Feran juniorit pitivät hauskaa ja menestyivät Etenee-alueleirillä

14.6.2017 klo 10:15

Feran juniorit osallistuivat kahdeksan joukkueen voimin Seinäjoella järjestetylle Etenee-alueleirille. Pesiksen pelaamisen ohella kolmipäiväisen leirin aikana nautittiin yhdessäolosta ja hauskoista hetkistä vaihtelevassa kesäsäässä.

Raumalaiset D-juniorit olivat edustettuina jopa kolmen joukkueen vahvuudella Pohjanmaan ja Satakunnan yhteisellä alueleirillä. D3 vakuutti hyvillä esityksillään ja nappasi tyttöjen kilpasarjan voiton häviämättä otteluakaan. Tyttöjen lisäksi liikuntaa sai ympäri Seinäjokea jopoillut valmentajakaksikko, jotka ehtivät omien peliensä välillä myös kannustamaan Feran nuorempia junioreita omissa kamppailuissaan.

Aikainen perjantain aamuherätys ei hieman nuorempia D1-tyttöjä paljon painanut, sillä heti avauspäivän kolmesta ottelusta saldona oli kaksi voittoa ja yksi komea tasapeli rakasta paikallisvastustajaa Poria vastaan. Toisena päivänä peli-ilme sen kuin kirkastui ja majoituskoulun pihalla potkittiin porukalla jalkapalloa vielä aina hiljaisuuteen saakka. Leiridiskossa joraamisen sijaan joukkue keskittyi nauttimaan toistensa seurasta kauniissa auringonpaisteessa ja pelaamaan tuntitolkulla silmäniskumurhaajaa huoneessaan väsyneimpien nukkuessa päiväunia. 

Arvoisensa lopetuksen leiri sai D1:n osalta, kun tytöt pääsivät hypistelemään ansaittuja kilpasarjan pronssimitaleja loistavan päätöspelin jälkeen. Paluumatkalla Raumalle bussi olikin täynnä iloisia, mutta väsyneitä pesäpalloilijoita — unohtamatta tyytyväisiä valmentajia ja ison ja tärkeän urakan tehnyttä huoltajakaksikkoa! 

Pelisarjassa dominoinut D2 aloitti leirin ennakkoluulottomasti ja hyvillä suorituksilla. Joukkueen pelaamisen taso pysyi koko ajan hyvänä, vaikka pelaajat kentällä vaihtuivat ja moni joutuikin itselleen vieraisiin rooleihin sisä- ja ulkopelissä. Joukkue ei hävinnyt otteluakaan ja hallitsi pelisarjaa suvereenisti. Myös E-tyttöjen sarjassa päästiin viettämään mitalijuhlia, kun E1 sijoittui sarjassaan komeasti kolmannelle sijalle. Menestykseen siivittivät taistelutahto ja uhrautuminen joukkueen puolesta. Monelle mieleen jäivät harvoin E-tyttöjen sarjassa nähdyt syöksymiset. Tytöt ylittivät itsensä pelillisesti ja valmentajat repäisivät leiridiscossa mahtavilla tanssimuuveillaan. Koutsien tanssiliikkeet taisivat laittaa myös tyttöjen päät sekaisin, sillä kuulema seuraavassa leiridiskossa nolot valmentajat eivät ole tervetulleita joraamaan samaan rinkiin tyttöjen kanssa…

E2-tytöt puolestaan aloittivat leirin perjantaina voittamalla kaikki kolme otteluaan pelisarjassa. Lauantaiaamun sankka sumu siivitti tytöt vielä neljänteen voittoon ja alkusarjasta selvittiin puhtaalla pelillä. Iltapäivän helteessä koettiin ensimmäinen tappio pomarkkulaisille. Tappiosta huolimatta suunnattiin diskoon, vaikka se ei "ihan kaikkien juttu" ollutkaan!

Päätöspäivänä pelattiin vielä tasapeli Kankaanpäätä vastaan ja päätösmatsissa kärsittiin kirvelevä yhden juoksun tappio Pesäkarhut -06 -joukkueelle. Kokonaisuutena tytöt suoriutuivat hienosti ja mukavia leirimuistoja syntyi jokaiselle.F-juniorit tekivät tiivistä yhteistyötä, kun F2 koki pelaajamenetyksen sairastumisen myötä juuri ennen leirin alkua. Joukkueen vahvuus oli sen myötä vain 8 pelaajaa, joten leirin alku näytti kiperältä. Kilpailupäällikön siunauksella F2 sai kuitenkin käyttää täydennysjoukkoina F1-joukkueen huilivuorossa olleita pelaajia ja näin myös F2 sai pelata täydellä miehityksellä. F1-tytöt taas saivat erinomaista kokemusta erilaisessa joukkueessa pelaamisesta.Seinäjoen Etenee-leiri oli G-tyttöjen ensimmäinen pesisleiri, joten tytöillä oli arvatenkin hieman perhosia vatsassa. Pelit sujuivat kuitenkin hienosti ja onnistumisia nähtiin kaikilta laajalta rintamalta: upeita lyöntejä, hyviä heittoja ja nopeita juoksuja. Leirin saldona oli viisi komeaa voittoa ja kaksi niukkaa tappiota. Kaiken kruunasi viimeisen pelin voitto Manse PP:stä juoksuin 8-11. Aiemmin tällä kaudella Tampere on ollut liian kova vastus tytöille ja sehän teki voittamisesta entistä makeampaa. 

Leirillä valmentajat jakoivat myös kauden ensimmäiset kunnaritikkarit, sillä ensimmäisenä päivänä Sofia kiersi pesät kunniajuoksun arvoisesti ja Elsa toisti tempun seuraavana päivänä. Kunnarien innoittamana tytöt keksivätkin kunnarilaulun, jonka joukkue kajauttaa Topteam-Areenan yleisölle Lukko-Lapua -pelin jaksotauolla 14.6. keskiviikkona.