylemmän jatkosarjan pistesaldo näyttää pyöreää nollaa. Viimeisessä kolmessa ottelussaan Lukko on onnistunut saattelemaan etenijän kolmoselta kotiin juoksun arvoisesti vain yhteensä 11 kertaa, joten kotiutusten onnistuminen tulee olemaan iso tekijä myös tiistaina – koko tähänastisen kauden tapaan. 

Paniikkinappulaa ei kuitenkaan ole syytä vielä painaa, mutta lääkkeitä lyöntipelin avaamiseen olisi syytä löytää ennen pudotuspelien alkamista. Varsinkin, kun Kempele on aloittanut omat jatkosarjan pelinsä sensaatiomaisesti. Ensimmäisellä kierroksella vahva mestarisuosikki Lapua kaatui kotikentällään puhtaasti jaksovoitoin 2-0 ja seuraavalla viikolla pohjoispohjalaiset hakivat voiton myös Jyväskylästä. 

Tällä hetkellä Lukko ja Kempele ovat sarjataulukossa tasapisteissä, joten tiistain kohtaamisen lopputulos voi hyvinkin ratkaista, kumpi kohtaa puolivälierissä Porin ja kumpi Jyväskylän tai Lapuan. Panokset ovat siis kovat.
 

Seuraa heitä:

Lukon kokoonpano on elänyt viime aikoina paljonkin: edellisessä pelissä Pesäkarhuja vastaan ulkokenttävastuuta saivat seuran omat kasvatit Kati Tanhua ja Tinja Töyrylä. Ykköspesiksestä edustusjoukkueen rinkiin nostettu Janika Lipsulalla on vyöllään tällä kaudella jo kaksi Superpesisottelua, mutta nähtäväksi jää, vieläkö pelinjohtokaksikolla riittää luottoa naiseen. Tiukoissa tilanteissa katseet kääntyvät kokeneemman pelaajakaartin suuntaan, joten eritoten kapteeni Enni Kylä-Kausen johtamiskyvyt punnitaan näissä karkeloissa. 

Vankkaa kokemusta tiukista otteluista löytyy myös vastustajan riveistä. Pori–Kempele-pelin ykköspalkittu Sarita Heikkinen teki mailan varressa 100% tehot ja löi kaksi juoksua joukkueelleen. Kirin etukentällä Essi Kylli tulee haastamaan Lukon vaihtolyöjät toden teolla, joten raumalaisten näpyjen tulee olla tarkasti ruudussa.


Muuta:

Ottelua isännöi Lääkärikeskus Minerva. Pääsylippu otteluun maksaa 12€ (2€ alennus S-etukortilla tai Länsi-Suomen kanta-asiakaskortilla). Alle 12-vuotiaat pääsevät veloituksetta sisään!