Sarjajumbo aseeton Topteam-Areenalla

12.7.2017


Lukon 1.palkittu Kaisa-Maija Rosvall.
Kuva: Katri Maajärvi
Lukon 1.palkittu Kaisa-Maija Rosvall. Kuva: Katri Maajärvi

Lukko oli tyly emäntä kohdatessaan keskiviikkona Superpesiksessä sarjajumbo Lappajärven Veikot. Ottelu päättyi jaksoin 2-0 (8-0, 4-1).

Ensimmäinen jakso ratkesi lopulta neljännen aloittavaan, johon Lukko iski peräti viisi juoksua. Jakson hahmoja olivat mailan varressa onnistuneet Henna Suominen ja Inka Pietilä. Suominen onnistui kolmesti kotiuttamaan etenijän ja Pietilä puolestaan kahdesti. Laura Toikkanen, Kaisa-Maija Rosvall ja Venla Olli onnistuivat puolestaan kertaalleen.

 

Kotiin puolestaan kirmaisivat Kati Tanhua, Niina Jokinen ja Eeva Mäki-Maukola kahdesti sekä Laura Jokinen ja Pietilä kerran.

 

- Ei saatu tilanteita ja neljällä kolmostilanteella ei kauheasti juhlita, totesi Lappajärven ykköspalkittu Linda Viita.

 

- Tää oli sellainen suvereeni voitto ja tämä kyllä maistuu, kun ei ole vähään aikaan näitä tullut. Nyt saatiin peli auki ja juoksijaa kotiin, kun se on ollut tässä sellainen pieni ongelma. Oli oikein mukava pelata, sanaili puolestaan Lukon ykköspalkittu Rosvall.

 

Inka Pietilä tylytti vastustajaa

 

Lappajärvi pääsi toisen jakson toisen aloittavalla johtoon, kun pari vuotta sitten Raumalla pelannut jokeri Piritta Kärnä kotiutti Viidan. Tuon jälkeen juoksuja tekikin sitten vain Lukko ja pari kertaa lappajärveläisiä tylytti Pietiä, jonka lyönneillä kotiin kirmaisivat Mäki-Maukola ja Laura Jokinen.

 

Pietilän lisäksi Lukolta onnistuivat mailan varressa Karoliina Koski ja Olli. Heidän lyönneillä kotiin puolestaan kirmaisivat Toikkanen ja Mäki-Maukola.

 

- Lukko löi hyvin palloa väliin ja ainakin osa niistä juoksuista oli ihan hyväksyttäviä. Sisäpelissä emme saaneet mitään aikaan ja nollatilanteen purku oli tosi huonoa, jos ei saa etenijää ykköselle, niin ei siinä sitten paljon tilanteillakaan juhlita. Ei me mitään isoja räpylävirheitä tehtyä, mutta ekalla ei ollut mitään jakoa. Toisella jaksolla päästiin jopa johtoon ja se oli hieno asia. Hetken tuntui, että voidaan taistella jopa pisteistä, mutta ei se sisäpeli sitten ollut kuitenkaan niin hyvää, että olisi saatu pistettäkään. Meillä tökki tänään sisäpelin puolella todella pahasti, kommentoi Lappajärven pelinjohtaja Jukka-Pekka Tuomela.

 

- Kolmostilanteita meillä on olut ihan joka pelissä, no nyt saatiin myös juoksuja. Mielestäni tänään niitä tuli jopa ihan hyvillä lyönneillä. Saatiin myös onnistumisia laajalle rintamalle, Henna Suominen muun muassa löi kolme. Hienoa, että saatiin tuo Henna vireeseen, se helpottaa omaa pelaamista ihan älyttömästi, sanaili Lukon peöinjohtaja Tuomo Pekkala.

 

Palkitut:

 

Lukko:

I: Kaisa-Maija Rosvall
II: Laura Toikkanen

 

Lappajärvi:

 

I: Linda Viita
II: Ella Mäki

 

- Feran tiedotus