Ennakko: Lukko - Lappajärvi 12.7.

11.7.2017 klo 10:03


Sarjanousija Lappajärven Veikottaret saapuu keskiviikkona ensimmäistä kertaa Superpesiksen merkeissä Raumalle.


Edellinen keskinäinen kohtaaminen:

17.05. Lappajärvi - Lukko     0-2
 

Viimeisimmät 3 peliä (voittajat tummennettuna):

Lukko:

7.7.     Lukko - Tampere        0-1
4.7.     Lukko - Lappeenranta    2-0
29.6.    Lukko - Seinäjoki        2-0
 

Lappajärvi

10.7.     Lappajärvi - Lapua        0-2
7.7.    Kempele - Lappajärvi    2-0
28.6.    Lappajärvi - Pori        0-2

 

Joukkueiden tilanne:

Kirvelevästä Manse PP -tappiosta sisuuntunut kotijoukkue saa jälleen ottelun ennakkosuosikin viitan harteilleen, kun sarjajumbo Lappajärvi tulee testaamaan tuulisen Topteam-Areenan peliolosuhteita. Käytännössä koko runkosarjan ilman suurempia loukkaantumisia pelannut Lukko saa jälleen ykköskokoonpanonsa kentälle, mutta nähtäväksi jää, saavatko raumalaiset palloa väliin paremmalla prosentilla kuin Tamperetta vastaan viime perjantaina. 

Pelinjohtaja Tuomo Pekkala kehui kotiyleisöä vuolaasti edellisen kotiottelun jälkeen ja toivoo samanlaista tunnelmaa myös Lukon toiseksi viimeiseen kotipeliin keskiviikkona.

- Täällä Raumalla on mahtava pesäpallokulttuuri ja tällaisen yleisön edessä on äärimmäisen hienoa pelata. Kun me onnistumme, yleisökin syttyy. Ja kun yleisö kannustaa hyvin mukana, mekin pelaamme paremmin. Se on yhdessä tekemistä parhaimmillaan, vastikään jatkosopimuksen Lukon kanssa sorvannut Pekkala kiittelee. 


Vain kolme pistettä runkosarjassa kerännyt Lappajärvi on jo auttamatta ulkona pudotuspelitaistelusta, mutta pesäpallopsykologiaa vähänkään ymmärtävät tietävät, että kun joukkue pelaa paineettomassa tilanteessa, peli kulkee useimmiten normaalia paremmin. Kun Lukolle jokainen piste on pudotuspelien lähestyessä tärkeä, Lappajärvi pelaa lähinnä kunniasta. 

 

Seuraa heitä:

Tampere-pelin ykköspalkittu Venla Olli väläytteli perjantaina kovaa keihäänheittäjän kättään ja poltti kopparin paikalta käsin parikin Manse PP:n etenijää kotitaipaleella. Erinomaisen laakalyönnin taitava Olli on myös tärkeä lenkki Lukon kotiutusosastoa, kun kolmostilanteita saadaan luotua. Kotiutusvastuuta jokeripaidassa saa pienen tauon jälkeen Henna Suominen, joka korvaa siis Teea-Kaisa Vikiön kotijoukkueen kokoonpanossa. 

 

Nuoren Lappajärven joukkueen nimilistoista erottuu edukseen Piritta Kärnä, joka on jo vuosia kuulunut naisten Superpesiksen kotiuttajaeliittiin. Ykköskärjessä viilettää Kaisa Jaakkola, joka on taas etenijätilastossa joukkueensa kärkinimi.

 

Muuta:

Keskiviikon ottelussa teemana on lähiruoka. Makuelämyksistä vastaa mm. otteluisäntä Marjatila Laaksonen.