Pelinjohtajan välitilinpäätös – avoin kirje Rauman pesäpalloyhteisölle

13.7.2017 klo 09:36


Arvoisa raumalainen pesäpalloväki, 
 

Näin runkosarjan päätöksen kynnyksellä haluan lähestyä teitä avoimen kirjeen muodossa ja kiittää antamastanne tuesta. 

Kun talvella otin Lukon pelinjohtajan tehtävän vastaan, en ainoastaan hypännyt tuntemattomaan joukkueeseen kesken harjoituskauden, vaan astuin samalla ensimmäistä kertaa naisjoukkueen peräsimeen. Vuosien saatossa monet joukkueet ja ikäluokat ovat tulleet tutuksi, mutta aikuisten naisten pelinjohtajaksi ryhtyminen oli itselleni aivan uusi aluevalloitus.

 

Ovet ovat kuulema käyneet edustusjoukkueen pelinjohtajan tontilla tiuhaan viime aikoina, mutta itse en tullut uuteen toimeeni murehtimaan menneitä. Päinvastoin, katse on ollut alusta saakka tiukasti edessäpäin. Tiiviin talviharjoittelukauden aikana ansaitsin kakkosmieheni Tommi Nevalan, joka myös tuli pikakomennuksella Raumalle vuodenvaihteessa, kanssa joukkueen luottamuksen. Keskustelemme avoimesti pelaajien kanssa alati treeneissä, palavereissa ja peleissä ja sen tyylin olemme koko porukalla todenneet toimivaksi. Kiitos pelaajille ammattimaisesta asenteesta ja sekä siitä, miten he ovat meidät vastaan ottaneet.

Meillä on kasassa taitava ja kunnianhimoinen joukkue. Lukko koostuu sopivissa määrin omista junioreista ja kokeneista pelaajista, jotka tuovat varmuutta ja esimerkillisyyttä kentälle. Kiitos laadukkaan juniorituotannon, voimme olla varmoja siitä, että omavaraisuusaste Lukossa säilyy tulevaisuudessakin korkeana. Pelaajapolku Superpesikseen on maamme mittapuulla käytännössä täydellinen, sillä Fera on edustettuna jokaisella naisten sarjatasolla. Lisäksi B- ja C-junnujoukkueet nuorempia ikäluokkia pois sulkematta tarjoavat jokaiselle juniorille sopivan tasoisia pelejä. Jos siis haluaa menestyä pesäpalloilijana, se on ainoastaan itsestään kiinni. Kovalla työllä ja treenauksella tie edustusjoukkueen treenirinkiin on kaikkien saavutettavissa.

 

Seuran taustaorganisaatio on poikkeuksellisen ammattimainen. Urani aikana olen toiminut kymmenissä seuroissa, mutta vasta täällä Raumalla olen pelinjohtajana saanut keskittyä juuri omaan ydintehtävääni ilman muita harteilleni sälytettyjä vastuualueita, jotka haittaavat pelinjohtotehtäviin keskittymistä. Seurajohdon kanssa kommunikaatio sujuu mallikkaasti ja pelillisissä tehtävissä olen saanut täydellisen työrauhan. Iso hatunnosto siitä Feran suuntaan!

 

Pesäpallon suosio on valitettavasti hiipunut viime vuosina Suomessa. Tästä ei tosin ole merkkiäkään Topteam-Areenalla kotipeleissämme, joissa on ollut tälläkin kaudella useammankin kerran yli 1000 katsojaa. Lukon kotiotteluiden keskimääräiset katsojalukemat ovatkin naisten Superpesiksen kärkipäätä. Otanlahdessa vallitsee peleissämme loistava tunnelma ja se sytyttää koko joukkueen parempiin suorituksiin päivästä toiseen. Erityisesti mieltäni lämmitti taannoisen Manse PP -ottelun tunnelma, kun koko stadionin äänekäs ja kannustava yleisö tuntui elävän ja hengittävän Lukon mukana pelin hengessä. 

Erityiskiitoksen olette ansainneet siis te, ketkä kannustatte meitä kotikentällämme parempiin suorituksiin heikkoinakin hetkinä. Kun me pelaamme hyvin, yleisö viihtyy. Kun yleisö kannustaa ja tsemppaa, pelikin kulkee paremmin. Vierasjoukkueen saapuessa Topteam-Areenalle vastassa ei ole pelkästään Lukko tai ”sikakatsomon” huutelijat, vaan Me kaikki yhdessä, pelaajat, katsojat, kuuluttajat ja valmentajat. Tunteiden näyttäminen kuuluu olennaisesti pesäpalloon ja siksi esitänkin teille katsojille iästä ja sukupuolesta riippumatta kainon pyynnön: lisää ääntä lehtereille! 

 

Lopuksi tahtoisin sydämeni pohjasta kiittää perhettäni ja rakasta vaimoani, joka mahdollisti minulle Lukon pelinjohtajaksi ryhtymisen. Veri veti pelikentille pienen tauon jälkeen ja perheeni tuella pystyin tarttumaan taas viuhkaan hyvillä mielin. Heinäkuun alussa tarjotusta jatkosopimuksesta olen innoissani, sillä saan olla ensi kaudella joukkueen mukana sen rakennusvaiheesta saakka. Toivomus olisi, että suurin osa tästä nykyisestä joukkueesta jatkaisi myös ensi kaudella. Muutamia muitakin ajatuksia ensi kautta varten minulla jo onkin. Etenkin kotiuttamisosastomme kaipaa vahvistusta ja muun muassa siihen kiinnitämmekin ensi kaudella huomiota.

Nähtäväksi jää, jatkuuko pestini Lukossa vielä ensi kauden jälkeenkin, mutta selvää on, että raumalainen pesäpalloilu elää ja voi hyvin tulevaisuudessakin ja minulle on ollut suuri kunnia olla osana tiivistä lajiyhteisöä ja esimerkillisesti hoidettua seuraorganisaatiota. 

 

Pelikentillä nähdään. Kiitos kuluneista kuukausista, nyt täyttä häkää yhdessä kohti jatkopelejä!

 

- Tuomo Pekkala, pelinjohtaja

 

 

Seuraava kotiottelu: Keskiviikkona 19.7. klo 18:00 Lukko - Pesäkarhut